divendres, 13 de juliol del 2012

No és personal, son sols negocis.

Aquesta és una de les frases més famoses del cinema, pronunciada per Vito Corleone en la magnífica pel•lícula “El Padrino”. Bé, no deixa de ser una frase que ens pot servir per mostrar, que la crisi està posant en evidència l’enorme estafa que la ciutadania ha sofert, està sofrint i anem a continuar patint.

Més que l’accelerador, el que està xafant Rajoy i els seus ministres és el coll dels més pobres, el sentit comú i la decència política.

Què el govern autista, pretenga pagar els desaguisats bancaris, la corrupció immobiliària/política, la bombolla immobiliària o el deute privat de promotors i industrials.

Que al mateix temps no persegueix el frau i pretenga amnisties fiscals per als "grans estafadors". Que estiga destituint als policies que pretengen investigar la corrupció de la Gurtel o l’àtic dúplex d’un polític de la comunitat de Madrid.

Que esmenten, que s’emparen en majories absolutes amb un 32% dels vots del cens electoral i que a més heu fages contradient tot el que van dir per guanyar les eleccions.

Que la creació de treballs que prometia el PP passa por acomiadar primer, que és necessari acomiadar a uns quants milers d’empleats públics, deixar sense suport a milers de miners que engrosaran la cua de l'INEM, que urgeix deduir als aturats les prestacions.

Com avui he llegit a “Público” el senyor Rajoy ha tingut el seu “10 de maig” com va tenir un expresident.

L’agressió comença a ser tant gran, que també comença a ser necessària una defensa proporcional. Si amb tots aquest agravis no som capaços de respondre proporcionalment, em pregunte quanta indignació més necessitem per a fer-ho.

33 comentaris:

  1. En primer lloc una salutació, ja que feia moltíssim que no deixava res escrit per ací.

    Bé, Aielonera i amics, aquest és el paradís que ens tenien promès. Ens ignoren, i valdria la pena plantejar seriosament fins quin punt contar tant poc amb la ciutadania ajuda a augmentar el desastre.

    Encara que per altre costat, també valdria la pena que ens plantejarem (els ciutadans) on estan les claus, la pèrdua de les quals ens va fer perdre la dignitat d’exercir la transformació d’aquesta societat. O si som conscients, que les idees son necessàries tant en la seua vesant de pensament com en l’acció.

    Per a mi, com bé diu el professor Andrés Boix: “ per molt que ens digen, res d’això és així perquè siga inevitable sinó, perquè no volem fer-ho d’altra forma. Perquè quan es vol és pot.” Acceptem que “aquesta democràcia em pega lo normal”.

    ResponElimina
  2. All things must pass
    (todas las cosas pasan)

    All things must pass away
    (todas las cosas pasan de largo)

    Estas letras son de una canción de George Harrison, que escucho a menudo.

    Ello viene a cuento porque este gobierno que tenemos es como una "maldición" que nos ha caido encima, sólo se está dedicando a tomar medidas de recortes y ajustes, medidas a las que, cínicamente,denomina "VALIENTES" "DE CORAJE" y otras lindezas, y es una de esas "COSAS", que, espero, "PASEN DE LARGO".

    Estos ¿señores? del P.P., con la excusa del déficit recibido (al que ellos han contribuido mayoritariamente a través de sus autonomías) y por miedo a "los mercados", están llegando a cometer verdaderas atrocidades, que recuerdan a episodios ya lejanos y como consecuencia de ello están logrando el efecto contrario : más empobrecimiento y más recesión, pues en los mercados que nos rigen los valores humanos cotizan claramente a la baja.

    El gobierno del P.P., manipula datos, además de mentir y contradecirse y aunque se ampare en una legitimidad democrática, que la tienen, no pueden, ni deben, con estas políticas regresivas, sacrificar el estado de bienestar que tanto ha costado conseguir, a cambio de la posibilidad de que tras años de castigo a las clases populares de la poblacion, -los de siempre- (trabajadores, funcionarios, pensionistas, clases medias...) se pueda alcanzar de nuevo el estado de bienestar, es decir, como si de una resurección del mismo se tratase. ¿y si no es así? ¿de que habrán servido tantos sacrificios para tanta gente? No quisiera parecer un agorero, pero esto parece ir de mal en peor, lo que me hace pensar que, después de tanta injusticia, la respuesta sobre como será el final de esta "pesadilla" no acierto ni a imaginarla. Y, de verdad, por el bien de todos, quisiera equivocarme.

