dijous, 9 de febrer del 2012

Primer condenado por la Gurtel y carta de su hija.


A los que hoy brindarán con champán
Esta carta está dirigida a todos aquellos que hoy brindarán con champán por la inhabilitación de Baltasar Garzón.
A ustedes, que durante años han vertido insultos y mentiras; a ustedes, que por fin hoy han alcanzado su meta, conseguido su trofeo.
A todos ustedes les diré que jamás nos harán bajar la cabeza, que nunca derramaremos una sola lágrima por su culpa. No les daremos ese gusto.
Nos han tocado, pero no hundido; y lejos de hacernos perder la fe en esta sociedad nos han dado más fuerza para seguir luchando por un mundo en el que la Justicia sea auténtica, sin sectarismos, sin estar guiada por envidias; por acuerdos de pasillo.
Una Justicia que respeta a las víctimas, que aplica la ley sin miedo a las represalias. Una Justicia de verdad, en la que me han enseñado a creer desde que nací y que deseo que mi hija, que hoy corretea ajena a todo, conozca y aprenda a querer, a pesar de que ahora haya sido mermada. Un paso atrás que ustedes achacan a Baltasar pero que no es más que el reflejo de su propia condición.
Pero sobre todo, les deseo que este golpe, que ustedes han voceado desde hace años, no se vuelva en contra de nuestra sociedad, por las graves consecuencias que la jurisprudencia sembrada pueda tener.
Ustedes hoy brindarán con champán, pero nosotros lo haremos juntos, cada noche, porque sabemos que mi padre es inocente y que nuestra conciencia SI está tranquila.
Madríd, 9 de febrero de 2012
María Garzón Molina

23 comentaris:

  1. Discrepe profundament d'aquesta sentencia de condena al jutge Garzón, i pense que perjudicarà molt les investigacions contra la corrupció en Espanya. Jo en pregunte:
    Hi haura algún jutge que s'ha atrevixca a investigar el cas Gürtel, trama vinculada al PP?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esta sentencia es un balón de oxigeno para la corrupción imperante en España. Los políticos del PP en Valencia y en Madrid se estarán frotando las manos.

      Elimina
    2. Al jutge Garzón li ha costat molt car investigar sobre la corrupció en le Partit Popular. Hui és el día de la vergonya.

      Elimina
    3. Garzón condenado por interpretar un artículo la Ley General Penitenciaria? No estamos hablando de matar o de robar, sino de perseguir a unas personas que se han lucrado con el dinero de todos y que sin lugar a dudas lo seguirán haciendo, y lo que es peor, con el beneplácito de la justicia. Los señores que han acabado con Garzón han protagonizado una cacería, con el único objetivo de acabar con él, y lo han conseguido, pero hay una cosa que nunca tendrán, que es la conciencia limpia

      Elimina
    4. Sense comentaris, la esquela ho diu tot. No ho has pogut plasmar millor aquesta dura noticia, Aielonera. Gracies per donar-nos la oportunitat d'expressar-se en aquest blog, que és de tots i totes.

      Elimina
    5. Lo del juez Garzón "es la crónica de una muerte anunciada"

      Elimina
  2. Nosaltres brindarem per la gent en principis,que té la conciència tranquila i que lluita per allò que creu.

    ResponElimina
  3. "la justicia no es ciega, es tuerta.Ve muy bien con un ojo,el derecho." Iñaki Gabilondo.

    ResponElimina
  4. Ja ningú s’atreveix. Pot ser per això els jutges del Suprem hagen votat per unanimitat. Ningú vol ser assenyalat. Tots han comprés. Perquè sembla que al qui “posa la pota”, “desafia al poder”, no sols cal donar-li escarni, apartar-lo, cal fer-ho públic, que tot el mon heu veja, per a que tot el mon sàpiga exactament on està la línea i les conseqüències que té el traspassar-la.
    Altra cosa que crec és, que aquesta sentència tindrà una influència decisiva en el desbaratament del cas Gürtel, davant la nul•litat d’una part importantíssima de les proves en contra dels suposats corruptes madrilenys, valencians, etc. Tot un desastre, que no li lleva mèrit a la sentència de Garzón.

    ResponElimina
  5. Evidentment, no és una sentència justa. En aquest cas. I remarque: en aquest cas.
    Garzón tasta de la medicina de la que ell tant ha fet ús: la justícia suprema. Com a membre de l'Audiència Nazional, tampoc s'ha regit per la seua imparcialitat i ha aplicat les lleis que tant defensava i que, ara, se li giren en contra i el condemnen.

