dissabte, 10 de novembre del 2012

Si se puede...


Cercant el costat positiu de la cosa, no hi ha malament que per bé no vinga.... Al final fins els dos grans partits s'avenen a reunir-se dos horetes per – diuen – cercar solucions a un drama de proporcions gegantesques (perdre la llar, l'habitatge, en aquests temps de “drets humans”, i açò en la part “guay” del món…!): els desnonaments. Esperem a veure en què queda la cosa.

Ells han sigut els últims a entrar en el debat. La UE, els jutjes, la societat civil, els sindicats, els mitjans de comunicació... tots han parlat del drama dels desnonaments a Espanya, i ells, mai han volgut saber res.

Les conseqüències són la ruïna i la mort, indirecta o directa (com s'ha vist en els últims dies d'Octubre, dos suïcidis per desnonament, a Las Palmas i a Granada i un intent llançant-se per la balconada a València, o ahir mateix, una dona morta al Pais Basc).
Les solucions fa temps que estan sobre la taula: dació en pagament retroactiva, moratòria immediata dels desnonaments d'habitatges habituals i lloguer social dels habitatges que de forma il·legítima acumula la banca.

Els “agoreros” del “no serveixen per res”, referit a les protestes i mobilitzacions, haurien de silenciar així la seua covardia, o pitjor encara, la seua complicitat amb aquest sistema profundament injust i depredador. I és que les mobilitzacions contra els desnonaments han generat una consciència crítica que ja no pot ser tapada ni amb “belenestebanisme” ni amb “autopromoció goebbelsiana”. I açò és solament la punta de l'iceberg de la contestació social a tanta “deswertgüenza”, tanta indignitat i tanta explotació arribada de la mà neoliberal (en les seues versions “light” i “hard”). 

Sí, açò és cert, encara que a voltes semble que estem completament envoltats, perquè ells, els responsables per activa i per complicitat, també estan envoltats per les nostres justes reivindicacions i lluites.
Però sí, els dos partits mai haurien tractat l'assumpte si no fora per la gran activitat de la Plataforma d’Afectats por la Hipoteca amb el 'Stop Desahucios” o el 15M. Així que queda clar per a què serveixen els moviments ciutadans i la lluita pacífica en el carrer. A veure si la gent es consciència d'açò i obra en conseqüència.

Seguirem doncs criticant al 15M, per exemple, i tota la constel·lació d'organitzacions i moviments nascuts o, ja existents? Ja ho deia el poeta: es fa camí en caminar… així que no ens parem i seguim avancant creant camins, senderes, vies fins a aconseguir les àmplies avingudes i alberedes que deia el president Allende.

25 comentaris:

  1. Molt be, Aielonera, estic d'acord amb tu. Moltes voltes pensem que qualsevol cosa que fem, nosaltres, el "poble" està condemnat al fracàs pq. som poca cosa i no tenim poder. Hem de buscar noves formes de presió i nous camins. No ens podem fiar de que uns altres facin la nostra faena encara que els hi haguem "regalat" el nostre vot. Tenim molt de poder pq. som molts.
    Des d'ací la meua felicitació a l'alcalde d'un poble de Santa Cruz que retirant els diners de l'Ajuntament d'un banc va evitar el desnonament d'un veí. Eixa acció i d'altres semblants ens indiquen el camí a seguir.

    ResponElimina
  2. Acabe de llegir unes paraules que va escriu-re Bertold Brecht i vull compartir-es amb vosaltres:

    Ya lo decía Bertolt Brecht respecto a los "apolíticos" orgullosos;

    "El peor analfabeto es el analfabeto político. No oye, no habla, no participa de los acontecimientos políticos. No sabe que el costo de la vida, el precio del pan, de la harina, del vestido, del zapato y de los medicamentos, dependen de decisiones políticas. El analfabeto político es tan burro que se enorgullece y ensancha el pecho diciendo que odia la político. No sabe que de su ignorancia política nace la prostituta, el menor abandonado y el peor de todos los bandidos que es el político corrupto, mequetrefe y lacayo de las empresas nacionales y multinacionales"

    ResponElimina
    Respostes
    1. le re le i le re le i viva la festa.Que len den a todos. festa i festa

      Elimina


  3. "El TSJ ratifica que el alcalde de Aielo eludió la ley para dar a su hermana una plaza de funcionaria".
    de G Municipal Socialista Aielo, el El Domingo, 11 de noviembre de 2012 a la(s) 22:04 ·
    Esta es una noticia de premsa del dissabte al periòdic Levante-EMV.