    Qué podemos esperar, por poner algunos ejemplos, de una Esperanza Aguirre que desde su "linaje" y riqueza se burla de los mineros y sus familias, de la ¿señora? Fabra que, haciendo honor a su apellido, a los parados les dice que se jo... ó del Sr. Montoro de quien nos enteramos que comentó en su dia "dejad que España se hunda que cuando nosotros gobernemos la levantaremos" (me pregunto si el Sr. Montoro no estaría pensando en un nuevo "Alzamiento Nacional").

    Como quiera que también hace algún tiempo que no he comentado nada en este blog, desde aquí un saludo a "Aielonera" (que lo hace posible), Catarata, Esperanza, "ni un pas arrere" y al resto de amigos anónimos que tengo el gusto de leer, piensen como piensen.

    Hasta siempre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Deberias escribir más a menudo, me gustan mucho tus reflexiones, y la forma de expresarlas.
      Hasta pronto

      Elimina
  3. Molt d'acord, la frase de montoro : dejad que España se hunda, que nosotros la reMataremos", es el ke estan fent.

    ResponElimina
  4. És impossible fer raonar a aquests govern, dons és un zombi que rep ordres del seu amo, els mercats. Sols entendran un missatge llançat des d'una posició de força. Les opcions son varies:
    Una vaga general per protestar per aquesta situació, que no per negociar, pot ser un pas.
    Manifestacions. Si ens xafen, al menys queixar-se.
    Revitalitzar assemblees als centres de treball, a les associacions, al barri,... amb parades diàries per discutir sobre la política econòmica i social del govern, i donar suport a les iniciatives que poden sorgir d'elles.
    Vincular als aturats a revindicacions concretes i objectius clars, per poder obligar als governants a fer polítiques actives.
    Entrar al Parlament i el Senat, per mig de les urnes, amb un projecte totalment diferent.
    De segur que hi han més.
    Cal forçar al govern a rectificar les polítiques de retalls, que revisen els privilegis a l’església i es persegueixi als defraudadors. Que es deixen d’ajudes a la “banca-rota”, que el que ha demostrat és el robatori que han perpetrat a tots. Que s’exigeixin responsabilitats penals per la mala gestió a polítics i banquers.

    ResponElimina
  5. Ahir em van preguntar per a que serveix manifestar-se?. Serveix per a tocar-se, abraçar-se, besar-se, que vegen els orcs que no hem deixat de ser mai humans.
    Serveix per a que vegen que som el 99%, que som més i millors, que no anem a consentir cap retrocés en el que hem evolucionat en un milió d’anys, encara que no siga molt. Que no estem dispostos a que els nostres fills no tinguem futur.
    Que no van a fugir amb més maletins replets. Que fins ací hem arribat i ni un pas enrere. Serveixen per avisar-los que el qui a ferro mata a ferro mor, que vagen posant les barbes a remulla.
    Manifestant-se, els diguem que anem de cara, que no tenim "lletra xicoteta" que enganya a ningú, que no hi ha trampa ni cartró, que davant el seu garrot vil, tenim la força civil. Serveix per a dir-los que es claven pel c.. la seua democràcia, que no és la nostra, que els anem a guanyar encara que siga de penalti, i serà a lo Panenka per a la seua humiliació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quanta barbaritat s'ha de llegir. Ale, Ale, "a por ellos". El comentari al que estic responen destila i provoca VIOLÈNCIA. Aço no es un joc o una peli de revolucionaris. Aneu en compte que en discursos com aquest va començar l'Alemanya nazi de Hitler o el fascisme de Musolini a Italia.

      Elimina
    2. En resposta a Espe , No estic d'acord , en allò que dius de que es claven pel cul la seua democracia, per que també es meua i no es la pense regalar ni donar, perque això es el que volen els que fan discursos per tal de desprestigiar els politics, els sindicats, i altres....perque arribar aci ha suposat molts sacrificis per a molts, perque només en democracia hem aconseguit drets que ens negaven perque...no vaig a nomenar totes les seues bondats.
      Per això, jo preferisc acabar diguent que en nom de La Democracia devem lluitar i unir-nos tots.

      Elimina
    3. Estic d’acord amb tu, no es la anem a regalar. I per això que jo parle d’una democràcia en la que la política, com a instrument per a servir a la majoria, s’ha transformat en campanya electoral continua, on les propostes, promeses i projectes son oblidats i incomplerts amb la mateixa lleugeresa i frivolitat amb que es van fer. Que ens dona un govern, que ens du injustícies, que estan buidant de contingut la nostra democràcia com Estat social i de dret que es declara ser.

      També una democràcia on l’Administració de Justícia no està prenent les rendes per a investigar i denunciar la situació, buscant als responsables i culpables de la gestió pública. Banquers o/i polítics no estan sent qüestionats per la Fiscalia General de l'Estat.

