dilluns, 21 de novembre del 2011

Habemus PP

No és eufòria el que sent davant el resultat electoral.

Amb menys vots que Jose Luis Rodriguez Zapatero en 2008, Rajoy ha aconseguit una majoria absoluta que ni Aznar va somiar. Per suposat que la seua majoria és legitima, i com diu Escolar "l’honra la seua voluntat de voler governar per a tots". Però que no s'oblide el PP, que aquesta victòria no és un xec en blanc.

El seu èxit ha estat més per el resultat negatiu del PSOE, que no un tsunami del PP. Els socialistes s’han estrellat, amb el pitjor resultat de la seua història. Ressorgeix EU, i creix UPyD.

Per altre costat, va a ser interessant veure a tots eixos partits que entren amb escons, 13 en total. Encara que la llei electoral (injusta?) deixa fora a partits com EQUO o altres, que havent tingut un gran suport de votants, aconsegueixen menys escons que aquells amb menys nombre.

66 comentaris:

  1. Habeu deixat soles a rubalcaba,el pobre va tindre que eixir soles a donar la cara, a un costat amaguadeta tenia a la valenciano,no heu estat a la altura un home que ha fet una campanya en totes les encuestes en contra i ara ha tengut que eixir demanant un congres dels socialistes per vorer de quina manera sen va.Asi en el poble, el PP ha doblat casi en vots al PSOE,EL SENYOR PINTER tambe tindra que fer la reflexio perque en les locals la diferencia no va ser tan gran i deu de pensar que algunes coses no estara fent be,es hora de que pense en es que vindran despres d'ell.Ara sols queda esperar que pel be de tots les coses canvien a millor ja siga per RAJOY o per el que siga pero la gent ha demanat el canvi i esperem que estos mos porten,la cosa esta complica que igual es la escusa que mos posen,pero donemlos un marge de confiansa,els espanyols han demostrat que no son tan tontos com els politics els fan i han vist que era l'hora de fer un canvit perque el pais heu necessitava i se l'han jua, esperem que els ixca be per el be de tots.

    ResponElimina
  2. President Rajoy, ja no son vàlids els “depende” i el “se hara como dios manda”. És hora de plantar cara als fets, que vostè ja sabia com estaven de mal. Traga vostè, totes les idees prodigioses que durant aquestos tres últims anys tenia al seu cap, o al menys, ens ha volgut convèncer a bona part dels espanyols, que les tenia: ens ha repetit fins la sacietat que sabia que hi havia que fer per eixir de la crisi.
    Encara que, el que jo veig, i em puc equivocar, és una intervenció europea en uns mesos, per la seua incapacitat i la dels seus. Gaudiu del dia, com heu vareu fer de la nit, perquè d’ara endavant tot és costera a baix. Amb el nou president demanant prorrogues als mercats per a que no el tracten com ells han tractar a ZP, i el miracle de 1996 evaporant-se abans que Rajoy forme govern.
    Ens vegem en 2015... o abans

    ResponElimina
  3. Com un auguri dels negres temps que ens venen damunt, anit, al mateix temps que proclamaven candidat a Rajoy, en el cel del poble esclataven llamps, com si d'ell anaren a caure desgràcies per a tots.

    Aixina diu el llibre de l'Apocalipsis que serà la vinguda de l'Anti-Cristo. Deu no ho vullga!!!

    ResponElimina
  4. El que vinga de ara endavant deu millions de espanyols que han votat al PP i tres o cuatre millions que han decidit no votar al PSOE,perque al PSOE nomes l'han votat els que sempre heu faran per mal que vinguen les coses,seran responsables del que han fet,pero vosatros esteuse tranquils que la culpa no la tindreu ja heu triat els culpables,es una llastima perque tenieu la solucio.

    ResponElimina
  5. Buenissim Argimiro L'anacoreta, m'has fet riure com mai. Gracies. Moltes gracies.

    ResponElimina
  6. Nunca un galllego habia conseguido tanto poder en España, bueno... si.

    ResponElimina
  7. han passat 22h des dels resultats de les eleccions i el pp encara no ha fet res... ELECCIONS ANTICIPADES JA!! xD

    ResponElimina
  8. Hace algo más de 2.000 años, el poeta latino Ovidio escribía que "es preferible sufrir el castigo a merecerlo, pues el castigo se puede levantar, pero la culpa es imperecedera". El Partido Socialista ha recibido en estas elecciones un duro y en buena parte inmerecido castigo, mientras que los culpables primigenios de la catástrofe, los que con sus acciones y omisiones gestaron y alimentaron la madre de todas las crisis, no sólo parece que se marchan de rositas, sino que incluso reciben rédito.