    En la justícia caldria aplicar una distinció clara: les lleis i allò que ens pareix bo/dolent moralment.
    De qui us queixeu, realment? De les lleis? Perquè jo trobe que no. Us queixeu de una sentència que MORALMENT NO ENS AGRADA. Però això no té res a veure amb la justicia.

    Vinc a fer d'advocat del dimoni.

    Per acusar als franquistes no fa falta idolatrar a totes les seues "víctimes". Tot no és blanc o negre. Es poden criticar els motius pels quals Garzón ha estat sentenciat, però defensar-se a ultrança la seua figura i tota la seua trajectòria com a jutge (que neutral i neta tampoc ha estat) deixant-se dur per "la moda del moment" és un poc excessiu.

    Us deixe un enllaç interessant. És un recull de notícies sobre la trajectòria de Garzón. Un poc de contrainformació davant d'esta onada de "rebel·lia de postal". Estaria bé que algú els llegira i recapacitara:

    http://jbustillo.blogspot.com/2012/02/garzon-no-cerrara-mas-periodicos.html

    http://lahaine.org/garzon.htm

    Com ja he dit, passava per ací a fer d'advocat del diable. Bon dia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Açi l'únic que tens que recapacitar, si vols, eres tu listillo. Jo no necessite que ningú en diga que tinc o que no tinc que llegir. Que si de algo puc presumir és de preocupar-me per estar bén informat.

      Elimina
    2. Em pareix be que faces d'advocat del diable i que exposes arguments que segurament altra gent pensarà com tu expreses, però no ho compartisc.
      Abans de llegir els articles que recomanes, que si ho pense fer, voldria preguntar-te algo sobre alguna afirmació que fas, per si m'ho aclareixes.
      Quan dius que en la seua trajectoria( el jutge) es deixa dur per la moda del moment: No es deveres que quan va acusar als del GAL estaven de moda els socialistes que manaven en aquell moment? Actualment que destapa el cas Gurtel estan de moda els del pp . Es això actuar deixant-se dur per la moda? o el contrari?
      La delinquència no enten de modes o es jutja a un delinquent o no .
      Jo més be pense que s'ha deixat portar per un sentit molt noble i elevat de la justicia i ha infravalorat els seus enemics. També li reconec molt de valor per a fer-ho.
      Bona nit i bona justicia desitge per a tots incluit el jutge Baltasar Garzón.

      Elimina
    3. ni un pas arrere, lo penós és que no va ser un dia trist per tots, de fet serà recordat com el dia en que l’alegria va unir per igual a terroristes, narcotraficants i corruptes, a dretans espanyols i comunistes abertzales, a farsistes xilens i argentins, a franquistes, a ingents polítics del PP i alguns de la vella guàrdia del Psoe.

      PD. sinó has visitat les platges de Zumaia, fes-ho.

      Elimina
    4. Vinga, un a un:

      Al primer anònim: jo no pretenc anar de "listillo", que dius tu. Em pareix perfecte que estigues ben informat el que consideres. Tan de bo feren això tots. Per la meua banda, també m'ho considere. Veig que et pica que penge contrainformació, però que mai no t'ha picat que pengen articles sencers procedents d'El País, Levante, etc. Tu soles et retrates.

      A Libra: Potser m'he expressat malament. No volia dir que Garzón actuara per moda, sinó que ara tothom es solidaritza per moda. És la causa del moment i tot el món ha de tindre una opinió al respecte. Mentrestant, mentre ocupem el cap en això, se'ns van aprovant reformes laborals, etc.

      A Esperança: ni trist ni de festa. Potser peques de l'extremisme que tantes vegades m'heu deixat caure en alguns comentaris vostres. Em fa certa gràcia que inclogues a tants grups de gent entre la gent que ho celebra. Potser coneixes de tot un poc i has tingut la immensa sort d'anar-te passejant entre els diferents moviments. Però ho dubte.Repetisc: el teu comentari destil·la un sectarisme que fa fredat. Un "només una posició és vàlida: la meua". No m'ho acabava d'esperar, això...
      La PD sobre les platges basques... no acabe d'entendre perquè la dius. Me la podries explicar? Gràcies.

      Elimina
    5. Ni un pas arrera, sent que vejes en les meues paraules sectarisme, res més lluny de la realitat, la meua posició no és menys vàlida que d'altres, encara que no crec en el relativisme cultural, si acceptem certes regles de joc. Com tu, jo també em vaig fer resó d'altres sentiments, alguns d'ells expressats en el blog basc que ens vas recomanar visitar.
      Pel que fa a la PD, feia referència als bons records que tinc de les platges de Zumaia (al veure la foto d'un del blogs), i intentava convidar-te a que les visitares sinó has estat mai.

