dimecres, 21 de març de 2012

Ja n'hi ha prou!!!!!!

La crisi no és un problema sols d’Espanya, ni l’agressió a l’Estat de Benestar i als drets laborals i ciutadans és sols per a nosaltres. A tota Europa també hi passen els retalls, les privatitzacions dels sectors públics, d’imposició de l’austeritat o el segrest del per part dels bans de l’economia real.

Com ja sabeu el proper dia 29 hi ha convocada una Vaga General... la Vaga és per a dir NO a les polítiques antisocials del Govern, que escudat en la seva majoria absoluta i l’ocultació intencionada del seu programa electoral i finalitats últimes, ens està duent com mai en la vida al retrocés més brutal en quan a llibertats, drets socials, estat del benestar i desmantellament d’allò públic, per a privatitzar i imposar el seu model de guanyadors i perdedors, on cadascú mira per ell mateix, i si el del teu costat cau a terra és el seu problema... que s’espavile!

No entenc que haja gent que encara s’estranyen dels problemes que es veuen venir, quant aquesta situació no és una sorpresa sinó que hem arribat a ella pas a pas, encara que mirant tontament cap a altre costat.

Ens juguem molt en aquesta vaga... molt més del que sembla... una resposta dèbil serà entesa per el Govern com un beneplàcit a les seves polítiques de retallades i desmantellament de l’Estat del Benestar... tenen l’escenari perfecte (la crisi), els protagonistes...sols necessiten refrendar els figurants o extres de la pel.lícula.

28 comentaris:

  1. Jo hi faré vaga per solidaritat i encontra de les retallades. Anime a fer-la per dignitat i la lluita per allò que considerem just, ben val un dia de salari, que podem recuperar d'altres maneres.
    Com tú, no entenc com algú pensa negar que aquesta situació, en part, ha estat gràcies a la nostra passivitat i tolerància. Som còmplices o solament idiotes?.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esperança, com es nota que tú tens el lloc de feina assegurat. Jo, com molts altres, no tinc eixa "sort" i no em puc permetre perdre ni un sol día de salari perque no podría, com tú, recuperarlo d'altres maneres. L'empresa on estic contractat está passant per una delicada situació económica i de feina, i em consta que está fent tot lo possible per a que no ens falte la feina i paganmos, encara que devegades amb retràs, les nostres nòmines. Crec que aço de la vaga general no serveix per a res de profit i si per a ferlos el cul gros als sindicats i tots el xupopters que viuen del sindicalisme. Jo no em senc gens representat per estos sindicats totalment sectaris i politizats. Vinga, que estem en una situació en la que els que tinguem la sort de tindre encara feina, i no tinguem la seguretat del que treballa en lo públic, lo que deguem fer es acudir al nostres llocs de treball i no contribuir a que l'empresa que ens dona feina tanque.

      NO A LA VAGA GENERAL.
      SI A FER FEINA, ELS QUE ENCARA LA TINGAM,I ARA MES QUE MAI, PER AJUDAR A TRAURE ESTE PAIS ENDAVANT.

      UN TREBALLADOR

      Elimina
    2. Treballador, es cert que tinc feina enara que no segura. Pots recuperar el sou per exemple no consumir.
      No dubte que el teu empresari estiga intentant mantenir el seu negoci, els seus beneficis i les teues condicions laborals, però el dia que no puga (i no heu desitge) tancarà, i tu si tens sort gaudiras d'una indemnització més baixa que abans d'aquesta reforma.
      Això de que la vaga no serveix per res és el que necessita el govern per tenir-nos callats i resignats, i com diu Aielonera ser els figurants de la pel.lícula. Totes les conquestes dels treballadors han tingut vages i manifestacion darrere. Son un instrument, no l'únic.
      Pel que fa als sindicas, com pots dir que no ens representen? Qui penses que els manté i els dona sentit?. Deus saber que de sindicats hi han molts, no sols dos.
      Per altre costat, el treball no és un privilegi, ni una sort, és un dret que comporta esforç, i posar-li dificultats no ajuda a fer-lo efectiu. Quan fas referència a lo públic, crec que et refereixes als funcionaris, perquè en lo públic treballen altres que no tenen eixa condició. I vaig a dir- te més, inglús els funcionaris estan patint el retràs en el pagament de nòmines i rebaixes en les mateixes, i crec que estaràs amb mi que ells també tenen hipoteques, rebuts que pagar o families a mantenir.
      Si a la vaga
      Si al treball, per als que el tenim i per als que el volen aconsguir, i ara més que mai per no pedre conquestes i continuar endavant.
      Una treballadora

      Elimina
    3. Mira "Esperança" per si no o savies com ba la nova reforma en la cual dius tu que cobrara menys ara te la explique jo.
      La reforma la cual consistia en reduir els costos des despits, ixa reforma es posara en marxa en els nous empleats (els que despres de aprobarla troben faena) y no als que ja treballen, ya que el que preten ixa reforma es fomentar el treball.
      Ja que si tu "empresari" creus que te fan falta 3 treballadors(per ejemple) tanimes a contratarlos y no sobrexplotes temporalment als que ja tens, ya que no tens que pagar una exesiba indemnizacio pel despid.
      A que vull arribar amb aquest roll... Que la nova reforma sols saplicara als que troben treball a partir del seu aprovamen i als que ja tenen faena no els afectara..
      Bona nit!!