    ResponElimina
  4. Le re le i le re le i viva la festa. Que le den a todos. Festa......festa..........festa

    ResponElimina
    Respostes
    1. No vages tocant els collons, què les coses no estan per agafar-les a broma. Sinó tens res interessant que aportar millor que que et dediques a menjar pipes amb els amics.

      Elimina
    2. Le re le i le re le i viva la festa. Que les den a todos. Festa...........festa.........festa.

      Elimina
  5. Que en aquest poble ja no pasa res. Segur que el alcalde continua fent alguna cosa que siga denunciable. No el deixem que faça el que vullga. A tancat serratella i continuarà fent mal als veins. Si no continuem lluitant per què no segueixa tant prepotent, poc a poc anirà aconseguint el que vol i seguir enganyant al poble.

    ResponElimina
  6. "El TSJ ratifica que l'alcalde d'Aielo va eludir la llei per donar a la seva germana una plaça de funcionària".
    Pinter; Com haurem de pagar els habitants d'Aielo de Tu últim error i Judici?

    ResponElimina
  7. Com sempre, l'últim "error" privat el pagarem amb diners públics.

    ResponElimina
  8. Que fracaso la huelga general de hoy. La televisión dice que unos 800.000 en toda España. Y eso que los piquetes amenazan a muchas empresas a que cierren. Al paso que vamos solo irán a la huelga CANDIDO MENDEZ Y FERNANDEZ TAXÓ. Y es que la gente no es tonta y sabe que hoy lo menos indicado, es paralizar la poca industria y comercio que quedan, y generar unas perdidas economicas muy importantes. Todo porque unos pocos viven de ello (sindicalistas) y otros, que quizas no les hace falta, -digase funcionarios-, se estan equivocando en su manera de plantearse como ayudar a la sociedad en general y en concreto, de ayudar a los mas necesitados. Felicito el fracaso de la huelga general y a ver si esos interesados en estos actos, les cae la cara de verguenza. Trabajemos mas y si hace falta cobremos menos para entre todos tirar este pais adelante. AL MENOS REFLEXIONEMOS SOBRE ELLO.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Generalmente, las personas equilibradas no se alegran con las desdichas de otros. Al contrario, se solidarizan con el sufrimiento de los demás.

      ¿Y qué es lo que lleva a una persona a sentirse bien con el sufrimiento de otra? Puede haber muchas causas: baja autoestima, envidia, egoísmo, ambición, etc., pero debajo de todas ellas subsiste la fundamental: Les hace sentir más valiosos.

      ¿Por qué? Porque sienten que su propia valía se eleva, no por sus logros personales, sino gracias a las desgracias de otros, al hundimiento de los demás…

      Elimina
    2. ¿Creeís que a el alcalde le mueve la ambición?

      Elimina
    3. Millor treballem sense cobrar, gaudim de 15 dies de vacances (contant els dies festius con el divendres Sant, etc), i que el contracte siga d'un any, aixi cada any podrà treballar algú que ha estat a l'atur. I quan comencen els guanys econòmics, aleshores que ens paguen alguna cosa.

      Elimina
    4. Diselo a Tu Alcalde que cobre lo que le corresponde cobrar para un pueblo como Aielo y que cobre menos !!

      Elimina
  9. Deuda de los cuatro ultimos ejercicios de Aielo de Malferit (Valencia)



    2008:

    1,049,000

    Euros

    226.22

    por habitante



    2009:

    1,211,000

    Euros

    261.16

    por habitante



    2010:

    2,119,000

    Euros

    456.98

    por habitante



    2011:

    2,386,000

    Euros

    496.15

    por habitante



    POBLACION 2011:

    4,809

    ResponElimina
  10. Le re le i le re le i viva la festa. Que les den a todos. Festa Festa u festa.............

    ResponElimina
  11. ara jo pregunte:
    per què ja no fa el contacontes el llombrigol?

    ResponElimina
  12. El alcalde de Aielo te que anar a declarar als jutjats de Ontinyent, ell i la "ferrera" com a regidora jefa de personal, en calitat de imputats per prevaricacio en el cas de la pujada de carrec a la seva germana. Unes cuantes preguntes que en faig jo ara: Pensa el alcalde fer una assamblea informativa per a explicarse, donat que li agrada molt fer-les en casos com l' auditoria quant va entrar en l'ajuntament o en el cas Serratella?. Estos gastos en jutjats i advocats tambe els tindrem que pagar tots, ja que el imputat no es el poble ni l'ajuntament, son ells dos? I de moment per ultim, una persona que se les dona de tant ben preparada, que sempre recorda, secretari d'ajuntament i advocat no sabia que ho estava fent mal?