      Elimina
    6. Tot entés, Esperança!

      Elimina
  6. La ONU respalda a Baltasar Garzón de forma clara y contundente, 24 horas después de su expulsión de la carrera judicial, y exige a España que derogue la ley de Amnistía de 1977 e investigue la violación de los derechos humanos durante el franquismo, así como que persiga a los posibles responsables si es que aún están vivos.

    Navi Pillay, alta comisionada de Naciones Unidas para los Derechos Humanos, con sede en Ginebra, denuncia que la ley de Amnistía viola la normativa internacional en materia de protección de derechos humanos, y respalda así claramente la investigación de Garzón de los crímenes del franquismo, ya que al ex juez se le acusa de prevaricar por ignorar que la ley de Amnistía impedía perseguirlos.

    El portavoz de Pillay, Rupert Colville, ha descartado comentar la sentencia que inhabilita al juez Baltasar Garzón por ordenar escuchas telefónicas en la investigación de la trama de corrupción Gürtel, pero ha recordado las otras dos causas abiertas sobre el magistrado y, en alusión a la relativa a los crímenes del franquismo, ha defendido este tipo de pesquisas.

    "España está obligada, bajo la ley internacional, a investigar las graves violaciones de los Derechos Humanos, incluidas las cometidas durante el régimen de Franco, y a procesar y castigar a los responsables si todavía están vivos", ha afirmado Colville durante una rueda de prensa en Ginebra.

    Según la oficina de Derechos Humanos de la ONU, existe un deber hacia las víctimas, que tienen derecho a recibir una compensación. Colville ha recordado que, conforme a una recomendación de 2009, "España debe derogar su ley de Amnistía, puesto que no es conforme con las leyes internacionales de Derechos Humanos".

    ResponElimina
  7. Estoy realmente consternado con la resolución judicial respecto a Baltasar Garzón. Y en esto coincido con la mayor parte de los contertulios.

    Aunque el juez Garzón pueda tener algunos claros-oscuros a lo largo de su carrera, pues como todo ser humano no siempre se acierta, creo que en su balanza pesan mucho más los aciertos que los errores.

    Para mi un tribunal parcial y conservador (evito decir "fascista") ha emitido una sentencia que, aunque es posible que se ajuste a derecho, no deja de ser totalmente desproporcionada y a todas luces injusta.

    Resulta paradójico que un tribunal, que no deja de ser sucedáneo de los tribunales del sistema totalitario (franquismo), señale en una parte de la sentencia que, en su actuación, el juez Garzón empleó métodos propios de un régimen totalitario. Alucinante (al menos para mí).

    Yo no entiendo en absoluto de estas cosas, pero creo que si la sociedad está dividida en el caso que nos ocupa y lo que es más relevante, existen diferentes opiniones entre los mismos profesionales de la justicia (magistrados, fiscales, abogados, etc..) ello nos debe hacer reflexionar en el sentido de que la condena por prevaricación es totalmente exagerada y evidencia una clara animadversión hacia un juez que les resultaba molesto y al que había que quitar de enmedio.

    Espero que esta sentencia no evite que a los sinvergüenzas de la trama corrupta "Gürtel", a pesar de sus "intachables y prestigiosos abogados", se les juzgue de una vez por todas y los tribunales actúen con tanta prisa y diligencia como han empleado para juzgar al juez Garzón.

    Hasta siempre.

    ResponElimina
  8. M'agradaria saber q va costar d alquilar el saló de gasaqui

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho se però l'auditori que tenim ens haguera costat gratis.Per a que ho tenim que pagar si tenim l'auditori.
      En la que està caiguent ,ens sobren els diners?
      Si algú té la resposta...Veriuem-ho! per que son diners de tots.

      Elimina
    2. en l'auditori haguera quedat millor, i haverem estat a casa. Quin interés té en movilitzar a la gent en autobusos direccio a gasaquii? Hem d'utilizar millor el llocs públics, ja que els tenim. No entenc res. Segurament a ell que jo no entenga res no li importarà, però jo tinc el dret de manifestar el que senc.

      Elimina
    3. i tu i 500 persones mes haguereu quedat sense veure l'acte perque la cabuda es limitada a 500 i havien mes de 1000 persones. Aixo vols ? Ja saps que no has de anar si no caps. Tonteries per tonteries que no quede de dirne.

      Elimina