dijous, 29 de juliol del 2010

Transparència o influència

Aquestos dies s'estan adjudicant els llocs de treball dels mestres que tenen la oposició però no tenen encara destí definitiu per al curs que ve. Molts d'ells es veuran desplaçats a pobles distants (més de 100 km. altres en faran 200km i 300km desde casa) posant -se en perill cada dia en la carretera o desplaçant-se a viure allí on l'han destinat deixant part de les obligacions familiars (xiquets i majors que tenen al seu carrec) .
Es la part que no es contempla quan es parla de lo be que viuen.

Molts d'ells han sol.licitat a la Conselleria que els concedisca un lloc més prop on poder ejercir les seues funcions sense tindre que desplaçar-se tan lluny.Per a tal cosa han de presentar justificants de malalties o causes greus que els impedisquen desplaçar-se.
La majoria ha vist desestimada la seua petició ,però sempre hi ha gent afortunada, entre ells la filla de l 'alcalde, el seu nom ve publicat en les pagines de Conselleria i el destí es Xàtiva un lloc molt demandat pels profesionals de l'ensenyament per lo ben comunicat que està en la capital i resta de pobles.

Des d'ací la felicitem i esperem no tinga cap malaltia.

Llàstima no puguem felicitar a tots els afectats, els quals estaran molt disgustats.

14 comentaris:

  1. És lamentable que s'hajen suprimit tantes comissions, el que provoca que moltes persones (i families)tinguen que sofrir les consqüències d'una mobilitat geogràfica, que va a necessitar d'un sobre-esforç en l'organització familiar, relacionades amb els fills, els pares o la propia salut.

    Per altre costat, més lamentable és, que es donen comissions a gent que no té cap càrrega, ni personal ni familiar.

    ResponElimina
  2. El problema de jugar és que alguns perden i altres guanyen. I l'Administració autonòmica i els representats públics no deuen promoure l'atzar en les questions públiques.
    El procés sembla que no ha estat objectiu, donat que les causes objectives alegades no s'han tingut en conte. Si sumem la disminució de llocs, dons tenim una loteria. I has de ser "Fabra" per tenir molta sort.

    ResponElimina
  3. Desde luego no tiene mucho sentido la adjudicación de los puestos de trabajo a los funcionarios de la enseñanza, al menos se debería organizar por comarcas de manera que la distancia a la propia ciudad fuera aceptable, como se hace en otras comunidades. Lo de la hija del Sr. Alcalde si que es una casualidad.
    Que me perdone Aielonera si no me ciño estrictamente a este tema, como ayer leí el BIM (que pagamos todos) y el FIL (que pagan los socialistas) voy a aprovechar para comentar alguna cosa que me llama la atención.
    Respecto al BIM me reafirmo en el comentario que realicé con ocasión del nº anterior del mismo; el Sr. Alcalde parece algo más moderado y trata, mayoritariamente, temas del interés de todos, aunque siempre deja su "toque personal" cuando dice "el Psoe se oposa a ....etc" sin decir el porqué de dicha oposición, o el contenido de su editorial donde agasaja a la Generalitat golosando la "enorme labor" que la misma realiza (nada más lejos de la realidad) en sus inversiones en Salud, Educación, Medio Ambiente, y Bienestar Social (!que sarcasmo!) También tiene gracia sus comentarios sobre el "Bústia Ciutadana" que, siendo una buena idea, enseguida la transforma para criticar a los que no pensamos como él; que ironía que hable de crispación, buenos modales, pluralidad, respeto, etc.. el mayor y mejor crispador del pueblo. Como decía hace tiempo "Catarata", la moderación que ahora trata de presentar tal vez se deba a la nueva imagen que quiere presentar de cara a su nueva elección. Por desgracia engañará a mucha gente de buena fé que por su falta de preparación son manipulados por esta clase de personajes.
    Por el BIM también me entero de que aterrizaron en Aielo dos Conselleras, para inaugurar diversas actuaciones que celebro, pero también me alegro de que estas creo que no están en el circulo de "Ali Camps y los 40 mangantes".
    En cuanto al Fil felicito a la Secretaria del Psoe local por el contenido de su editorial, yo tambien pienso que no debemos ponernos a la altura y nivel de mala educacuón de estos señores y mucho menos caer en la provocación que constantemente realizan por cualquier motivo.
    Tambien me entero, por el FIL, de que el PP había celebrado en el Auditorio (que creo no dejan usar a nadie) su congreso comarcal, utilizando al personal del ayuntamiento (que pagamos todos) como si fuesen empleados del PP. Lamentable.
    Deseo felicitar a D. Fernando Goberna (independientemente de las ideas que pueda tener) por sus elegantes lineas donde con educación y las ideas muy claras manifiesta su rechazo a la manera antidemocrática de actuar de esta gente y coincido plenamente con su contenido, especialmente con su observación acerca de la inexistencia de valores democráticos que percibe (creo que tal percepción la podemos compartir casi todos).
    Finalmente solo agradecer a "Catarata" y a otros anónimos que intervienen más asiduamente, pues gracias a sus comentarios siempre aprendo y me sirven para estar un poco al corriente del acontecer diario del pueblo. Especialmente aprecio el esquisito valenciano escrito que utilizais, pormenor que envidio sinceramente, pues yo no puedo expresarme como vosotros, me defiendo en su utilización oral intentando su uso lo más correcto que puedo, pero muy lejos de lo que desearía como valenciano. Desgraciadamente mis padres (personas de izquierdas) utilizaban el valenciano cuando hablaban entre ellos, en cambio tanto a mi como a mi único hermano nos hablaban en castellano.Gracias por defender la lengua.
    A los que disfrutais con las fiestas os deseo unos felices dias.