    El electorado, juez inapelable de la democracia, ha descargado su rabia y frustración sobre lo que tenía más cerca. Se ha desahogado ahogando las listas del PSOE en muchas provincias. Una reacción humana y comprensible, sobre la que no merece la pena lamentarse. Mal, muy mal hará el PSOE si se entretiene ahora, más que en buscar conclusiones, en buscar culpables. Desde luego, no son los electores quienes se equivocan. En todo caso, el error estará en que no se ha sabido desde la izquierda explicar claramente la alternativa.
    Porque quizás, una de las causas de la derrota electoral haya sido la ausencia de ideología. Si el electorado no percibe con nitidez la diferencia básica y fundamental entre derecha e izquierda, comienza la inevitable desafección en las filas del progreso. Quizás se ha querido recurrir a la pedagogía sólo en la campaña electoral, y es a lo largo de la legislatura cuando hay que hacer los esfuerzos de explicación.

    Los electores saben que, hoy lunes, seguirá habiendo escuela pública. Los electores saben que, hoy lunes, seguirán abriendo sus puertas los hospitales. Los electores saben que, hoy lunes, los pensionistas y los parados seguirán cobrando sus haberes. Las fuerzas de la reacción en España saben que no lo pueden suprimir de un plumazo. Los líderes conservadores son mucho más inteligentes que todo eso. Su objetivo y su estrategia es a medio plazo. Primero, adelgazar y deteriorar, para que el ciudadano, en lugar de sentir orgullo por su sanidad, su educación o su solidaridad intergeneracional o económica, lo que sienta es la losa de su coste y los problemas de su mal funcionamiento.

    Así, paso a paso, sin prisa pero sin pausa, se desmontan las estructuras que garantizan la solidaridad, la igualdad de oportunidades y la libertad de TODOS los españoles. Se sustituye un modelo solidario por el “egoísmo social” al que se refería Rubalcaba en la campaña. El sálvese quien pueda se convertirá en el lema para escapar de la crisis. Los que caigan en la pelea, serán vagos, o débiles, o extranjeros, o viejos o… qué más da.

    Esto es lo que estaba en juego, y esto es lo que la izquierda no ha sabido explicar a su electorado. Junto a ello, la parte propositiva. Las alternativas de salida de la crisis por la izquierda, se han explicado con sordina. Seguramente, ha sobrado sentido de la responsabilidad institucional, o miopía intelectual en según qué cuadros del partido y del Gobierno, para sacar adelante, junto con las medidas que pedía Europa, las alternativas que nos pedía el corazón y el hígado.

    Quizás han faltado ideas o arrojo para perder según qué votaciones en el Parlamento, tanto en el de aquí como en Estrasburgo. Porque hay derrotas que manchan al ganador y enaltecen al perdedor. Algunas de esas votaciones perdidas las habrían comprendido, y muy bien, los electores potenciales de la izquierda.

    Ahora es el momento de rearmar el discurso. Ahora es el momento de construir, con la sociedad civil, una salida alternativa y solidaria de la crisis. Porque, no nos engañemos, de la crisis, antes o después, todos saldremos. La duda es a costa de qué o de quién. Ahí es donde no somos todos iguales. Y hay que demostrarlo.

    ResponElimina
  9. Després de 12h. D'haver guanyat les eleccions, rsulta que volen "saltar-se Els requisits legals". La Santamaria ha demanat el traspas de poders per ja, mal comencem. No deurien d'explicar el seu programa, quins van a ser els ministres o coses així?
    Anònim de les 18:07, desccrius molt bé l'estratègia de la "gota malaia".

    ResponElimina
  10. !Ha ganado el P.P.!, !ya tenemos a Rajoy!, !ya no tenemos que preocuparnos! con ellos llega la solución.

    Creo que a partir de ya, todas las autoridades valencianas deben pedir DE INMEDIATO el trasvase del Ebro al gobierno del Sr. Rajoy, que han estado reclamándolo durante muchos años (siempre cuando ha estado el Psoe gobernando) y de paso todos los agricultores, simpatizantes del P.P., deben darse prisa e insistir que esta obra se lleve a cabo, puesto que han estado mareando con el tema años y años; Ahora SÍ tienen la oportunidad de exigirlo, puesto que van a gobernar quienes lo habían prometido y los votos no son gratis; ó ahora ya da igual?

    Como el tema del "Trasvase" hay multitud de promesas que el P.P. durante estos cuatro últimos años ha estado machacando,(inmediata creación de miles de empleos, devolución de lo congelado -por imposició europea- a los pensionistas, restitución del 5% que se les rebajó a los funcionarios, y un largo etc..) Si estos señores del P.P. son consecuentes con lo tantas veces vociferado, deben aprestarse a dar cumplimiento a tanta promesa.

    En medio de una crisis desconocida, en vez de apoyar a quienes estaban gobernando(reconociendo los errores que pudiesen cometer debido a las inusuales circunstancias) se dedicaron a sembrar la desconfianza en nuestro pais cara al exterior, (y sobre todos el amigo Aznar) a tratar de enredar en vez de aportar ideas, posibles soluciones; en fin debieron actuar con lealtad. No hicieron nada de eso, todo lo contrario.

    Ahora, que ya empiezan a ver las orejas al "lobo" (la bolsa, como bienvenida a la victoria Pepera, ha bajado sobre el 3,5% hoy, y la prima de riesgo-pais está por las nubes) vereis que pronto se aprestan a demandar lealtad, apoyo, comprensión, etc.. cuando se vean abocados a tener que implantar ajustes drásticos, (como los que ya han empezado en las autonomías que dominan -casi todas-) y que por mucho menos criticaron a los implantados por el gobierno (los cuales tampoco comparto).