    ResponElimina
  13. DIMITiR, no es un Nombre ruso.

    ResponElimina
  14. El TSJ ratifica que el sr. Pinter va eludir la llei per donar a la seva germana una plaça de funcionària".

    Eludir:
    Evitar (una dificultat, una obligació, etc.), amb algun artifici, estratagema, habilitat.

    L'alcalde d'Aielo ha d'anar a declarar juntament amb la regidora de personal al jutjat d'Ontinyent imputats (segons el diccionari es diu de la persona contra la que es dirigix un proces penal) per prevaricació (delicte que consistix en dictar a posta i amb intenció de procurar-se un benefici un resolució injusta una autoritat, un jutge o un funcionari).
    No cal afegir res mes, els diccionaris ho expliquen tot molt bé.
    Dimitir no es un nom rus, peró con si ho fora pq. per ací es una cosa completament desconeguda.
    I si el Llombrígol vol continuar contant contes ací n'hi ha un millor que el de Aladin i els quaranta lladres.

    ResponElimina
  15. Fiscalia acusa de prevaricació a l’alcalde d’Aielo pel cas de la plaça de funcionària de la seua germana

    Escrit per Comarcàlia en Portada, comarcàlia el 16/11/2012 18:13 / No hi ha comentaris




    José Luis Juan Pinter

    Toni Cuquerella (@cuquerella)/Aielo de Malferit

    La Fiscalia ha demanat al jutjat d’Ontinyent la imputació per presumpte delicte penal de prevaricació tant de l’alcalde d’Aielo de Malferit, José Luis Juan Pinter, com de la regidora de Personal del mateix consistori, Isabel Vicent, pel cas de les places de promoció interna de funcionaris que afecta a la pròpia germana de l’alcalde. La Fiscal va iniciar la investigació després de la denúncia del PSPV municipal, Juan Rafael Espí, i va remetre l’expedient al Jutjat degà d’Ontinyent 23 d’octubre, el mateix dia que el Tribunal Superior de Justícia va ratificar l’anul·lació que s’havia fet en primera instància del procés de promoció interna de la germana de l’alcalde i que havia recorregut l’ajuntament.

    El cas es remunta a l’any 2008 quan l’ajuntament d’Aielo de Malferit va aprovar les bases per a la selecció de dues places d’administratiu per promoció interna, i en 2009 es va publicar la llista d’aspirants admesos i del tribunal de selecció. Però entre els admesos estava la germana de l’alcalde, Fina Juan Pinter, i dins del tribunal de selecció estava el propi alcalde José Luis Juan Pinter, que a més no es va abstindre en la votació i signava la resolució.

    Esta situació va ser impugnada pel delegat sindical de l’ajuntament, impugnació a favor de la qual va fallar el jutjat contenciós-administratiu n.8 de València a finals de 2010, anul·lant tant les bases de la selecció com la composició del tribunal. No obstant esta sentència va ser recorreguda per l’Ajuntament d’Aielo de Malferit.

    Davant esta situació, i mentre la sentència estava sent recorreguda, l’ajuntament va iniciar este any 2012 un nou procés per regularitzar la situació de la germana de l’alcalde. En este nou procediment era la regidora de Personal, Isabel Vicent, la que per delegació autoritzava la plaça, a l’hora que l’alcalde reconeixia que havia comés un error aprovant la resolució (el 2 de juny de 2009), justificant-se que ho va fer perquè ho feia “sense saber el que signava”.

    Este segon procés pel qual es pretenia normalitzar la situació de la funcionària és el que se senyala com a presumpte delicte de prevaricació. Així les bases aprovades per a la selecció es feien amb “idèntic contingut a l’anterior”, que estava anul·lat per sentència, i estes es van publicar al BOE (Butlletí Oficial de l’Estat) el 16 de febrer de 2012, amb un termini de 20 dies per a la presentació de sol·licituds a les places de funcionari.

    No obstant la Fiscalia destaca que “consten tres sol·licituds que coincideixen amb les tres presentades en el procediment anterior -anul·lat per sentència-“, però a més la llista d’admesos al concurs té la data del 16 de febrer de 2012 “el mateix dia de la publicació en el BOE de les bases de la convocatòria”, i cal afegir que es va publicar el 28 de febrer de 2012 “per tant, abans dels 20 dies que senyalava la resolució per a la presentació de sol·licituds”. Finalment es concloïa que el dia que s’havien de realitzar les proves era el 2 de juny de 2009, és a dir gairebé tres anys abans, el dia que es van fer les proves del primer procediment.