    ResponElimina
  4. Hdez. sempre gràcies per les teues paraules.

    El que m’ha sorprès son les dos pàgines dedicades a la “bústia ciutadana”. Iniciativa que pretén la col•laboració amb la vida política i el desenvolupament del nostre poble.

    Cinisme! és la paraula que en ve al cap.

    En altres circumstancies en semblaria una proposta interessant. Una proposta que segueix recomanacions europees, per tal crear una “administració més oberta” “més transparent, eficaç i coherent” “comunicació més activa”.

    Jo no en crec, que res d’açò heu sàpiga fer l’alcalde i alguns dels seus regidors. Vista la seua trajectòria de desqualificacions a opinions, idees i propostes, tant de veïns com de l’oposició. Crec que és una adhesió merament propagandística, amb maca de convicció i carent de contingut (com ens té acostumats aquets alcalde).

    Ja veurem què fa la gent quant les seues propostes, estiguen en un estat d'estudi permanent, les contestacions a les masteixes, les que implementen o directament les que no siguen acceptades. Ahí es veura l'eficàcia, eficiència i veritable intenció.

    A contuar participant i Bones festes!

    ResponElimina
  5. Ah! sobre les casualitats, en aquesta Comunitat les casualitats semblen ser el "pa de tots els dies".

    ResponElimina
  6. Vull aprofitar auqest espai per a felicitar a la comparsa "el Garbell" ja que ens ha fet disfrutar de una gran capitania on la majoria de la gent que ha participat era del poble. Enhorabona.

    ResponElimina
  7. Torne a parlar de la meua desconfiança en les intencions de l'Ajuntament (millor dit de l’alcalde), respecte a la participació ciudatana en la política municipal.

    Avui he llegit una noticia publicada a "Las Provincias.es" sobre la rebaixa del sou de l’alcalde i, que els regidors deixen de rebre, aquest any i el que ve, remuneracions econòmiques. Son dos propostes (mocions) fetes per el grup socialista.

