dissabte, 24 de setembre del 2011

CONDENAT A LA FIRA DE XÀTIVA

   Alguns el “síndrome vocacional” els dura, i, intenten fer-li front amb sentit d’humor. “El Condenat” és un d’ells, i ens ha enviat una entrada per a publicar-la.

   Amb ella esperem contribuir amb la seua prompta recuperació.

CONDENAT A LA FIRA DE XÀTIVA
Este que ací vos conta la seua vida en fascicles, encara que innocent, va complir la seua condemna a les Festes íntegrament. La sentència va ser firma i sense apel•lacions. Ni tan sols el recurs per aconseguir l'indult el dia 8 d’agost va ser admesa a tràmit i tingué que anar, tot mudaet i dissimulant la cara de vinagre, a la missa en el cementeri, últim acte oficial de les Festes Patronals.

Si cregueu que açò va ser el final de les meues tribulacions aneu molt equivocats. I és que sembla que he nascut estrellat i la fatalitat em persegueix allà on vaig; perquè a mi em plouen les condemnes com al famós "Vaquilla", i exina és com, a foc seguit i sense poder-me recuperar, vaig patir una nova sentència: condenat 3 dies a la Fira de Xàtiva.

Sí, amics, heu llegit bé: 3 dies. El primer en la família, el segon en la sogra i el tercer en les cunyades. No volies caldo?.... pues ahí van tres tasses.

Va ser una condemna complida en les pitjors condicions. En les hores de màxima afluència de gent. Calor i massificació. Aparcant on “Cristo” va perdre el metxer i, per a més inri, carregant la xiqueta al muscle (perquè en el carro era impossible circular), a demés de fer de mula de càrrega de les compres de tots. No puc fumar perquè porte la menuda dalt i li va el fum a la cara, i tampoc fer-me una cerveseta de pot (no em queden mans per a agarrar-la amb tanta borsa). Tampoc puc detindrem en les paraetes dels garrots i les navalles, les que més m’agraden, perquè a mi no m’espera ningú i a la mínima que el descuides mirant, ja els has perdut a tots entre el riu de gent. Això sí, en totes les parades de bijuteria, roba o bolsos és obligatori parar, una rere altra, com les estacions d'un viacrucis en el que a mi m’ha tocat fer de Nostre Senyor, encara que ell portava la creu i jo la xiqueta.

Després toquen les atraccions de la fira (a 2'50 el tiquet) i la xiqueta que no es mareja de pegar voltes en el tiovivo i no entén que açò no es de bades, com els columpios de l'Eixample, que ja porta 6 viatges i que son pare ja s'ha gastat 15 €... però no, ella té que plorar perquè vol més. Al final, per a fer-la callar, no queda més remei que comprar-li una trompeta de estes que fan pompes de sabó, amb el seu dipòsit per al líquid; i com el “xino” que va dissenyar el joguet no li va posar tapadora, pues la xiqueta, pujada als meus muscle, a cada moviment que feia anava regant en un líquid viscós la meua calba. "No el preocupes - em diu la sogra - això és com el xampú". Ah, sí?... pues que me donen un aigua mineral i ací mateix em llavaré el quatre pels que tinc!

Mentrestant, la cartera tremolant i sofrint una hemorràgia de bitllets. "T'agrada este bolso?" em pregunta la dona; "si carinyo" li dic jo (en realitat és horrorós, però com se'l té que comprar igual... per a què discutir?), "soles val 30 €" diu ella... I jo pense: té collons la cosa, ahí s'en van les hores extres del dissabte!

Açó i més desgràcies és la Fira de Xàtiva, de la que sempre m'en vaig diguent: "no torne en la (piiit) vida", però a la que regresse condenat tots els anys.

Ja ha passat un mes, i he tingut tan mala sort que en este temps he estat condenat una setmana a la platja i ara estic complint la condena de "la vuelta al cole", però això són històries que, tal volta, vos conte més avant si no m'ingresen per depressió un dia d'estos. De moment, i donat que soc innocent, estic estudiant presentar el meu cas al Defensor del Pueblo.

I, mentrestant, no pare de preguntar-me tots els dies: què hauré fet jo per a merèixer açò?

El Condenat


29 comentaris:

  1. 30 euros un bolso¿? que car!!

    ResponElimina
  2. El resultaria mes barat separte,segur que al any que be no anaen a la fira,i la xiqueta si no li heu dius no sap cuant es la fira i el pots apanyar en els columpios del example clar si te la deixen.

    ResponElimina
  3. Xe que bo.Totalment d'acord en tot el que dius, jo et faig costat..... a mi també m'ha passat quedar-me soles en mig de tots a la fira
    de Xàtiva, però en la paradeta dels comics.

    ResponElimina
  4. Condenat els teus relats, a mès d'haver molta gent que s'identifiquem en ells son buenissims, i mès en els temps que corren que mos fa molta falta riures.

    ResponElimina
  5. Vull agrair a Aielonera el que m'haja deixat la seua tribuna per a fer públiques les meues condenes. També a vosaltres per haver-les llegit i, en especial, als quatre anònims que han participat amb les seues opinions i consells. A ells em dirigisc.