    Aún con todo lo dicho, creo que la oposición que a partir de ahora habrá en España va a ser bastante más responsable que esta gente que, a caballo de la crisis, ha acaparado todo el poder del Estado (sólo les falta ocupar la Zarzuela)

    Esperemos que impere la sensatez, y dentro del "apocalipsis" (muy bueno su comentario) que señala el compañero "Argimiro L`ancoreta" las cosas puedan mejorar y el trabajo que realice en adelante esta gente del P.P. me sorprenda y desmienta los negros augurios que, al menos yo, presagio.

    ResponElimina
  11. goberna rajoy,a partir d'ara ja me san acabat els problemes,,podre pagar la casa,anar de soparets viure com abans,perque ell a guanyat i tots tindrem feina.Acabat la crisis!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  12. "El INEM organiza un cursillo para hacerse del PP por si tiene mucha salida". Leido en los tuits de la semana de Jordi Évole.
    En algunos pueblos, como el nuestro, ya se ha puesto en marcha esta medida y se ha visto su eficacia.

    ResponElimina
  13. tota la vida he votat a E.U i avui estic content.Per una part perque la gent veu que hi ha una altra esquerra,i en aquest pais cansa el bipartidisme igual que en el poble.Tambe men alegre per COMPROMIS perque crec que es important que un partit rejonaliste i valencia estiga representat.Per supossat no men alegre per la victoria del pp,pero la gent vota,la gent parla.un abraç.

    ResponElimina
  14. redeu qe recremats que esteu!!!

    ResponElimina
  15. No s'enten que una parella de funcionaris que guanyen al mes entre els dos 4000 euros vagen pregonan per ahi que son socialistes i demanan el vot per al partit socialiste,en cuan hiha gent que esta sense feina o pasan en 400euros al mes,quina classe de socialistes son eixos,per a ells no hiha crisis pues tal vegada aixo es el que vos a passat que ja no enganyeu a la gent soles en paraules,al menys els altres savem el que son perque no heu poden amagar pero vosatros estaeu amaganto y vos se ha vist el plumero dureu llegirse la doctrina socialista i aplicarla aixina podrieu recuperar la confiansa dels que hasta ara vos votaen si no heu teniu malament,nomes vos queda que aceptar lo que la gent ha volgut que pareix que no esteu per la llavor.

    ResponElimina
  16. A les eleccions generals en aielo han votat 700 persones mes al PP que al PSOE

    ResponElimina
  17. Si això es deveres també ho es que:
    A les municipals, fa uns mesos, sols van votar 346 mes al pp que al psoe. Vol dir això que unes 400 persones que han votat ara al pp no van votar en les municipals a Pinter?
    Per a reflexionar no?

    ResponElimina
  18. Al anónimo de hoy a las 14,50 decirle solamente que me parece un análisis algo simplista el que has realizado, pues de acuerdo con tu lógica, yo podria comentarte que me merecen bastante mas respeto la pareja que tu aludes que por ejemplo los viveristas y similares de Aielo que tienen megachalets, barcos, cochazos etc... y les haceis la pelota todos los peperos y a quien ellos voten vais corriendo y votais lo mismo. La misma tonteria es una cosa y la otra.

    ResponElimina
  19. Anonimo de las 18:48, no intentes que la ignorancia, las vísceras y la falta de inteligencia vean mas allá de su miseria humana. Algún comentario precedente es propio de los que creen que los de izquierdas no deben aspirar a vivir y disfrutar de la vida. Su teoría es que eso son cosas de gente de derechas. 
    Los de derechas pueden hacer lo que quieran que no pasa nada. Los de izquierda, deben ir por la calle harapientos, y su es posible no dar muestra de ninguna ostentación pues eso sería como robar los privilegios que los de derechas tienen por ley y herencia y por mandato divino.

    ResponElimina
  20. Al anònim de les 14:50, encara queda gent que creu que als socialistes sols es deu votar gent pobra?, en quin segle vius tú?.

    ResponElimina
  21. han passat 49h des dels resultats de les eleccions i el pp encara no ha fet res... ELECCIONS ANTICIPADES JA!! xD

    ResponElimina
  22. gente del psoe,no tengais preucupación por la perdida de las elecciones,era la que se queria conseguir,peder, pero que los votos no fueran al pe pe,daros cuenta que habiendo subido los votantes en 1.500.000 mil, ellos solo han
    sacado sobre unos 500.000 mil votos más que el
    2008,es decir, que los votantes de izquierdas
    no han hido al pe pe.
    ha subido izquierda unida,compromis,Rosa Diez,
    nacionalistas catalanes,nacionalistas vascos,
    foro asturiano,y otros partidos progresistas o
    nacionalistas de España.
    Por lo tanto el pe pe,ha ganado las elecciones,
    pero con sus votos,esto quire decir que los votantes de izquierdas o progresistas,tampoco
    confian en Rajoy y en los subalternos que lleva
    con él.