    També se subratlla que “existeixen indicis de que el tribunal nomenat per a la Selecció no es va constituir ni ha celebrat sessió”, donat que la firma que apareix és la del secretari del Tribunal, David Ibáñez, el qual es troba de baixa des d’octubre de 2011. En la resolució definitiva la regidora Isabel Vicent afirma que “el procés s’ha desenvolupat conforme a les bases, havent finalitzat el 2 de juny de 2009″.

    Amb tot la fiscal ha demanat que el jutjat cride a declarar com a imputats a l’alcalde José Luis Juan Pinter, a la regidora de Personal, Isabel Vicent, i ha reclamat també les resolucions d’alcaldia que afecten a tot el procediment.

    ResponElimina
  16. La Fiscalía ha remitido al juzgado de decano de Ontinyent (Valencia) las diligencias sobre el alcalde de Aielo de Malferit, José Luis Juan Pinter, sobre un presunto delito de prevaricación en un caso de plazas de promoción interna de funcionarios en el Consistoio, que afecta a la hermana del munícipe.

    ResponElimina
  17. elmundo

    Portada > Valencia


    Investiga un presunto delito de prevaricación

    La Fiscalía pide imputar al alcalde de Aielo de Malferit por 'ascender' a su hermana

    Europa Press @ 17-11-2012 11:26

    Valencia.- La hermana del primer edil accedió a un puesto de funcionaria en un proceso de selección en el que tenía que haberse abstenido.

    La Fiscalía ha remitido al juzgado de decano de Ontinyent (Valencia) las diligencias de investigación realizadas en relación con el alcalde de Aielo de Malferit (Valencia), José Luis Juan Pinter, sobre un presunto delito de prevaricación en un caso de plazas de promoción interna de funcionarios en el consistorio, que afecta a la hermana del primer edil. El ministerio público pide en su propuesta de decreto que se cite a declarar como imputado al alcalde y a la concejala de Personal.

    Así consta en la propuesta del fiscal encargado de este caso, que parten de una denuncia formulada ante este órgano por el concejal y portavoz del grupo municipal socialista del consistorio, Juan Rafael Espí.

    En la resolución, se indica que de las actuaciones realizadas se desprende que los hechos pueden ser constitutivos de un delito de prevaricación del artículo 404 del Código Penal, por lo que pide que se remitan las diligencias al juzgado decano para que las reparta al juzgado que corresponda.

    En el escrito del fiscal se explica que, por resolución de Alcaldía, se aprobaron las bases para la selección de dos plazas de administrativos por promoción interna y posteriormente se publicó la lista definitiva de aspirantes admitidos.

    Por sentencia firme de un juzgado de lo contencioso-administrativo de Valencia se declararon nulas las resoluciones por una de las aspirantes era hermana del firmante de las decisiones quien, de acuerdo con el fallo judicial, debió de abstenerse en el proceso.

    La hermana del edil fue nombrada funcionaria cuando aún estaba pendiente el recurso de apelación contra la sentencia una primera vez en junio de 2009 y una segunda en abril de 2012, después de una resolución del Ayuntamiento por la que se resolvió delegar en la concejal de Personal, Isabel Vicent, lo relativo a este procedimiento de selección de las plazas.

    Ahí se incluía la aprobación de las bases para la selección, mediante otra resolución, por la que se aprobaron las nuevas "con idéntico contenido al anterior", anulado por sentencia.

    Según el fiscal, constan tres solicitudes presentadas que coinciden con las que hubo en el anterior procedimiento, y que la lista de admitidos se aprobó el mismo día de la publicación en el BOE de las bases de la convocatoria, y que a su vez se publicó antes de los 20 días que señalaba la resolución para la presentación de solicitudes. El día señalado para hacer las pruebas se fijaba en el 2 de junio de 2009.

    Además, señala la Fiscalía que existen indicios de que el tribunal nombrado para la selección no se constituyó ni celebró sesión, dado que figuraba como secretario una persona de baja desde octubre de 2011 mientras que la resolución d129/12 de la cocnejal delegada apuntaba que el proceso se desarrolló conforme a las bases y finalizó el 2 de junio de 2009.

    ResponElimina
  18. I ara qué?
    Tornaran els diners que han cobrat de mes per un lloc de treball que no corresponía en nom del "beneficio indebido" (recordem l'afició de l'alcalde a reclamarlo en altres casos) i que han eixit dels nostres impostos o, a mes de no tornar ni un duro, haurem de pagar mes advocats i costes de juís.
    Estic impacient per veure els escrits al blog del nostre particular Tea-Nap Party. Que s'inventaran ara?

    ResponElimina