    Al comentari de les 13.27: Ara que ho dius, crec que sí que és car (traduï t a cerveses són més de... 90 pots del Consum¡, tota una fortuna), pero això és lo de menos, perque com no tenia canvi li vaig donar un billet marronet de 50 € .... i encara estic esperant les tornes.

    A l'anònim de les 15.35: Molt agraït pel consell, però he de dir-te que no pense fer-te cas. El problema és que estic tan enamorat de la meua costella, que aguante totes estes condemnes i més. Quan em vaig casar ja vaig asumir que seria una condemna a "cadena perpetua". I en l'aspecte econòmic, la veritat és que, encara que em queixe perquè soc un poc agarrat, els diners no són els que mouen la meua voluntat. Seguisc la màxima de Epicuro: "No es más rico quien más tiene, sino quien menos necesita".

    Al condenat de les 11:22: Gràcies per la teua solidaritat, company de condena. M'alegra saber que no soc l'únic que deixen olvidat entre les paraetes. Com a entrenament et recomane el llibre "Buscando a Wally" i que li poses a la dona, si es deixa, un gorret a ratlles per a trobar-la millor.

    Anònim de les 20.50: Cuanta raó tens en el teu comentari¡ i no em referisc als elogis que em fas i que t'agraisc de tot cor, sinó en el que dius referent a la necessitat del sentit de l'humor en els temps de crisi que estem vivint. El riure fa treballar una muntoná de musculs del cos, allarga la vida i és de bades. Jo em pase tot el dia rient-me de mi mateix i aixó em fa olvidar les meues condenes i ser feliç malgrat les meues desgràcies.

    Seguiu comentant, amics. Aprofiteu que esta és l'única entrada on no es parla de política.

    El Condenat

    ResponElimina
  6. Si es aixina m´alegre de que no en fases cas, si heu tens assumit,que seguisques molts anys aguantant a la dona i la sogra,la sort que tens es que la xiqueta es fara major i ja no la tindras que dur al cap,el mal es que igual el fan portar a la sogra pero bo aso te que vindre,respecte a la cervesa dirte que si la compres de ixes marques rares tens per a mes pots i si esta fresca no heu notes,i per ultim dirte que el foro esta quasi mes animat que si parlem de politica. gracies

    ResponElimina
  7. Valore la capacitat de riure't de tu mateix.
    Ojala forem molts els que tinguerem eixa virtut.
    A seguir riguent i disfrutant que això no ens ho poden prohibir, o si?

    ResponElimina
  8. Que li passa a l´ajuntament ( Pinter), que no te diners per a pagar la llum del poble, i si que te diners per a fer un esmorzar popular per a tots el dia 9 d´octubre .
    Quina poca vergonya en gastar-se els diners de la contribució que acaben de pagar en coses no necesariesper si que fan bulto.
    Eixa es la politica de Pinter i del PP.

    ResponElimina
  9. Mira jo no he anat mai al esmorzar del nou d'octubre,pero pense que 500 bocates a tres euros, que seran mes barats,valen 1500 euros participen moltes persones del poble, es fa festa,encara que no estem per a festes,fa uns anys en els festivals de nits d'art d'aielo vaig vorer a un tio cantar damunt de una bicicleta,que cobraria un ou i aixo segur el pareixia be,pues eixe dia vegent este cantante nomes hihavien trenta persones,segurament ja no haura cantat en cap altre lloc o al menys jo ja no le sentit,crec que no hiha que criticaro tot i colaborar un poc mes,no el pareix.

    ResponElimina
  10. Quina manera de disculpar la politica de despilfarro de pinter, aixi es com es va , no pagan als proveedors ni siquiera a Iberdrola , menys farandules i mes governar en profit de poble. On esta la rebaixa del sou de l´alcalde encara no he vist cap de gest, la crisis es per al demes no per Pinter, vaja alcalde que tenin que esta en boca de tots els politics de les comarques veines.

    ResponElimina
  11. Que passa en la poblacio d´Aielo que no s^ínmuta en pagar una contribucio alta, un aigua carisima, un esport que no es pot practicar, una Epa que censura als alumnes i professors, una escola de musica carisima etc...
    Que fa falta per a estar indignats i mostrar un poc la disconformitat a la corporacio del Pp i sobretot a Pinter, no hi ha per fer una manifestació o es que estem dormin.

    ResponElimina
  12. aielodemalferit.blogspot.com

    ResponElimina
  13. per a estar indignats fa falta que no sen vaja el PSOE en espanya i que torne en aielo.O esque no el dones conter si no hagereu abusat tant encara portarieu el mando aixina nomes vos queda que tragar i recremarse pero cuatre anys pasen promte i si teniu sort de fer una llista sense tant de funcionari igual les guanyeu.pewrque segurament pinter no es tornara a presentar,al meyns aixo espere.