    ResponElimina
  23. El simpatico del señor Rajoy,estuvo del 2004,al
    2008 dando la tabarra, que si han ganado por el atentado de Madrit,que si por la E.T.A. si por esto o por lo otro.
    Del 2008 al 2011,que si la crisis,que las refor-
    mas estan mal hechas,que si subén el I.V.A.,una
    cantidad de sandeces que perjudicarón muchisimo a España, en vez de ayudar arruino más la mala crisis, que por si sola ya hera muy mala.
    Sin embargo ahora que se ve cerca del poder,está
    pidiendo ayuda a todos,que entre todos tenemos
    que sacar al pais de la crisis,que Zapatero es un hombre muy legal,que la ministra de economia
    lo esta haciendo muy bien, que,,,,que,,,,que,,,
    creo señor Rajoy, que sabe muy bien que estamos en una crisis muy profunda mundial,y en España
    en particular por el dichoso ladrillo.
    Señor Rajoy de verdad creo que tiene miedo de
    lidiar,o( es que no esta preparado)para sacar
    a España de la cris,que con sus maneras de actu-
    ar a lo largo de estos cuatro años, a colaborado
    mucho,a, que fuera peor.
    Para el pe pe.cuanto peor mejor,eso ¿ señor
    Rajoy no era lo que buscaba ? pues ai lo tiene,

    ResponElimina
  24. Viveristes tambe hihan socialistes,no tots son del PP.Per a ser socialista no hiha que anar arapiento,i lo de viure be dius que es cosa de dretes,pero aixo ja heu saviem perque aixina ha segut tota la vida,lo que no es pot pregonar una cosa i ferne un altra per aixo ja estan els de dretes.Com heu estat enganyant a la gent vos a pasat el que vos a passat tant en aielo com en espana i ara nomes vegeu que numeros pero la realitat esta ahi,la gent que vota no confia en que el PP fasa un milacre,pero ha deixat de confiar en vosatros.AH i als viveristes socialistes tambe els van ha fer la pilota.

    ResponElimina
  25. sr.rajoy como va mi puesto de trabajo,sr. rajoy

    lo prometido en campaña es deuda,
    sr.rajoy en campaña dijo que si sabemos de alguien de su partido que malgasta los dineros publicos,que lo denunciemos, pues yo le digo que en aielo de malferit,se han gastan mucho dinero sin motivo.han hecho un jardin llamado mirador del clariano solo para pasear a los caniches,un parque en la a.v.d.joume primrer,
    para que este cerrado la mayor parte del día,
    ahora estan haciendo un centro de salut que no
    hace ninguna falta,hasta los propios medicos
    y enfermeras del pueblo dicen que no saben para
    que se gastan el dinero.
    dicen que con el que tenemos hay de sobra para aielo
    alguno,

    ResponElimina
  26. ai mare qe recremats esteu els socialistes
    avoreu este blog si es plena de critiques sense motiu...

    ResponElimina
  27. Fa unes setmanes, Mariano Rajoy, en relació a unes converces entre Zapatero i la Merkel, va dir "A mí, como español, no me gusta que desde fuera me digan lo que hay que hacer". Fa unes hores no sols Merkel sinó també alguna agència de qualificació, li han dit que té deures. Fitch ha asenyaltat que el lider del PP " deu sorprendre positivament als inversors amb un ambicios i radical programa de reformes estructurals i fiscals" i que presente els seus plans.

    Crec jo, que abans haura de presentar-li-los als espanyols. Rajoy es va passar la campany diguent que no podia detallar els retalls perquè no coneixia l'estat real dels contes , com si aquests no foren públics o després de la opocisió catastrofista "Espanya se unde" que ha dut a terme juts per coenixer l'estat real. 

    Ens pot sonar a suterfugi per exagerar la mala herencia rebuda i justificar retalls ocults? La dreta catalana heu està fent. La Mariloli també en Castella La Mancha.