      Aquella que utilitza una majoria absoluta per dur endavant els seus propòsits en forma
      de Decret Llei, oblidant que la situació que tenim necessita del debat al Parlament, que ha estat transformat en una mena d’escenificacions curtes, sobre assumptes importantíssims ja decidits al ple de ministres, sense donar-se ni diàleg, ni acord, ni consens amb tots i totes aquelles que hem decidit que en representen al Parlament (jo afegiria que d’altres agents socials).

      Aquella, que per aconseguir financiació d’emergència, va a cedir la sobirania en política econòmica a individus que no han estat elegits per el poble. Individus que no saben res sobre nosaltres.

      Una democràcia, en la que els representats polítics, quant es fa referència a la ciutadania manifestant-se, heu fan parlant de disturbis o de la mala imatge que donen del país en l’exterior i que no ajuda a generar confiança.... Que a eixa mateixa ciutadania sols se li diga que no hi altra, que s'ha de sacrificar (conquestes o drets dels que tu saps) sense saber que hi ha al fons del túnel... que l’enemic està sempre fora (o l’herència o ara el BCE). No vaig a fer-ho més llarg.

      Com tu, vull i crec en La Democràcia, i en allò que diu l’article 1.2. de la Constitució que la sobirania nacional resideix en el poble espanyol, i que tant es va constar aconseguir amb el consens de tots i totes.

      Elimina
    4. Aixi explicat ja pareix altra cosa. Però molt d'ull en la nova corrent de desprestigi de la politica i els politics que té una altra finalitat i que no és la de millorar el sistema sino, carregar-se'l .

      Elimina
  6. Es podreu creure que just el dia que Fabra li demana el rescat a Rajoy, que pot ser que gracies a aixo o als mals auguris que ha estat donan tota la setmana, el ministre de Hisenda, avui tambe en la roda de prensa despres del consell de ministres, i que la prima de risc s'ha disparat a nivells mes enlla del rescat de la nacio, els jovens peperos del nostre poble i voltants m'han contat que estan de festa ibizenca en els jubilats. I jo els preguntaria es pot saber que celebreu?, que en els set mesos que porta el vostre partit al govern mos ha portat a la ruina total?, que no aneu a tindre futur al vostre pais?, en fi al meu pareixer teniu motius per anar de velatori en conter de celebracio.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aixo es deveres, pot ser que estagueren fent una festa per, molt d'ells, despedirse de companys perque per culpa del "INEFABLE" i IRRESPONSABLE ZAPATERO tindran que emigrar d'Espanya per poder trevallar.

      Elimina
    2. vols dir que no queden plaçes en l'ajuntament o en la dipu?

      Elimina
    3. I de porters en les seus de les FAES o del PP?

      Elimina
    4. Voleu dir que ja no queda cap lloc on enxufar als del pp? Algo quedarà , segur.

      Elimina
  7. Valencia la primera comunidad en pedir el rescate,Camps es feliz, "los primeros".Tras 20 años gobernando el pp , todo un logro.

    ResponElimina
  8. La enhorabona a la reina i la seua familia, per lo bonic que ho estant fent.
    Quina reina mes guapa que tenim i qué presencia i respetuosa que es. En va encantar la seua senzillesa i el seu saber estar.
    Gràcies bonica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. i que no dir del rei que desde que ha de3isat de caçar elefants ja hasta me cau simpatic este home. i Felipe que es cagaet al tio ixe de Siria, pero sense bigotet, tame sap quedar mol be fen discursets i donan la ma.

      Elimina
  9. Si, si però ens rescaten amb Mariano en el poder que ningú s'oblide, va agafar la prima de risc en 311 i ara està en 640 punts, i aixó como a conseqüencia de les seues mentires, ningú se'l creu ni açi ni en Europa.

    ResponElimina
  10. En Aielo no hi ha crisis . Jo posaria a Pinter de president del gobern per a eixir de la crisis. Aielo es un exemple de un poble per al que no importa la crisis. No mes cal eixir al carrer i vore el enllumenat de festes en funcionament tota la nit, encara que al llarg del any han retallat les faroles enxufades. Subvencions per als festers , per a les comparses , etc. etc. La montecarlo, 6 o 7 orquestes mes . Que no nos falte de na , que no , que no . Aço pareix la fira de sevilla.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aci Falta control dels mals gestors, als que no els pasa res per gestionar mal els nostres diners empenyant-se en crèdits per a fer que ?

      Elimina
  11. Enhorabona a la regina de les festes i a la seua cort d'honor.

    ResponElimina
  12. "Francia e Italia desautorizan a Exteriores sobre un supuesto mensaje conjunto dirigido al BCE. El responsable francés de Asuntos Europeos declara que la versión española es "alucinante".