      Elimina
  2. Rita Barberá se gastó 50.000 euros para agasajar a sus invitados durante las Fallas
    día 23.3.12
    Ya el 21 de febrero de este año, Rita Barberá, había anunciado un drástico recorte presupuestario en las fiestas afirmando que frente a los 171 invitados del año 2011, la intención municipal era no pasar de los 60. ¿Cuánto dinero pensaba invertir el Ayuntamiento en agasajar a estos convidados? Bien, según el expediente presentado por el servicio de protocolo, la cantidad prevista ascendía a 50.000 euros, desglosada en 30.000 euros destinados a alojamiento de los invitados y 20.000 euros para “asistencia a espectáculos”.


    “La asistencia a espectáculos se refiere especialmente a entradas para los toros”, comentaron a fuentes del entorno del Ayuntamiento valenciano. “¡Y ya está bien, gastarse esa cantidad en invitar a famosos a la plaza con la que está cayendo!”

    ResponElimina
  3. ptnter espere que hara si que dirasper fi,cuant deus,en

    factures que tens al caiso

    pestecs en el banks

    cuans euros deus en total

    a si amagues algo o malgastes euros, querella conta tu.

    ResponElimina
  4. Al Anónimo de ayer a las 12,41 :

    Tú también demuestras, con tu razonamiento, ser bastante sectario y desde luego con una clara tendencia política, la de una persona proclive a las tesis del P.P. y espero que no fueses de los que se alegraban de que las cosas no funcionasen y que apoyaban la actuación de un partido, el PP, que pasó toda una legislatura de cuatro años (los de la crisis) haciendo cuanto pudo por empeorar la situación, no ayudando en nada a quienes gobernaban (aunque estos tuviesen equivocaciones y errores, dada la compleja situación) y tratando de que España se hundiera todo lo que pudiese para alcanzar el poder y ahora parece que, aunque no lo manifiesten, se están dando cuanto de todo el daño que han hecho a España, ya que están comprobando que las cosas no eran tan fáciles y "de libro" como ellos pensaban.

    Si crees que esta reforma laboral, con un despido rapídisimo y prácticamente libre, donde la patronal tiene todas las garantías y en cambio a los trabajadores se les ha dejado apenas sin derechos, (como no sea el del pataleo), no merece que tenga una contestación del mundo del trabajo (no solo de los sindicatos) será porque seguramente tu sí tienes seguro o piensas que puedes tenerlo, tu puesto de trabajo.

    Además, no comprendo tu animadversión a los sindicatos,(con los que no comparto todas sus tesis y que además necesitan adaptarse un poco a los nuevos tiempos) que son, como dice Esperanza más de dos y de tres, y que en todo pais democrático existen y son necesarios. ¿Crees que sería mejor retroceder 40 años atrás, a los tiempos de los amos y criados, o al del paternalismo empresarial? ¿hemos de pagar los de siempre, los trabajadores públicos ó privados, los platos rotos de una crisis de la que nosotros no somos en modo alguno culpables?

    El derecho a la huelga es constitucional y todos somos libres de apoyarla o no; lo que no se debe hacer es satanizar a los que la secunden o a los sindicatos por convocarla.

    Además creo que Esperanza te ha contestado con enorme inteligencia y acierto, lo mio tan sólo son matices, seguramente "sectarios" y "políticos".

    Un cordial saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hdez. m'alegre que no sols tingues ullets per Catarara.
      Des d'Espartaco fins avui que sempre hagem pagat el mateixos no és motiu per a desanimar-se.
      Que no senyors, que les coses no passen per casualitat ni perquè algú diga "follow the leader" s'eix al carrer.
      Que el problemes que tenen son molts, molts més grans, perquè estan menospreciant per enésima volta la intel.ligència col.lectiva i individual de la majoria del poble, i estan soltant "moltes xispes" pensant que no passa res, perquè amb la seua por, la gent sols "balla en l'oscuritat" de sa casa.
      Salut

      Elimina
  5. Aunque no tiene nada que ver con mi entrada anterior deseaba comentar algo que leí dias atrás.

