dilluns, 26 d’abril del 2010

Obligacions de les Entitats Locals

El pasta 12 d’abril es va poder llegir al Levante-EMV.com un titular sorprenent: “La deuda de los ayuntamientos valencianos creció un 16% en 2009”.

A l’article es parlava, que des de la Sindicatura de Comptes de la Generalitat Valenciana es requeria, en gener d’aquest any, i tornava a recordar en març, l’obligació dels Ajuntaments de remetre els seus comptes de 2008. Més sorprenen em va resultar veure al nostre poble entre les localitats que no ho han fet.

Aquesta és una vella noticia que es repeteix, perquè en febrer d’aquest any a las Provincias.es també es va parlar dels comptes del 2007.

Som al 2010 i, els comptes del 2007 i 2008 no s’han presentat (es pot veure a la pagina web de la Sindicatura). Quin motiu pot tenir el nostre Ajuntament per no haver-ho fet?. I què passarà amb els comptes del 2009 i 2010?.

Bé. Sembla que sols podem demanar-li a l’actual equip de govern que observe, en propers anys, complir amb la obligació que té l’entitat local (que governa) de presentar els comptes dins del plaç legal (açò significa complir amb una exigència legal essencial), així com de seguir les recomanacions dels Informes que emet la Sindicatura. Tot açò per tal de garantir un acte, que la mateixa Sindicatura senyala com de “transparència en la gestió i en el maneig de fons públics” que les entitats locals han de tenir.

10 comentaris:

  1. Aquest equip de govern s’ha destacat per presumir. Presumir de la contractació de varies persones per desenvolupar tasques administratives (a través dels diferents programes que ajuden en dita contractació). Es presumeix que actualment el personal funcionari i, les seues coordinadores, treballen millor i més. També, es presumeix de tenir un Alcalde que coneix el funcionament d’un Ajuntament, per la seua professió de secretari i coneixedor de les lleis.

    No estarem davant un equip de govern que en realitat el que sap fer és sols presumir. Ser un “victim” de les aparences?.

    ResponElimina
  2. Esperem que el senyor alcalde, presente encara en aquest any davant la sindicatura els dos primers anys de la seva elecció, que no espere a finalitzar la legislatura i no en tinga cap dels cuatre presentats.

    ResponElimina
  3. En aquest dia internacional del treball, desitge que l'Ajuntament faja la seua feina de posar-se al dia amb els comptes.

    ResponElimina
  4. A "Ontinyent digital” he llegit que per no presentar els comptes, Aielo serà uns dels Ajuntaments que deixarien de poder acollir-se a les ajudes per part de l’administració autonòmica, amb la nova llei de regim Local.
    Els programes per l’ocupació juvenil dels que parla l’Alcalde, a “Las Provincias.es”, d’on venen?.

    ResponElimina
  5. Aixó no es el que va dir el alcalde al plè extraordinari, va dir que tant el govern central com el govern autòmic, havien retallat les ajudes per la situació econòmica, va voler enganyar a la gent en lo que toca a les ajudes de la Generalitat?.

    ResponElimina
  6. Creador de este nou blog pro socialiste.

    El alcalde no diu mentires. La prova está que a totes les preguntes de la oposicio argumenta totes les actuacions municipals.

    Penos el espectacul de la oposició en els plens. de 4 concejals (3 de ells, incluit el portaveu con si no estagueren i la que porta la veu cantante, lamentablemente en molt poqueta educació, masa educacio te el alcalde de aguantarla.

    Per cert ixe que llegeix tan el periodico " Ontinyent digital",periodic sempre en contra Pinter, entre altres perque no li dona cap subvenció per publicar noticies, perque no mos diu a tots qui es el director del periodic.?
    Perque no mos diu que es un familiar molt allegat a Sarrió?
    I dir tot aço es dret a expresar-se i dret a que se sapiga la veritat completa no la manipulada que está fent el PSOE contra el actual equip de govern.

    ResponElimina
  7. Estas insinuant que el periodic "Ontinyent digital" esta contant mentires. O a cas es que el posa nerviós que diguent la veritat. Obri la ment i acostuma a llegir tot tipo de noticies, no sols el panfletos "pro Pinter".

    ResponElimina
  8. Que el alcalde tè massa educació per deixar parlar a l'oposició en els plens, no es tracta de deixar parlar, es que l'oposició tè dret a parlar i l'alcalde obligació de donar la paraula, encara que es nota i molt que molta gracia no li fa.

    ResponElimina
  9. Ha explicat l'equip de govern, al Pleno, per què no s'han presentat els comptes? i quines repercusions pot tenir. Perquè jo he anat a llegit la noticia, i la informació ve d'una Conselleria.

    A açò si ha de preocupar, tant a l'Alcalde (crec) com al poble.

    ResponElimina
  10. Al sr, Alcalde no li preocupa si les subvenciones venen o no, perque on esta la subvencio de la contractacio del´ADL ?, que ja no esta treballant en l´ajuntament d´Aielo.
    Si parle de la nova ADL que va contractar ( Mª Angeles ) i que segons m´enterat , està a Valencia treballant, deixan-lo al Sr. Alcalde sense tecnic de CONFIANÇA.
    Pero a mes , la subvenció de la Conselleria d´Economia , tambe la ha perduda,.
    SI QUE LI SOBREN ELS DINERS AL PARTIT POPULAR DE L´AJUNTAMENT.
    Aixi si que pot gestionar els diners publics, be, sense saber on esta. Salud

    ResponElimina