dimarts, 14 de setembre del 2010

La felicitat es mesura en diners?


Fa unes setmanes, varem poder escoltar una noticia sobre una investigació a la Universitat de Pricenton, als Estats Units, referida a quin és el sou anual ideal per guanyar la felicitat. Està en uns 75 mil dòlars (57 mil €).

Tenim dons un Alcalde feliç? Si. Aquest ingressa per any, al seu compte bancari 62.823 euros bruts.

I els ciudatans, que l’han votat o no, son feliços? Si. Alguns més que d’altres.

La felicitat que ens dona els diners és relativa i depèn de cada persona, això ja heu sabíem abans d’aparèixer l’estudi. Però, una cosa és ser feliços, guanyar diners i altra, deure diners.


Parle del deute públic, aquell que, també es divideix per euros i persona al més. Nosaltres. Aquell que es decideix al despatx de l’alcalde, i desprès votat per el seu equip.

Últimament, es pregunta com els Ajuntaments va a pagar (finançar) el seu deute?. S’escolta, com alguns Ajuntaments demanen poder endeutar-se més, per fer front al deute. També hem vist, com l’Estat ha dit que no van a poder endeutar-se al 2011. O com està calant, en part de la societat, el missatge (punta de llança de la dreta) que es pot finançar més despeses sense pujar impostos (aquesta crisi ha demostrat que és mentida açò últim).

El dèficit públic, que du l’endeutament, és el resultat de la utilització de dos elements fonamentals: les despeses i els ingressos. I no pot ser mai un objecte de la política econòmica en si mateix.

Però, demanar més endeutament, és nociu?. Existeix una amenaça de paralitzar l’activitat, si augmenta el deute més la baixada d’ingressos a l’Ajuntament?. On queda la despesa pública bàsica (educació, sanitat, serveis socials, treball...).

Sols ens cap esperar, que el nostre “Feliç Alcalde” no crega que pot gastar, no pagar, endeutar-nos, i, els qui vinguen després “ja voran”.

15 comentaris:

  1. Algú sap quants vegades a anat l'alcalde al jutjats este mes?, esta pregunta es per al poble;

    perque si li la tinguera que fer a l'alcalde la pregunta seria: Sr. alcalde per culpa de vosté quants dels diners de tot el poble s'ha gastat en els jutjats?.

    ResponElimina
  2. A vore podries dir cuantes vegades, mès o menys, a anat l'alcalde als jutjats, no per res, però es que crec que a molta gent li agradaria saber aproximadament, el cost judicial del nostre alcalde.

    ResponElimina
  3. Parlan dels diners no fan la felicitat, hi a que dir-li al Sr. Alcalde que sera mol feliç, per que cobra un potosi ( al voltan de 60.000.-€).
    Pero lo que mes hem preocupa es que NO fa els deures, es a dir, No esta en l´ajuntament atenen al ciudatans quan cal, no te tens per a preocupar-se dels veins i els seus problemes, per que no escolta a ningu etc. etc.., PERO cal dir que si te temps per anar a les inaguracions dels municipis del voltant ( Ontinyent), i sobretot per va el seu amic Camps, per a possar-se em la Foto, per que no li dona ni un euro per al poble.
    La felicitat del poble seria tindre un alcalde mes humil i menys pretencios, sobretot en els diners publics, podria repartir mes el seu salari. Salud

    ResponElimina
  4. Els ajuntaments es queixen perquè se’ls transfereixen competències sense la partida econòmica corresponent.

    Però, sobre com pot afectar el deute als serveis bàsics, un exemple, la renda de ciutadania, que va ser anunciada a "bonbo y platillo", està mal pagada.

    Sols aquells ajuntaments que han conveniat amb la Conselleria (Aielo sembla que és un d’ells) estan gestionant algunes rendes, menys que les necessàries, donat que les adjudicades als municipis son insuficients, i les sol•licituds d’ampliació no sempre s’han tingut en conte.

    El més greu de tot son el ciudatans, que fa mesos van demanar la renda i segueixen esperant resposta. Aquells que necessiten que se’ls garanteixi la subsistència.

