dimecres, 11 d’agost del 2010

Acte religiós o institucional?

En el saluda del programa de festes i en el discurset de la presentació insisteix l'alcalde, en dir que ha recuperat les processons. Jo visc a Aielo i no m'havia enterat que hagueren deixat de fer-se cap any. Si es refereix a la seua presència no crec que les faça més grans ni més emotives ni més sinceres. Cap alcalde té l'obligació institucional d'anar a cap processó.
Tal com afirma la Constitució espanyola,entenem que este comportament no es acorde amb la aconfesionalitat de l'estat.
També ho diu la biblia “al Cesar lo que es del Cesar y a Dios lo que es de Dios”.
Tampoc ens pareix ètic que convide als politics dels pobles veins a la processó , (que poden vindre i no vindrien en condició de ciutadans o persones devotes) i menys que tinguem que sufragar en els diners de tots (que son pocs per a moltes coses) el corresponent soparet de després.
La religió és per a viure-la i no per a nodrir-se d'ella.

24 comentaris:

  1. Aielonera, dit siga amb tot el respecte a les persones creients, un any més ens és difícil entendre la presencia en les processons de les autoritats civils.

    La presencia de l’alcalde del poble junt alguns regidors dugen, a més, els símbols oficials dels seus càrrecs, en sembla, que no està en absolut dacord amb la Constitució, que diu: “Ninguna confessió religiosa tindrà caràcter estatal”, en quant que suposa la representació de l’Estat en una cerimònia religiosa.

    L’alcalde no acudeix a títol personal a les processons de les festes patronals, sinó que representa a una institució, que no hauria de distingir a cap sector en particular de la població, siga quina siga la seua creença religiosa. Amb la seua presència, dona un caràcter oficial a les cerimònies d’aquesta confessió religiosa, en detriment de les altres a les que no acudeix, així com posar en evidència una confusió entre l’Estat i una creença particular.

    Per altre costat, tot acte polític té una intenció electoral, per la qual cosa amb la seua participació a les processons, l’alcalde pot pretendre bàsicament mantenir electors.

    ResponElimina
  2. Estic totalment d'acord amb el comentari que Aielonera ha fet respecte a la presencia en les procesons de l'alcalde i regidors, però coneguent a aquest Alcalde es clar que ho fa per alimentar-se, també, de la religió, entre altres coses. En sembla ridícul aquest espectacle en el segle XXI

    ResponElimina
  3. Usted,que "buena gente",que presidente. Usted, ama la fama, ama el dinero y el poder... y mientras yo, me chupo el dedo (MONICA NARANJO, TARANTULA).
    Enhorabona Pinter, millor dit al que està fen-te eixa rentada d'imatge. Ara nosaltres, el que em de fer es no xuplar-nos el dit i recordar els tres anys que porta fent tot el mal que ha fet, tot el rencor que te encara guardat i els costos que ens supondra la politica de despilfarro a costa del contribuient, penseu que no li dol un dinar,un sopar ni pagar festes, ni cobrar un salari indignant en temps de crisis, ni pagar advocats i danys i perjudicis en els diners de tots (que buena gente), i despres dir que li preocupa la gent aturada i amb familia (hipocresia a la maxima potencia), Maribel tu també entres en el lot. BONES VACANCES

    ResponElimina
  4. Pot ser tinga raó.
    Depén de a quina época i a quines processons es referisca.

    ResponElimina
  5. Parlant de feina, en temps de crisi el tema de les oposicions es posa dur: es redueixen places i és multipliquen els candidats.
    No obstant el dissabte 21 d’agost es va publicar al BOP la convocatòria d’oposicions per a l’ajuntament.

    Per aquelles persones que busquen feina aquesta pot ser una oportunitat. Encara que a primera vista, a la convocatòria (sent una decisió legal), es pot observar algunes coses, que poden llevar-li les ganes a algú de presentar-se.

    Per exemple:

    - El que es prima, de manera general i primordial, es haver desenvolupat les mateixes funcions en l’administració local, discriminat a aquelles persones que hagen adquirit l’experiència en altres administracions, o empreses que presten serveis per l’administració.

    - Sorprèn que és valore, en les places de neteja, la realització de la mateixa feina en associacions que “depenen” de l’administració local. A quines associacions és refereix?