    El "señor" Francisco González, Presidente del BBVA, con un sueldazo anual millonario en euros y con un blindaje, a modo de pensión, para cuando se retire, de varios millones de euros, en una conferencia decía con toda su "cara dura" que este gobierno está adoptando medidas "VALIENTES" como la famosa reforma laboral, y tantas otras y no conforme con semejante estupidez y cinismo recomendaba al Sr. Rajoy que sería necesario acometer todavía medidas más "VALIENTES" para tranquilizar a los "mercados", bajar la prima de riesgo, crear "confianza" etc.. etc.. y me llamó la atención, si no recuerdo mal, que una de ellas era la de reformar el sistema de prestaciones por desempleo, congelar los salarios o bajarlos durante dos o tres años, hacer aún más flexible el despido y otras insensateces por el estilo.

    Pero ¿que autoridad moral y ética tiene este personaje para dar lecciones a nadie"? ¿cómo puede burlarse de los trabajadores de dicha forma? Este "individuo" a raiz de la victoria de la derecha ha sacado el sable y, al menos a mí, me ha demostrado lo que ya sospechaba, no es más que un fascista o un "liberal" como parecen preferir autodenominarse ellos mismos.

    De verdad, todo lo que está sucediendo es realmente lamentable.

    Para cosas lamentables, otro día si quereis comentamos lo de la Gürtel, Los Eres de Andalucia, el caso del yerno del rey, lo de Matas, Camps y sus 40 mangantes",
    y toda la cantidad de corruptelas y saqueos que en este pais se han realizado, de manera que el posible perjuicio que al pais le pueda causar una huelga general justa nos parecerá un "piscolabis".

    Disculpad si he sido hoy algo pelmazo, pero no puedo aguantarme y por desgracia veo para largo un cambio de situación.

    Que os vaya todo bien.

    ResponElimina
  6. I ara dic jo, vegent els resultats de Asturies i Andalucia d'ahir, si hagueren el.leccions en Valencia ara,seriem tant tontos que tornarien a guanyar?

    ResponElimina
    Respostes
    1. si tingueren la magoria absoluta en pactes igual que a andalucia y segurament asturies,
      si seriem tontos com dius tu

      Elimina
  7. La vaga és una opció, suportar el xaparró abans de lluitar, és sens dubte més còmode, però els resultats dubte que sigen còmodes. Si no t'atrebeixes a lluitar per el que vols, possiblement és que no teu mereixes, podem pensar.
    Qualsevol acció democràtica és el camí, la vaga és una d'elles, totes sumen, i el que sobren son excuses d'aquells que mai s'atreviran a lluitar per res. Així de dòcil és el corder.
    Salutacions de nou a tots.

    ResponElimina
  8. Publicat huí mateix per a consulta pública:

    "Anteproyecto de ley de Transparencia, Acceso a la Información Pública y Buen Gobierno

    Disposición final quinta. Entidades Locales

    Las leyes de Presupuestos Generales del Estado establecerán cada año el baremo al que habrán de ajustarse las retribuciones de los miembros de los órganos de gobierno de las Entidades Locales atendiendo al tipo de entidad local de que se trate, así como a criterios objetivos de población, circunstancias socio-económicas del entorno y otras circunstancias de carácter administrativo."

    A vore si ens afecta en alguna cosa...

    ResponElimina
  9. La noticia apareguda ahír sobre el rescat d'Europa a Espanya ve a demostrar, que el president del Govern de la nació vol que el BCE, la Merkel i els mercats, "l'obliguen" a realitzar els seus somnis humits de la dreta en el camp de la reforma laboral i de l'Estat de Benenstar.
    Rajoy diria " por culpa de la crisis nos estamos viendo obligados a hacer lo que siempre hemos querido hacer".
    Salut

    ResponElimina
  10. Demà, 29M (amb el govern PP), com el passat 29S - 2010 (amb el govern PSOE) i el passat 27G - 2011 (amb el govern PSOE), VAGA GENERAL!!!

    Que els sindicats grocs majoritaris no ens enganyen. No els seguim el joc, seguim la nostra consciència en la consecució de drets ja conquerits i que ens tornen a segles passats. Firmem la nostra esclavitud com a classe treballadora.

    Aquells que no vulgueu participar perquè "és el vostre dret a no fer- ho", espere que, igual de voluntariosament, renuncieu als vostres drets laborals i als possibles guanys que es puguen originar.

    Ja tinc ganes que es creen (o es forcen) les condicions necessàries per no fer vaga d'un sol dia, sinó de més temps i, m'atrevisc a dir, indefinida, per realment forçar un canvi social que ens allibere de les cadenes de la patronal.