    ResponElimina
  28. YO QUÉ SÉ...
    Gracias, señor Zapatero
    XAVIER
    SARDÀ
    Tal y como están las cosas, creo que se entenderán estas palabras como desinteresadas, aunque nunca se sabe. Me da igual: permítame mostrarle mi agradecimiento personal por su tarea al frente del Gobierno. Permítame felicitarle especialmente por lo que ha hecho usted a lo largo del último año. Gobernar contra las propias convicciones para evitar un mal mayor hace al estadista. No sé si acabaremos como Grecia o Italia, pero de momento lo ha evitado usted perdiendo popularidad, votos y sueños.
    Ahora que Rajoy será presidente del Gobierno, se hace el bueno y pide comprensión. Yo se la otorgo, pero él se la ha negado a usted en una España al borde del abismo. Es una pura cuestión de calidad humana.
    No es pura alternancia, es algo más. Que ganen y usted descansa. Créame. No es pura alternancia, porque es muy difícil olvidar lo que han dicho algunos antisistema del PP y su prensa incendiaria. Han dicho que usted es de ETA y que les ayudaba a huir. Han dicho que la fiscalía y los jueces que han investigado los sonrojantes casos de corrupción eran monigotes a sus órdenes. Han dicho que los policías y los guardias civiles que han perseguido delitos monetarios eran una banda de perros corruptos que olisqueaban solo las presas que usted les indicaba. Han maldecido al Tribunal Constitucional cuando sus sentencias no les parecían adecuadas.
    No votaron en el Congreso a favor de las medidas económicas de urgencia para escapar al rescate, pese a que las consideraban oportunas. Estaba trabajando usted para Rajoy , sin Rajoy .
    Le quiero felicitar a usted por lo del talante, que pronto se echará en falta. Le quiero felicitar como catalán por lo del Estatut. Ahora dicen aquí que usted y Rajoy son lo mismo. La próxima vez, impugne usted el Estatut al Constitucional. Total, para que luego le digan que son ustedes lo mismo... Haga usted como el PP y no perderá votos en el resto de España.
    A estas alturas de la vida deseo la mejor suerte a cualquier Gobierno que salga de las urnas y se la deseo también al señor Rajoy . Al señor Rajoy hay que felicitarle como próximo presidente del Gobierno, pero en ningún caso, insisto, por su trabajo como líder de la oposición. Cuanto más favorables le eran las encuestas, menos altura de miras. Pura codicia de mayoría absoluta a cualquier precio.
    La vocación política es la más denostada e incomprendida por un amplio sector de la ciudadanía. Seguramente, eso tiene que doler a los que vivís intensamente esa vocación. Un presidente sabe mejor que nadie que los Reyes Magos no existen a pesar de que, eso sí, todo el mundo pide al Gobierno la mágica solución de los problemas.
    Ahora que hace las maletas y que apenas lo han enseñado en la campaña electoral, en este momento de recuerdos y balances, me parece de bien nacidos reconocer los justos méritos de sus años como presidente. ¿Raro, no? Pues sepa que no todo lo que ha hecho ha caído en saco roto. Hay gente que sabe valorar la dificultad de vuestro trabajo y la soledad en la que a veces tenéis que bregar con la realidad. Suerte. Yo qué sé...

    ResponElimina
  29. han passat 4 dies des dels resultats de les eleccions i el pp encara no ha fet res... ELECCIONS ANTICIPADES JA!! xD

    ResponElimina
  30. Muy bueno el artículo de Xavier Sardá. Gracias al anónimo que nos lo ha trasladado.

    Refleja la auténtica realidad de lo sucedido estos últimos años. Lo que significa el auténtico patriotismo y el mirar por el bien del pais "cueste lo que cueste electoralmente" y demuestra, enumerando hechos objetivos y que todos hemos podido constatar, la mediocridad, o más bien auténtica maldad de un P.P. sin altura de miras y carente de patriotismo real (con Rajoy a la cabeza) que ha llegado al poder aprovechandose de una crisis terrible y sin ayudar para nada al gobierno sino más bien todo lo contrari, celebrando cada dato económico que resultase adverso para España y "cuanto peor, mejor" (como tantas veces hemos pensado).

    Creo que como Xavier Sardá pensamos una gran cantidad de ciudadanos, que valoramos lo realizado por R.Zapatero, y nos duele con la injusticia en que durante estos años se le ha tratado (prácticamente desde que tomó la jefatura del gobierno) y que ( a pesar de las equivocaciones que como todo ser humano pueda haber cometido, máxime en circunstancias tan excepcionales) también creemos que no caerá en saco roto. El tiempo pone siempre a cada cual en su sitio.

    ResponElimina
  31. Jo també vull donar les gracies a l'anònim que ha penjat la carta de Xavier Sardà. Bona nit.

    ResponElimina
  32. No coneixia este escrit de Sardà , pero expressa el mateix que pense jo. M'alegre que mes gent pense el mateix i done les gracies a l'anonim que l'ha transcrit.Perque ja pareixia que existia un pensament únic i que també es demonitzava a qui fora capaç de defendre'l.
    Rajoy diu ara que "España cumple" després d'haver posat la seua credibilitat per terra.
    Quina credibilitat demostra qui canvia tan rapidament de pensament?

    ResponElimina
  33. Gràcias a tí Hernandez por tus siempre bellas y verdaderas palabras.

    ResponElimina
  34. Hui, després de veure tants fànatics del poder fàctic (parle dels incommesurables PPeros i dels encegats PSOElistes), us deixe des de l'esquerra, i no la pseudoesquerra, un aforisme de Joan Fuster que il·lustra perfectament la situació:

    "El poder canvia de mans, però rarament vacil·la"

    Empitjoràrem amb l'entrada del PSOE i ho continuarem fent amb el mandat del PP.

    Enhorabona a qui s'atreveix a pensar i, més encara, a actuar, fora dels límits establits per l'statu quo.