    - També es curiós com en la plaça de conserge, es valore el tenir una titulació de grau mitja en el cicle formatiu de sistemes informàtics.
    I més sorprèn que siga una plaça per a persones amb discapacitats (s’utilitza el vocable “minusvalia”, quant fa temps que va ser substituït per el de discapacitat), però s’ha de acreditar l’aptitud mitjançant un certificat expedit amb posterioritat a la publicació de les bases. No es diu res del grau que s’ha de tenir (tots hem de saber que és el 33%).

    - Parlant de discapacitats, a la plaça de peó d’eco parc i cementeri, aquesta no és una condició, sinó que es valora dins dels mèrits amb dos punts.

    - Per fi un signe de utilització no sexista del llenguatge: “Coordinador de Servicios Sociales y Directora del Centro Integral de Mayores”. No penseu que va a ser una xica, sinó la demostració que, és pot ser “or i ora” al mateix temps. Això si, has de tenir titulació de psicologia.

    Bé, jo animaria a totes aquelles persones que estiguen preparades a enfrontar-se a la part d’oposició (realització de exercicis), aquella en la que sols s’ha d’estudiar els temes que s’indiquen, i traure la millor nota, encara que a la fase de mèrits és tinga poc o res. Sempre existeixen sorpreses.

    A disfrutar, del que resta d'estiu i vacances.

    ResponElimina
  6. Això es diu: igualtat, garantir els criteris constitucionals de mérit i capacitat que establixca un just equilibri. Si, aixó que tant criticava el PP que tots els treballadors estaven ficats a dit, docs el super no es fica a dit, sino en pinça (no siga que se li escape algú). Ah lo de Directora de centre de dia tambe es requisit que tinga experiencia d'un any com a coordinadora, nomes li falta ficar que li diguen Elisabet Malchirant i el seu DNI, que segur aixi no se li escapa. S'han acabat les vacances, tornem a la batalla

    ResponElimina
  7. Dona igual que es posen a dit o en pinça, aixó en l'administració pública no es pot consentir. I en quan al lloc de directora del centre, ella té el mateix dret que un altra persona a presentar-se.

    ResponElimina
  8. Benvolgut anònim, ningú posa en dubte el dret a presentar-se de ningú, si compleix el requisits.

    El que si pot resultar estrany, és com es va acomiadar de forma improcedent a una directora de centre de dia, perquè sembla que no feia falta, i en menys d'un any és crea una plaça de funcionari.

    ResponElimina
  9. "La tortura es una responsabilidad individual,la obediencia a una orden superior no es tolerable, demasiada gente se ha escondido tras esta miserable justificación, haciendose un escudo legal de ella".
    Dedicat a tot@s aquell@s que diuen que nomes fan allò que els manen, i que col·laboren activa o consentint totes les activitats dictatorials i de vergonya d'aquest alcalde (digase regidors del PP, militants que li donen suport i treballadors xaqueteros.

    ResponElimina
  10. En el dia de ahir ( 2 de setembre ) s´han publicat ja les bases per a la oferta publica de l´ajuntament , son 7 places, pero falten dos per convocar, que espera el SR. Alcalde , disimular un poquet per a que no ens donem comper d´elles?, doncs be, una de les que falten es UN TECNICO DE ADIMISTRACIÓN GENERAL,(TAG) especialidad Derecho.
    Que curios, que el TAG coincideix en que el sr. alcalde es llicenciat en dret, per a qui sera la plaça ? Salud

    ResponElimina
  11. La plaça de TAG per a ell no, doncs es un lloc de trevall de molta responsabilitat i feïna i aixo ell encara no sap que es.

    ResponElimina
  12. Ell no sabra que es treballar pero cobrar i sobretot de l´administració si que sap, per tant crec que la plaça es per a ell
    quan guanye les properes elecions municipals l´any que be.

    ResponElimina
  13. Si la plaça fora per a ell, ja seria el colmo!, no cregueu?

    ResponElimina
  14. Pues creuteu, perque no la tret la plaça ara en les bases de aquesta convocatoria ?.perque ell no es pot presentar mentre siga alcalde.

    ResponElimina
  15. Aquesta convocatòria torna a mostrar com de mal funciona el tema de contractació de personal en l’administració.

    Un aspecte que sempre m’ha cridat l’atenció és una interinitat, que hauria de ser provisional fins que es cobris la plaça definitivament, tinga una durada de 10 o 15 anys, per exemple.