    ResponElimina
  14. pinter suposadament no es tornara a presentar i si ho fa s'equivoca, durant aquest 4 anys i mig a mostrat les seues cualitats de secretari ja que un secretari es el pilar d'un ajuntament ell ens ha mostrat que es un politic de cap a peus un politic com no hi ha a cap lloc. Amics talvolta no deurieu critic i retrucar la la critica anterior amb més ironia que la de avans pero afegin la critica de la mentira que vau sentir i la critica que torna a criticar. simplement s'aboriu coma a panses en una absurda oposicio sense to ni so.

    amics fem entre tots una critica contructiva que ens lleve de idiologies iq ue ens porte capa a un poble millor (cosa que semblarà dificil).

    ResponElimina
  15. Criticar a pinter en lo que esta fent No es prou constructiu o es que tot el que fa esta be,
    No pot tancar l´any 2010 de contabilitat per que no sap on estan els diners, es un desatre per donar solucio al poble,no tenin llum, no hi ha neteja en els carrer, no tenin serveis per a que els xiquets juguent ( la pista del clolegi esta tancada....)
    I moltes mes coses, ell sols es preocupa de fer esmorsar per als majors i les ames de casa i punto.

    ResponElimina
  16. No tot heu fa be,perque aixo no es possible a cap persona,pero tampoc esta fent-ho tot mal com a algu li agradaria.Estan fense moltes coses pero la situacio actual tampoc esta per anar fent moltes coses,com en una casa si mantenim lo que niha ja es podem donar per satisfets ja vindran altres temps,al menys aixo esperem.

    ResponElimina
  17. Pues que no faja esmorsars populars que els temps que corrent no son bons i que guarde els diners per a pagar als proveedors i a Iberdrola , que no tenin ni llum

    ResponElimina
  18. avise
    la pista ja esta oberta
    si es tanca per algun motiu es

    ResponElimina
  19. La pista sols esta oberta des de les 5 a les 7 de la vesprada i sols per a menors de 14 anys, els demes que s´envajen a pasetjar.
    A mes la pista era un lloc on els emigrans aprofitaven els temps lliures per jutgar a futbol , aixi que s´en vajen al bar a beure.
    Pinter no t´en pintes cap

    ResponElimina
  20. Estaria be que el alcalde es baixara el sou,pero tambe hiha que dir que es el unic alcalde que ha hagut en aielo que el poble sap el que cobra de aixo seu encarregat la oposicio.sera perque tot el que cobra esta en papers i heu podeu saber,de tots els alcaldes de antes mai sa sabut el que cobraen entre altres coses perque no ha hagut oposicio,i perque tot no estava masa clar,pero be en els temps que corren seria un punt al seu favor una rebaixeta.

    ResponElimina
  21. Amb la crisis que hiha si sel rebaixa igual no pot menjar

    ResponElimina
  22. también estaba en papeles lo que cobraban los otros pero nadie lo pregunto ni lo dijo y pinter lo sabe ahora que está dentro, otra cosa es que no lo quiera decir porque el cobra 4 veces más.

    ResponElimina
  23. pero no era un 30% mes el que cobraba mes que cristina? Ara ya digueu que 4 voltes mes. al pas que aneu al final de la legislatura els socialistes direu que pinter cobraba 100 voltes mes. Increible la falta de arguments que tenen alguns contra pinter. estaran criticant el sou 8 añys. y es que cuant no es tenen arguments contra ells se acudeix al sou. al menos este alcalde que tenim es honrat. altres posiblement no ho puguen dir.

    ResponElimina
  24. jajajaja molt bo el comentari de les 22.23 nesesitem sentit de l'humor

    ResponElimina
  25. La generalitat valenciana anuncia el tancament de 262 llits als hospitals públics. "Hem pagat els valencians un aeroport on no aterren ni s'enlairen avions i ara ens retallen en sanitat publica" si aquests són els polítics que ens han de governar als valencians jo em baix del tren! vagi colla de corruptes que tenim a la Comunitat Valenciana!

    ResponElimina
  26. Segurament el llits estarien buits perque si els han tancat en el malalt dins aixo si que es ahorrar,lo dels avions si heu mires be tambe es interesant perque no gasten combustible i per ahi tambe estalviarem un poc si poc a poc ahorrarem prou per a que no mos falte el menjar.Els mestres poden estar tranquils que ells no van a eixos llits, pero que no els demanen ni fer una horeta mes que si no movilitzem el pais.

    ResponElimina
  27. lo dels mestres que no volen fer dos hores mes es de jutjat de guardia en lo que esta patint la gent i ells manifestant-se per fer dos hores. lamen table la insolaritat de alguns.

    ResponElimina
  28. La teua ignorancia es del mateix tamany que la de Esperanza Aguire. Ella va demanar disculpes per el que va dir, però tu no ho vas sentir i el mal ja estava fet.

    ResponElimina
  29. Si al jornal que cobren els mestres es rebaixaren nomes uns docents eurets a cadasqu,en podrien emplear molts mes,no hihaurien tants parats,els xiquets heu agrairien,els pares tambe,supose que no els demanarien fer cap hora mes y podrien viure decentmen perque encara estarien prou llunt dels 800 que cobren la majoria dels que tenen la sort de tindre una feina,pero igual que els mestres es podrien apuntar tots eixos que tenen jornals que doblen als de la majoria,perque si uns poden viure els altres tambe.

    ResponElimina