    ResponElimina
  35. Estimat "ni un pas enrere" no tots el polítics son iguals. Eixe lema que circula, i que als del PP els ha funcionat, ja no ens val. Jo mantinc que "uns son menys iguals que iguals que altres". No són el mateix. Ni són el mateix unes polítiques que unes altres. No és el mateix pujar les pensions mínimes, que desgravar les aportacions a plans de pensions privats. No és el mateix universalitzar i fer obligatòria i gratuïta l'educació fins als 16 anys, que subvencionar col·legis religiosos que segreguen per sexes. No és el mateix, ja que parlem d'educació, la correcció i temprança del ministre Gabilondo, que el menyspreu i frivolitat d'Aguirre sobre aquest tema. Ni és el mateix, parlant de terrorisme, el ministre Rubalcaba, que el cinisme de Mayor Oreja. No són el mateix les fotos robades de les filles gòtiques de Zapatero amb Obama, que el reportatge en la revista Hola del bodorrio d'Estat de la filla d'Aznar en L'Escorial. Ni era el mateix CNN+ que Intereconomía. No és el mateix la reunió de les Azores, que l'Aliança de les Civilitzacions. No és el mateix l'encomanar-se al com Déu mana i no explicar el programa electoral de Rajoy, que explicar-lo com ha fet Rubalcaba. No és el mateix l'oposició destructiva i miserable que van fer Aznar i Rajoy, que la que va fer Zapatero, i la que segurament farà Rubalcaba. No. No és el mateix.

    ResponElimina
  36. Reflexió: Aquests dies tenim al Pinter una mica cabrejat pels resultats de diumenge, resultats que el pensa que aquest diumenge ha votat la gent a Rajoy per castigar ha Zapatero.Que si la gent que ha votat el PP hagin votat a Ell en Maig El hagués tret entre 7 o 8 regidors, allà s'ha adonat que la gent d'Aielo no ho vol i per això va una mica cabrejat.

    ResponElimina
  37. I parlant a nivell local, no és el mateix el talant de l'exalcalde Paco Martí, al despotisme de José Luís Juan Pinter. No. No es el mateix.

    ResponElimina
  38. Estic d’acord amb el desprestigi cap al president Zapatero, i l’oportunisme del que ha fet gala el PP (doctrina del shock) en els últims anys.
    Per altre costat, crec que sempre hi ha alternatives. El “me cueste lo que me cueste” va ser una postura patriòtica (?), socialment nefasta i políticament desastrosa. El presiden no va navegar contra corrent, es va deixar dur per la marea financera, el seu ecquip econòmic no va controlar els efectes negatius del sector financer i encara no sabem (o, si ho intuïm), que té aquest últim baix les seues catifes.

    Han estat unes eleccions democràtiques, en les que quasi 11milions han votat als conservadors, quasi 7 milions als socialistes, 1,6 milions a l’esquerra o que 9,7 milions han utilitzat la abstenció. Entenc que ser demòcrata pot resultar molt difícil. Però dabant tot, és respecte a les urnes, a la decisió majoritària de la ciutadania, a la Constitució, però també a les protestes, vagues, reivindicacions i de més drets per als menys afavorits.

    Aquestes eleccions han estat sobre tot democràtiques, i el dubte és bo per fer autocrítica.

    . És possible que sols els vots de l’esquerra siguen vots reflexius, conseqüents, responsables i carregats de futur, i la resta siguen vots enganyats, equivocats, ressentits, de càstig, etc?.
    . No haura influït, en el desens de vots als socialistes, la pujada de l’atur?. Els retalls en 2010, amb 3 milions menys d’aturats hagueren donat el mateix resultat?.
    . No serà la inèrcia bipartidista, un model que potència l’a-critisme, l’abstenció i els transvas de vots, altre element a tenir en conte?.
    A una majoria d’espanyols, l’únic que els importa és l’economia?. Els importa un “pepino” la llei de dependència, la de l’avorto, la dels matrimonis homosexuals, d’antitabac,...?.

    Aquestes i d’altres qüestions poden fer-se, s’han de fer. Jo davant el gran dubte, com a mínim pense que la gent sí sap perquè vota a un partit o altre (o no vota). Heu saben els partits d’esquerres?.

    Salut

    ResponElimina
  39. No entenc la pregunta. Me la podríes aclarir Catarata.

    ResponElimina
  40. De quin talant parles. D'eixe que perseguía a la gent que no era de la corda o d'eixe que permitía il.legalitats donan llicencies que el temps ha demostrat que també eren il.legals. Eixe del que parles no se si talant en tenía pero si molt poca vergonya. Salu2.

    ResponElimina
  41. Estic d'acord en la frase de Joan Fuster quan diu que "el poder canvia de mans però rarament vacil.la". Però pense que tristament el poder comença a usurpar-lo el mercat financer i els politics cada vegada tenen menys capacitat de maniobra. Ahi tenim el cas d'Italia on ni siquiera han votat el canvi de govern.
    I li preguntaria a ni un pas enrerre si ell actua fora dels limits establerts , perque supose que tindra que pagar impostos, gasolina, aigua,...anar al metge, dur als xiquets a l'escola, menjar , treballar etc... qui pot actuar fora dels limits establerts? ningú.

    ResponElimina
  42. ya era hora solo a habido un vencido y muchos vencedores... No hay ningun partido que no se haya beneficiado en estas ultimas elecciones salvo los socialistas, enhorabuena a todos que ...
    YA ERA HORA, de acabar con tanto engaño!!