    Ni un pas arrere!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si la reforma laboral s'imposa és molt possible que el que vinga després siga més que una vaga general.
      El que va a aconseguir-se amb aquesta reforma laboral no va a ser altra cosa que legalitzar el nivell d'explotació laboral que alguns empresaris practiquen en l'economia sumergida: el millor treballador és qui no té contracte, i si el té és a temps parcial per un par d'hores, i treballa i cobrarà el que vulga el seu xef, amb les vacances pagades per l'INEM i els ERE al conte de beneficis de l'empresa.
      Salut ni un pas

      Elimina
    2. Més la llig i més em fa fredat.
      Legalitzar l'esclavitud, senyores i senyors!

      Vaig trobar este enllaç que em va agradar prou, desglossant la reforma pas a pas. El deixe per ací, per si de cas a algú li poguera servir:

      http://laboro-spain.blogspot.com.es/2012/02/traduccion-de-la-nueva-reforma-despido.html

      Ens veiem als carrers, Esperança!

      Elimina
  11. CARTA A MIGUEL HERNANDEZ

    Querido Miguel:
    Te escribo unas letras desde un presente que se viste de injusticia.
    Han pasado setenta años desde tu partida y te diré que el mundo en que vivimos, no es mucho mejor que entonces...ni nosotr@s
    tampoco.
    Hay muchos mas hijos de la sombra que de la luz. Pues la luz es tan pequeñita que a veces no nos deja ver bien lo que hay a los lados del camino.
    Las guerras, las tristes guerras siguen asolando el mundo de los desesperados.
    Las armas de los fanaticos poderosos son misiles de hambre y enfermedades nuevas que aniquilan en masa, en una ignorancia que nos hace creer más sabios.
    Las catástrofes, que dicen ser naturales y que han provocado los hombres, arrasan los pueblos y devoran las almas.
    Los políticos y jueces al igual que entonces siguen desmemoriados y se dejan llevar por la ceguera del que no quiere ver, mientras aniquilan los deseos de hombres y mujeres que reclaman justicia .
    Aún así mi querido poeta de palabras despiertas a la esperanza, una buena parte de nosotros, no queremos salir de ese camino de la luz que nos conduce con valentía a una vida y a una humanidad mejor.
    Algunos tenemos las armas por medio de la palabra, otros intentamos despertar a los que tienen los ojos y el corazón dormido, los hay que marchan a otros países a enseñar, a educar y nutrir a los buenos hombres del futuro.
    Pero hay también oleadas de hambrientos mudándose de un país a otro en busca de pan.
    Los poderosos han globalizado el mundo para hacer un mejor reparto del hambre y la explotación, por lo que también hay miles, millones de personas que luchan contra ese sistema de sociedad para que el reparto no sea de miserias y hambruna sino de igualdad y derechos para todos los seres humanos por igual.
    Te diré que los jóvenes como tu bien decías, son los que empujan, los que a través de sus limpios despertares nos guían hoy, no sin esfuerzo hacía un mundo mejor.
    Que más decirte Miguel, el panorama no es muy optimista, pero somos gotitas de aguas limpias para lavar al mundo de tanta porquería.
    Antes y también después de ti, se fueron muchos hombres y mujeres, que intentaron iluminarnos el camino, afortunadamente nos dejasteis millones de lucecitas como luciérnagas nocturnas, para guiar nuestros pasos en busca de un mundo mejor… Tu ya nos enseñaste, que siempre hay un rayo de luz para vencer las sombras.

    ResponElimina
  12. Ale, per si este alcalde no havia fet prou prestamos ja,ara un altre de 952000 mil € mes, ja vorem hasta aon arribem.

    ResponElimina
  13. Per a què? Per a pagar les factures?

    ResponElimina
  14. Tinc entés que , el dijous 29 de Març, el diade la vaga general , va convocar un ple. L'ajuntament per a demanar un credit per a pagar als acreedors i deutes que es tenen. No vaig rebre un misatge al mòbil, com en anteriors plens.

    ResponElimina
  15. I son molts els diners que es deuen? Quant és vol demanar als bancs? A quin interés? Per a quants anys? D'on es trauran els diners per a pagar-los? L'alcalde va a baixar-se el sou? Va a acomiadar a algún treballador? Va a llevar algún servei? Va a paralitzar-se alguna obra o projecte? Van a pujar els impostos i tases municipals?

    ResponElimina
    Respostes
    1. pense que el grup psoe te que dir mes coses de l'ajuntament i no anar fent rumors que la gent no entenem. si saben algo que ho digen.

      Elimina
    2. No t'enteres, o és que no vols enterar-te.

      Elimina
    3. de que no me entere?

      Elimina
  16. Qué passa ací? Açó es visita menys que la biblioteca de "Gran Hermano".

    Aielonera: estàs "reflexionant" com el de l'Aielo Notícies?

    ResponElimina
  17. Aprofite per informar, que després del llibre col.lectiu "Reacciona", els seus autors i d'altres de nous publiquen en Ed. Debate, "Actúa", i aquesta setmana ja podem anar a per ell a les llibreries.

    ResponElimina