    Bé, analitzant-les des de la iniciativa de la "bústia ciudatana", son vàlides (en principi) perquè:

    - Son profitoses per a la comunitat, donat que l’Ajuntament tindria més diners per destinar a altres aspectes més urgents o necessaris. Diners son, en l’actualitat, un dels recursos més escassos en les administracions locals.
    - Son viables ja que, de la mateixa forma que s’estableix o es congela un sou, es pot baixar. De fet existeixen recomanacions en aquest sentit, des de diferents institucions, inclòs el partit popular (Rajoy va donar instruccions fa uns mesos sobre el tema).

    El fet de no ser incloses a l’ordre del dia d’un Ple significaria, què s’està estudiant? o què s’ha rebutjat?. Jo vaig a pensar que al menys s’està estudiant, encara que cal veure si a un proper Ple apareixen i, quina és la postura del PP.

    Si es rebutja, cal estar atents a les raons, perquè en principi compleixen els dos requisits fonamentals per la seua validesa.

    Vull concloure felicitant al “Garbell” i la “Corsarios”.

    ResponElimina
  8. Per als que no han pogut visitar el poble aquestos dies dir que la comparsa garbellarabes ha fet una capitania excepcional; ens ha fet disfrutar d'un gran espectacle: música,llum,vestits,balls,
    Un altre punt encertat ha sigut la participació de molta gent del poble en la desfilada.
    Enhorabona al capità moro per fer un acte tan bonic i elaborat per a tots.Alabe el seu gust.

    ResponElimina
  9. Una mañana, Camps, Presidente del Gobierno de la Comunidad Valenciana, queda gratamente sorprendido al leer una noticia en la prensa: María, una joven madre española, bautiza a sus recién nacidos gemelos, niño y niña, con el nombre de Camps y de Valencia.

    Honrado por esta circunstancia, Camps decide hacer una visita a la mamá en cuestión como muestra de agradecimiento.

    Al llegar a su casa, encuentra a María dando el pecho a Camps; el Presidente reitera constantemente su agradecimiento y pregunta a la madre de los gemelos:
    -¿Dónde está Valencia, la hermanita de este glotón precioso que no deja de mamar?.

    María le responde que está profundamente dormida desde hace mucho tiempo.

    Extrañado por la respuesta, el Presidente tiene la osadía de aconsejar a la mamá que debe despertarla y así podría tener la oportunidad de verla.

    La respuesta de María deja al Presidente con cara de circunstancias:

    -Señor Presidente, no es aconsejable despertar a Valencia porque si Valencia despierta Camps dejaría de mamar.


    Que la sonrisa te acompañe siempre

    ResponElimina
  10. Al anònim del missatge del 7 d'agost li dic que hauria d'haver donat l'enorabona també a la capitania cristiana.
    Tots dos an fet el que estava dins de les seues possibilitats i això es molt d'agrair i més si cap en època de crisis.
    El que fa el que pot no esta obligat a més i per això no es menys que el que vulga lluir-se donat a una millor situació econòmica.

    ResponElimina
  11. A mi em perdonareu , pero em pareix que el que el capita moro es gaste aquesta burrada de diners quan hi han families que estan pasant-ho mal per a arribar a fi de mes es una animalada o falta de respecte. De totes formes tan sols es la meva opinio.

    ResponElimina
  12. Ave Cesar,

    Puc estar en part d’acord amb tu, sempre i quan, també valoren com a més "burrada" els diners públics que s'ha gastat l’ajuntament, en actes abans i durant les festes (des del 27 de juny fins el 8 d'agost, un 27 dies d'actes).

    Aquestes despeses en preocupen més, perquè els diners per costejar-les son meus i de tots. I les necessitats, d’eixes famílies de les que tu parles, son més responsabilitat de l'Ajuntament que del càpita moro o cristià, sols.

    ResponElimina
  13. Totalment d'acord si no s'haguera gastat els diners les families que diu Cesar seguirien pasant-ho mal.Les persones que han desfilat tocant la música o ballant, o fent els trajes no hagueren cobrat.
    La responsabilitat en reduir el gasto es dels ajuntaments ja que els diners que estalvie en festes, son de tots,i si es poden dedicar a atendre altres necessitats.

    ResponElimina