    ResponElimina
  43. Anònim de les 17:25 entenc que fas referència a l’ultima, no?. Si es així, la qüestió seria, què han de fer les esquerres per ser una alternativa real, que tinga en compte els moviments que es donen en altres espais, i guanyar credibilitat.

    Aprofite per recomanar l’article "Seis piezas para recostruir la izquierda" de Juan Torres López, publicat en Attac. Aquest ens pot ajudar a entendre millor la pregunta.
    Salut.

    ResponElimina
  44. mai un pais es podrà governar amb gent de esquerres que no vuiga la seua terra..!!

    vica valencia visca españa!!

    ResponElimina
  45. 8 coses sobre el 20N que NO et diran en els telenotícies:

    1.- El 20N Rajoy va obtenir 458.642 vots menys que Zapatero en 2008

    2.- El 20N Rajoy va rebre el suport de 3 de cada 10 espanyols amb dret a vot. El 30,1% exactament.
    ...
    3.- El 20N Rajoy va rebre el suport de 12 de cada 100 bascos amb dret a vot.

    4.- El 20N Rajoy va rebre el suport de 13 de cada 100 catalans amb dret a vot.

    5.- L'únic diputat per la Ciutat de Melilla va ser per al Pàg. Solament ho van votar 3,4 de cada 10 de Melilla amb dret a vot.

    6.- El gran triomf popular a Madrid: 63 de cada 100 madrilenys amb dret a vot no van votar al Partit Popular.

    7.- En el gran feu popular, València, el 61% dels valencians amb dret a vot, no van votar al Partit Popular.

    8.- 80 de cada 100 catalans han donat l'esquena a CiU, el partit que els està tancant els hospitals.

    És evident que necessitem una reforma de la llei electoral ja, perquè això és un maleït frau.

    ResponElimina
  46. tot rajoy, rasjoy, rajoy
    dis els numeros de rubalcaba i ens riurem un ratet...

    ResponElimina
  47. Anónim de avui a les 11:07, pense que, desgraciadament per a aquest pais, mes ens riurem cuant pasen uns mesos y ens pregunten aon están les mesures milagroses de Rajoy per acabar amb el atur y altres cuestions.
    Al "informador" dirli que per a dir bobades mes val que es quede en el seu bloc.

    ResponElimina
  48. "Informador" tindries que pagar-li al administrador d'aquest blog les teues cunyes publicitaries. Si vols tindrer més èxit en el teu blog, fes-me cas i posa la cara de Pinter entre bandereta i bandereta.

    ResponElimina
  49. han passat 8 dies des dels resultats de les eleccions i el pp encara no ha fet res... ELECCIONS ANTICIPADES JA!! xD

    ResponElimina
  50. si¿ voleu que pose la foto de jose luis juan pinter?

    poseu vosaltres les vostres cares, encara que no fa falta ja que tot el poble es coneix i sap qui es cada u i per a on es mouen

    ResponElimina
  51. La taxa d'atur a la Comunitat Valenciana és del 24%

    ResponElimina
  52. estos socialistes mos han disat en un 24% de paro i ara volen tirar la culpa al pp. Segons els socialistes ara el pais esta mol mal cuan fa 1 mes dien que anava be, que pringaos

    ResponElimina
  53. Informador paga "ja" les cunyes publicitaries. Que tu si que el "mous" molt per açí. Jo si que no entre en el teu blog, no sols pel contingut, sino que també tinc que reconeixer que el continent no m'agrada gens.
    Sense un altre assumpte que tractar de moment, et dessitge de tot cor que passes un bon día.
    PD: Si posares el cabet assomaet per darrere de la bandereta quedaria d'allò més bé. Si el penses posar avisa'm i entraré, per fa.

    ResponElimina
  54. Llegint alguns comentaris en aquets blog ( com el prededent) trobem una caverna d’individus expressant unes opinions (¿?) que son un autèntic insult a la intel•ligència. Amb trolls així no és estrany que estem com estem i anem cap on anem.

    ResponElimina
  55. al que diu lo del 24% de aturast.

    HAY UN DICHO MUY ESPAÑOL QUE DICE

    ((( SIEMPRE RIE MÁS QUIEN RIE DETRAS )))

    ((( NO DIGAS NUNCA DE ESA AGUA NO BEBERE)))

    ((( SI QUIERES PASARLO CRITICA AL CONTRARIO)

    si colaboraors de esta plana,en la vida sols
    pasar molt a sobint un altre dicho molt valencia
    que diu.

    (( PER AON PARLES PASES,ANTES O DESPRES))
    i que no vos capia ninguna duda de que, tot
    lo que au machacat al psoe,durant estos ultims
    TRES anys,aneu a pagaro ca.
    penseu que la situasio mundial,i europea en
    particular esta molt mal,tant per als sosialistes,com per ala derechona carca de es
    paña i en particular a la derechona corrupta
    valenciana.