    ResponElimina
  5. El paro sube un 11.65 % durante AGOSTO ( 2010 ) en AIELO DE MALFERIT
    Datos de AGOSTO del 2010 para el Municipio de AIELO DE MALFERIT.

    Agosto 2010 Total Parados:460, Variación mensual:
    absoluta +48, Relativa 11.65 % Variación anual:
    absoluta +35, relativa 8.24 %
    Hombres: 210
    Mujeres: 250

    Fuente: http://www.foro-ciudad.com/valencia/aielo-de-malferit/mensaje-6094493.html

    ResponElimina
  6. Segons el que diu això, voldria saber senyor alcalde,no serveix per a rès la gent que està contratant?, perque pareix ser que al poble igüal que a la Comunitat Valenciana i al país, no para de putjar?, ay! que es que vostè canvia els contractes, però els treballadors sempre son els mateixos.

    ResponElimina
  7. El proper 29 de setembre tindrà lloc un altre besamans, a les 19h de la vesprada a l'auditori.
    El motiu la reducció d'un 20% en el rebut del fem, per a jubilats majors de 65 anys.

    Una cosa interessant és que, independentment dels ingressos de la unitat familiar, si en una casa hi ha un jubilat aquesta va a veure's beneficiada.

    Per altre costat, aquesta reducció va a significar menys ingressos per a l'ajuntament, en moments en els quals els ajuntament és queixen que no tenen diners.

    Per últim, si no acudeix la persona sol.licitant a l'auditòri, què passarà?. No haguera estat millor, fer la reducció directament en el rebut, i deixar-nos de "xorrades"? Clar estem a les portes de la pre-campanya.

    ResponElimina
  8. El sr. alcalde no sap fer res si no ix en la FOTO, no mes que sap fer bono cosa de propaganda i no trau res de tresillat en la seua gestio municipal. Ale que ixca en la foto ben guapo.

    ResponElimina
  9. Realment interesant la manera de voler guanyar vots a menys de 20 euros cadascun. Pagant-ho d'on?
    Almenys ho pagara dels seus diners i no dels de tots.
    Personalment pense que eixa mesura no salva l'economia de cap familia i sols serveix per endeutar més l'ajuntament.

    ResponElimina
  10. Recordeu que el poble d'Anna, el va deixar endeutat.

    ResponElimina
  11. Resulta un poc avorrit que per molt que ataquem a l'alcalde i la seua gestió ningú ens conteste dient que estem equivocats, pareix que sempre comentem els mateixos i de les mateixes coses.
    Serà que sols ho vegem malament quatre persones que ací ho denúnciem, o qué?

    ResponElimina
  12. O que no estem equivocats!
    Som la gent del me s'en fot!
    Pero tens raó en que poca participació i opinió politica si que hi ha per part de la gent.

    ResponElimina
  13. La gent hi participa quant vol i on vol.
    No crec, que els que hi participem açi, tingam que dependre del que altres lluirement desideixquen.
    Salut

    ResponElimina
  14. PERO SI ESTA CONRACTAN A GENT DELS DIES QUE LI DONA DIPUTACIO,
    QUE CARA MES DURA QUE TENS,...
    TU NO T'EL ABAIXES I ALS CONTRACTANS ..........JA VOS EU CONTARE,...

    ResponElimina
  15. ¿i vossaltres els del psoe que heu estat 20 anys contractant i colocant als que vos ha donat la gana, als amiguets i familiars sols per tindre carnet del psoe, QUE?
    si quasi tots els treballadors del ajuntament els heu colocat i enchufat els del psoe durant 20 anys.
    ¿com teniu la cara tan dura de parlar de enchufats si eixa paraula es vainventar per vossaltres en temps del vostre amo i senyor bravo?
    ¿encara esperareu que ara Pinter contracte als que vossaltres voleu?
    que mal acostumats esteu, es queixeu pero no digeu que l`ajuntament esta plenet de enchufats de temps del psoe
    Feuse l`anim:
    ESTEU EN L`OPOSICIÒ I JA NO MANEU
    LA POR S`ACABAT I JA NO SOU ELS AMOS DEL POBLE

    ResponElimina