    Això és eventualitat, i no es deuria de permetre. Els interinatges haurien de ser els mínims, per el mínim de temps i el seu accés també per convocatòria pública.

    Altra cosa és, com confeccionar un "traje" a mida?. I queda demostrat, que en aquesta s'ha utilitzat tota la tela del "Forever".

    ResponElimina
  16. Que passa no hi han mes noticies que comerntar en aquest blog ?, mira si pots canviar la noticia. Gracies

    ResponElimina
  17. Millorar, opinar i participar en la vida pública es cosa de tots.
    No esperes que et donen noticies, buscales tu mateix, i escriu-les ací.
    Es grauit!

    ResponElimina
  18. I ara dic jo, no sols es viu de noticies, açí tambè es poden expressar opinions i fins i tot si se sap qui es el últim al que ha fotut l'alcalde, que segur que ni ha algú tambè es pot expressar.

    ResponElimina
  19. Ayuntamiento de Aielo de Malferit - Prespuestos Municipales Actualizados hasta el año 2009El presupuesto del Ayuntamiento de Aielo de Malferit para el año 2009 preve unos gastos de 5.286.845,44€, que dividido entre 4637 habitantes ( censo 2009 ), da un gasto de 1.140,14€ por persona.

    El presupuesto se ha incrementado en 1.573.821,84€ ( 42,39% ) con respecto al año 2008.

    Los gastos de personal se han incrementado en 203.477,77€ ( 13,10% ) con respecto al año 2008.
    De media en los ayuntamientos de España ( 2008 ) se dedica un 28,20% a gastos de personal, en el ayuntamiento de Aielo de Malferit se dedica un 33,24% del presupuesto 5 puntos porcentuales mas que la media nacional.

    Los gastos en Inversiones Reales se han incrementado en 1.120.338,56€ ( 145,30% ) con respecto al año 2008.
    De media en los ayuntamientos de España ( 2008 ) se dedica un 23,84% a gastos en inversiones reales, en el ayuntamiento de Aielo de Malferit se dedica un 35,78% del presupuesto 11 puntos porcentuales mas que la media nacional.

    Puede verse la evolucion de los presupuestos municipales del ayuntamiento de Aielo de Malferit desde el año 1985 hasta año 2009 en la seccion documentos Presupuesto Ayuntamiento de Aielo de Malferit

    Fuente: Foro Aielo de Malferit. http://www.foro-ciudad.com/valencia/aielo-de-malferit/mensaje-5926965.html

    ResponElimina
  20. Molt interesant l'aportació de l'anterior anònim.
    Per a reflexionar,gracies.

    ResponElimina
  21. Si que es molt interessant lo del comentari sobre l'increment dels pressupostos del poble, però tambè es molt interessant, el que li agraden els bessamans al nostre alcalde, al igüal que al seu "jefe" el president de la Diputació de Valencia, i dic jo açò perque, al igüal que als pares dels xiquets/es d'infantil els reunis a tots al auditori per a donar-los els xeqs de material, ara els toca als nostres majors, han de anar o bè ells o un familiar directe arreplegar (tots junts), el xeq del desompte del 20% en el rebut del fem, que dic jo eixe descompte el haguera pogut fer directament en el rebut d'aquest any, Ah! no que això no haguera servit de propaganda per a ell, prop de les eleccions d'aquest any que vè.
    I senyor alcalde i equip de govern crec jo, que ja teniu prou amb la propaganda que feu, no vullgueu enganyar a la gent, que els impostos del poble d'engüany no están congelats, están pujats mes del doble del que estaba previst que pujara la vida en el 2010.
    Si vol congelar-los serà per a este any que vè, cuant en el plè s'aproven els pressupostos per al 2011.

    ResponElimina
  22. Menut pajarito d'alcalde ens ha tocat.
    Està clar que ens deixa el poble endeutat com va fer a Anna.
    A quina mal hora va aterrar per açi, i quina mala pata va tindre el PP per trovar-lo, menut començament despres d'estar intentan guanyar les elecciones durant mes de 25 anys.

    ResponElimina
  23. Això de eixir a la prossesó es com en la època de Franco. En la vida amb els anys de democràcia s'havia vist açò, per favor que vergonya de poble.

    ResponElimina