    I SI NO (TEMS AL TEMS)

    ResponElimina
  56. pinter ¿en cara tens a susana de secretaria particular? que cara tens,tan que tagrada la
    legalitad,i tu, per que una suvensió de jardiner
    te la papes tu en una enchufada de la teua llista,mira pinter, tens molta cara,si es jardinera,als jardins,i no amagaeta en el teu
    costaet.
    pinter llum i taquigras i claretat,lo demes es tot oscurantisme i CORRUPCIÓ

    ResponElimina
  57. Señor Alcalde,por que no ha repartido por todo el pueblo la nuevas normas de POLICIA Y CONVIVENCIA en Aielo.
    Al igual que repartió la sentencia del salón la serratella,
    al igual que repartió la sentencia de critina.
    Por que tiene miedo de consultar al pueblo,
    creo señor Alcalde que le gusta mucho la marrulleria y la poca formalidad.
    Señor Alcalde eso esta muy mal para una primera
    autoridad de un pueblo,que lo suyo, lo suba a.
    los cielo,y a los crontrarios los bage a los infiernos
    Señor Alcalde para ud.un cero patatero

    ResponElimina
  58. a totes les persones de aielo,el sr.alcalde va
    a traurer unes normes molt dures.si alguna persona te ganes de llegir tonteries que vaja al ajuntament i les demane.
    mos proibira cuant sa aprove, el, respirar,llegiu,llegiu,i voreu

    ResponElimina
  59. Encara no és president Rajoy i la OCDEtirant una maneta. visca l'optimisme: hui apunta que el PIB d'Espanya per a enguany tindrà un increment del 0,7% i per a 2012 baixara la seua previsió del 1,6% a un 0,3%. Per altre costat diu, que l'atur en 2011 serà del 21,5% i repuntarà fins el 22,9% en 2012 i decreixerà timidament en 2013 al 22,7%.
    Espere que aquestes prediccions siguen erronies, com altres que han fet, l'atur per al 2012 anava a ser del 19,3% de mitja. 
    Si, espere que aquestos visionaris, que no van veure el que ens venia damunt, i que està provocant el retalls de drets i les il.lusons i vides de un fum de ciutadas, erren.
    Però sobre tot espere, que el nou govern diga prou, i no es dedique a justificar que la miseria durara uns anys més, que anem a necessitar molts esforços i canvis estructurals serioso, abans que podam veure fruits. Espere que no perga el temps, i comence a crear llocs de feina, com especialista en crear-los i en eixir de crisis econòmiques, segons Gonzalez Pons.

    ResponElimina
  60. A veure no em malinterpreti, quan dic a les 11:25 que la taxa d'atur a la Comunitat Valenciana és del 24%, és perquè a la Comunitat Valenciana tenim governant el PP 16 anys, i dic Jo que alguna culpa tindran, o com diria un gallec-O NO!! aquesta és l'herència que ens ha deixat durant aquests anys el PP.

    ResponElimina
  61. algu sap alguna de eixes normes de la policia?

    ResponElimina
  62. eixes normes noves son legals,o se les a tret l'alcalde de la buxaca.

    ResponElimina
  63. Com s'esplica que en lo mal que esta la situacio a espanya,el futur que es veu,que es molt negre,tambe a europa esta mal.Perque vos sap tan mal que la gent haja perdut la confiansa en vosaltres?Deurieu de estar o contents no?,o esteu contents?

    ResponElimina
  64. NI IRREGULARIDADES, NI FACTURAS EN CAJONES
    El Síndico de Cuentas desmonta las acusaciones del PP sobre las finanzas públicas en Castilla La Mancha

    MIÉRCOLES, 30 DE NOVIEMBRE DE 2011 DIARIO PROGRESISTA inShare.





    La Sindicatura de Cuentas de Castilla-La Mancha no ha advertido "infracciones, abusos o presuntas irregularidades" en los informes de fiscalización de la Cuenta General de la Comunidad Autónoma en los ejercicios 2008 y 2009. Así lo ha puesto de manifiesto el propio Síndico, Miguel Ángel Cabezas de Herrera, durante su comparecencia en la Comisión de Economía y Presupuestos de las Cortes, la primera que se produce en la Legislatura, y cuya "expectación y morbo" ha sorprendido al compareciente.

    En este marco, el Síndico ha afirmado que se ha verificado, respecto de la presupuestación de gastos, que en la estimación de los créditos iniciales no se tuvo en cuenta las cifras de ejecución del año precedente. Para solventar las desviaciones entre previsiones y realizaciones, el Síndico recomienda "extremar" el rigor en la presupuestación de los créditos iniciales, especialmente en aquellas aplicaciones declaradas ampliables.

    ResponElimina
  65. han passat 10 dies des dels resultats de les eleccions i el pp encara no ha fet res... ELECCIONS ANTICIPADES JA!! xD

    ResponElimina
  66. La majoria de comunitats autonomes van ajustant el deficit, mentrestant la comunitat valenciana apareix de les mes endeutades junt a Murcia i Castilla la Mancha. O siga que hem estat vivint de pura fachada. Algú s'ha deixat enlluernar davant de tant event i pensava que erem els primers en alguna cosa? Tenim els conters prou malament.

    ResponElimina