diumenge, 23 de maig del 2010

Que la Força ens Acompanye

La setmana del 12 de maig ens ha marcat l'anunci de les mesures, que des de l’Executiu estatal es volen dur endavant, per fer front a la situació de crisi, i així, atendre el compromís adquirit en Bruseles per reduir el dèficit al controlar les despeses públiques.

Uns dels aspectes tenen a veure amb l’ajust de les retribucions bàsiques dels empleats públics, al conjunt de les administracions, a la congelació de les pensions o a la retroactivitat dels serveis i prestacions de la llei de dependència.
Ací, el Govern valencià té competència en relació als sous dels funcionaris, pel que fa als complements específics o la carrera professional. Així que cal esperar a veure que fa el govern central per veure on arriba l’Executiu València.
Respecte a la retroactivitat de les ajudes en dependència, a la nostra comunitat la Conselleria de Benestar Social no l'aplicaba en les ajudes econòmiques per atendre en casa, per la qual cosa no va a deixar-se notar massa l'anunci del govern central.
Per últim, sobre les pensions, el Govern de Camps no té cap competència. Encara que, cal recordar que quan el partit de Camps era al govern central, les pensions no van ser una de les seues prioritats.
Tindran algun efecte aquestes mesures? Van a ser bones, males, crearan llocs de feina?
Sols en resta tenir esperança, que també aquells que han originat tota aquesta situació es "mullen".

7 comentaris:

  1. Es cert, que a ningú ens agrada que ens toquen la buxaca, siga sols per congelar-la. Però també es cert que a part de la gent se li estan donat missatges que res tenen a veure amb la realitat de les mesures.
    Alguns pensionistes ploren perquè el van a llevar la pensió, altres els la van a baixar.... Encara no he sentit a ningú dir-me que els la congelen (no pujen), o que als que reben una mínima o una no contributiva no els afecta la mesura (no van a tocar-se).
    Es cert que no ens agrada que ens toquen la buxaca, però també és cert que l'utilització partidista d'aquestes mesures provoca ignorància maliciosa.

    ResponElimina
  2. Para muestra un botón: El cinisme del PP

    Aquestes son algunes de les declaracions de Cospedal ahir diumenge a Catalunya.

    "Si no hay sindicatos que sepan defender el derecho de los trabajadores, que éstos estén tranquilos, que aquí está el PP para defenderles".

    "Con nosotros las pensiones no se tocan",

    "¿Cómo es posible que vayamos a tener las mejores aceras pero se vayan a congelar las pensiones?" (en referència al Plan E).

    El que no va dir la Cospedal és que quant estaven al govern, les pensions no es movien, que van fer un “Real Decret Llei” en el 2002 per reformar la protecció als aturats (que gràcies que ha estat declarat inconstitucional), o que els ajuntaments del PP no han deixat de demanar les ajudes del Plan E per finançar obres públiques (ací a Aielo un edifici nou i la xarxa d’aigua potable de dos carrers).

    Tampoc ha informat de les idees de Rajoy de retallar els fons a la formació dels treballadors (en contra del que els empresaris volen: treballadors qualificats) o les ajudes al desenvolupament (clar un etíop no vota)

    ResponElimina
  3. El pitjor no es el cinisme del PP, es que la gent que es vota façen el que façen, va a seguir votanlos igüal o mès encara.

    ResponElimina
  4. Estic dacordt amb tú anònim de les 22:39.
    Fugint dels retalls i les errades del PSOE es posem en mans del PP, que ara sembla que és el partit dels treballadors. Proposa la baixada d'impostos (que ni Alemanya ho ha fet), la reducció del Estat (significa menos protecció social pública) o la reforma laboral més propera a l'associació que presideix Gerado diaz Ferran.
    I tot açò a qui benefícia? A les clases populars no. Aqueste clases que pareix que hem llançat la "toalla"

    ResponElimina
  5. Algú enten al partit popular?
    Jo almenys no, me he quedat bocabadat quan he sentit a la Cospedal defensar la vaga dels funcionaris, i tot per anar en contra de les mesures del govern central. Hui ella, tant incoherent com sempre, haguera segut capaç d'estar de piquete a les portes d' algún hospital. La incoherència d' aquesta senyora ha contrastat en la coherència dels funcionaris d' aquest país.

    ResponElimina
  6. M'ha paregut molt sensata la resposta dels funcionaris a la vaga: no han anat de forma general. No era el moment i no solucionava res.
    Al contrari no m'ha semblat res sensata la afirmació de Esteban Pons , el valencia afirmava sense rubor que si fora funcionari aniria a la vaga.
    Però és clar que una persona tan oportunista no es podia quedar siguent un simple i pobre funcionari.

    ResponElimina
  7. Tens molta raó, els funcionaris han demostrat mès sentit d'estat que el principal partit de l'oposició d'aquest pais.

    ResponElimina