    Sr. Mariano en tonteries com aquestes, com no s'ha de dispara la prima de risc?
    Què volia fer creure penjant en la pàgina del ministeri aquest missatge fals?
    El ciutadans d'aquest país ens agrada informar-se i aquestes falacies no les soportem.

    ResponElimina
  13. Desprestigiar per costum als polítics i a la política a mi personalment en fa mal, perquè ademés d' injust, és perillós. Perquè derrere d'eixes opinions quasi sempre estàn els que prefereixen els procuradors a les Corts del Diputats i als alcaldes elegits a dit que als elegits democràticamnte, centralisme al reconeixement de l'Espanya plural. Sempre hem sabut que els apolítics són de dretes, i eixos que no creuen en la política mai hagueren alçat la veu en la dictadura, i és per aixó que no valoren la extraordinaria importància de tindre institucions democràtiques que funcionen gracies a aquells que es dediquen a la política. I per la mateixa raó que un sigró podrit no pot estropejar un puchero, un desvergonit no pot fer que deixem de creure en la grandea de la democracia. Ja que no hi ha democcracia sense polítics ni política.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt be Catalina, m'ha agradatm el teu comentari encertat i en la diana.Tens raó, el apolitics són de dretes i amb eixa actitud anirem a una pseudodictadura en la que la corrupció sería molt major q la de ara.

      Elimina
  14. Demà dijous , ple a l'ajuntament. Si desde el públic es poguera fer una pregunta jo voldria saber quines mesures està portant a terme el nostre ajuntament per a reduir el "gasto". Començant per si fora possible la reducció del sou de qui tots sabem que està per damunt de les recomanacions de Rajoy. Avui en Levante s'anuncia la reducció en un 25% del sou de Cotino., i no es per ser pesats , es que a la resta de mortals ens l'estan reduint diariament.
    Continuant en com explica que continue nomenant càrrecs de confiança quan tots devien estar reduint-los.
    I finalment quan reduirà despeses en advocats i pleits que ens costen un dineral i només fan que contribuir a trencar el bon clima de convivència que predominava en el nostre poble.
    Ara acabaria desitjant bones festes als sofrits i pacients ciutadans.
    De moment va be.

    ResponElimina
  15. Quina coincidència , demà. També ple a l'ajuntament d'Ontinyent que per primera vegada es podrà veure per internet. Ai, veus com és posible una altra manera. Però aci no interesa al capo.
    No es res personal, tampoc son negocis, seria més transparència.A baix cost.
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. pagues tu els gastos ? Si tant interes tens ves al ple.

      Elimina
  16. Bon ple el de avui, viure i vore coses com les hem vist no tenen preu.

    ResponElimina
  17. Que alguien cuente el pleno de ayer que para los que no pudimos ir estamos en ascuas.

    ResponElimina
  18. reina de festes,DESIRE,enora bona per a tu i la teua familia,i en especial a la teua mare paqui.
    molt be bones festes 2012 per a tots.

    ResponElimina
  19. sr. alcalde ya que no dejo que el portavoz de la oposición,le hiciera una pregunta relacionada con la serratella en el pleno del pasado jueves,se la hago yo aqui((SABIA EL ALCALDE DE AIELO,QUE HAY UNA SENTENCIA EN LA CUAL DICE,QUE, EL PROCEDIMIENTO REALIZADO PARA EL CIERRE DE LA SALA DE FIESTAS POR LA ALCALDIA,NO ERA LEGAL.
    si eso que dicen es verdad sr. alcalde,creo que debe sin demora alguna PRESENTAR LA DIMISIÓN COMO ALCALDE DE AIELO.
    aielo no se merece un alcalde que meta la pata ,un dia si y otro tambien,ya esta bien de tanta tonteria como esta haciendo continuamente.
    los que le votamos nos sentimos desfraudados de la manera que tiene de actuar-.

    ResponElimina
  20. sr. josé luis juan pinter, dona pena vore als seus regidors en els plens.els pregunten i no saben res de res.
    deise a estela que fasa la seua faena,que menege la cultura, mes educasió que fa molta falta comensant per mi.
    montoya que done tota l informació dels conters i dels euros del poble,que ia fa 5 anys que no sabem res de lo que es deu o mos deuen en els conters del poble.
    a andreu,que organis-se tot lo relacionat en la festa,que no siga el alcalde el que diga a la asosiació de festes com san de gastar la suvenció quels dona,entre altres coses.
    vienve,un 10 de nota,te els camins nets,sense clots,sense brosa,
    maribel,no ting res que dir,dir algo de ella,es dir lo mateis que dir del alcalde,monta tanto,tanto monta.

    ResponElimina