diumenge, 3 d’abril del 2011

Per l'ensenyament públic. Per l'ensenyament en Valencià.

Ahir, dissabte 2 d'abril va tenir lloc a València una concentració per l'ensenyament públic.

La Plataforma per l’Ensenyament Públic va animar a tota la comunitat educativa a participar de la concentració i de la cercavila i va animar els actes amb les reivindicacions de les escoles per tal de “donar color” a la mobilització.

Encara que, l'Ajuntament de València els va denegar els permisos per fer la festa amb els tallers didàctics programats, pocs dies abans, van optar per fer una cervavila des del centre de la ciutat fins Benimaclet.

Es tracta una vegada més de torpedejar les iniciatives reivindicatives?.

El que si està clar és, el rebuig a la política de retallades i d'atacs sistemàtics a l'escola pública.

30 comentaris:

  1. I açò es el que diuien que vol la majoria dels valencians, anys mès?

    ResponElimina
  2. Quin rotllo de tema?

    Tu el que no tens és vergonya ni amor propi.
    Una manifestació només del món de l'educació, que hauria de ser de tot el món i no només d'un gremi no és cap vergonya.

    Acàs saps el que reclamaven o és que a tu el tema "valencià" te la porta fluixa?

    Tu saps que el govern del PP (i no crec que millorara massa amb el PSOE) per al curs vinent pretén eliminar qualsevol línia en valencià? Tu saps que ja no podràs educar-te (o els teus fills, o els teus descendents) en la teua llengua?

    Tu saps que cedeixen sòl públic, que és de TOTES I TOTS, a empreses privades?

    Tu saps que deixen entrar a l'Arquebisbat de València perquè elabore el pla d'educació sexual de les escoles PÚBLIQUES? On, ni més ni menys, alena a que la joventut no utitlize mitjans anticonceptius, on diu que l'homosexualitat és una malaltia, on diu que les famílies monoparentals no són famílies, on diu que masturbar-se és pecat i aboga per un comportament de celibat i autocontenció.

    I tu dius quin rotllo?

    Tu el que no tens és vergonya ni ganes d'informar-te.

    Perquè si el genocidi que patim et pareix un rotllo, "apaga i vámonos".

    ResponElimina
  3. ¿i tu tens tan poc cervell per a creure eixes barbaritats que et conten? si ho creus, ho sent per ti
    ¿genocidi? quins desgavells de comentaris, pareix que estem a libia, cuba, yemen, ni que estaguerem en una guerra cicil.
    Exagereu tant les coses fins als limits, que llegir tot aixo, es tan exagerat, que ja per logica no te ho pots creure
    ¿que tindra que vore les clases en valencia amb un genocidi?esteu alguns en els extrems i els extrems fan eixir fugint a la gent normal.

    ResponElimina
  4. Ja em perdonarà el covard signant "anònim", per no haver posat la paraula "metàfora" abans de les paraules "genocidi". Evidentment, lingüístic.

    Més explicat, encara: "genocidi lingüístic" com a sinònim d'exterminar els usos públics de la llengua a colp de decrets legals. I, amb l'extermini dels usos públics (que si no tens poc cervell, com tu dius, voràs que és cert), la desaparició paulatina dels parlants. En unes quantes generacions no en quedem ni un.

    Classes de comprensió lectora no t'anirien malament, tot siga dit, i de bon rotllo.

    Jo sóc gent "normal", no em qualifiques de res amagant-te darrere de l'anonimat.

    No exagere res. Però segurament no tens ni idea de tot el que proposa el govern del PP en matèria educativa. Abans d'oferir-me atacs personals, estaria bé que t'informares, que entengueres un poc el text, i que no centrares tot un comentari en la paraula "Genocidi", perquè he parlat de moltes altres coses que, al paréixer, et semblen molt normals. I això sí que és un desgavell. Igual és que et pareixen bé i tot.

    ResponElimina
  5. Hi ha gent que pensa que el "genocidi" lingüístic està fent-se ara i en Aielo però referit al castellà.
    Esta gent pensa que els han coartat la llibertat de poder educar als seus fills en la llengua castellana. Perquè en l'institut de Porçons estan obligats tots a rebre l'educació en valencià?.

    I una altra cosa, no deuries qualificar a ningú de covard per amagar-se darrere del anònim. Si tan valent et consideres, perquè no dius el teu nom i cognom i deixes d'amagar-te darrere del teu "revolucionari" nick?

    ResponElimina
  6. L'últim comentari no ha contestat a res del que he dit.

    I en Porçons ningú està obligat a res, no sigues mentirós.

    Jo qualifique de "covard" perquè se'm ha qualificat a mi abans d'altres coses. És la resposta a un atac. Faltaria que no poguera defendre'm en igualtat de condicions.

    No sóc tan imbècil de donar noms i cognoms, sabut/sabuda, si vols també el DNI i el número del banc. Només que almenys si que tinc una identitat en els blogs que es pot vincular fácilment, ja que sempre gaste el mateix nick. Molt més valent que altres. En tot cas, no compestisc en ningú.

    ResponElimina
  7. El meu comentari no pretenia contestar a ningú sinó manifestar un sentiment d'opressió i discriminació lingüística que senten alguns i fer una reflexió al voltant de la paraula "Genocidi" que "metafòricament" (com tu dius) també és valida per als que opinen diferent a tu.
    I, per cert, tu tampoc has contestat a la meua pregunta... o dir-me mentirós creus tu que és una resposta?

    Et reformule la pregunta: és mentira que en Porçons no hi ha línia en castellà?

    ResponElimina
  8. Sí, és mentira.

    Més proves? L'enllaç directe amb la descripció de tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana. No m'ho invente jo, ho diuen els documents oficials:

    http://www.edu.gva.es/ocd/areacd/es/centro.asp?codi=46022099#

    A més, sempre tens la oportunitat d'anar a un altre centre, si el d'aielo no t'agrada. Les monges d'ontinyent ho fan tot en castellà, per exemple. I, si t'agrada viatjar, Toledo és una bonica destinació.

    ResponElimina
  9. adios a la serratella jaja

    ResponElimina
  10. Lo dicho, este tema un rollo y aqui no escribe nadie.

    ResponElimina
  11. Quina llastima vore a gent que li dona igual la defensa de la llengua, que preferirien veure-la fora de l´ambit administratiu i recluida a l´ús domèstic, i encara es permeten el luxe de victimisar el castellà, la llengua opresora per antonomàsia al llarg de la historia moderna i contemporànea Que vages a València parlan en castellà i no t´entenguen, jo faria com a Catalunya,cartells de tendes almenys en llengua valenciana i aquest tipus de politiques per a fomentar el ús i divulgació de la llengua, al final pareixera que estas en Valladolid, que asco!...el que renega de la seua cultura, es com aquell que renega de samare,un mal fill...

    ResponElimina
  12. Ui, Sant Rock! Vigila amb el que dius, que per dir "opressora", "antonomàsia", "recluïda" i unes quantes més que has amollat et diran jove, intel·lectual de pandereta o cassallero, o revolucionari, o covard, o personatge de la segon guerra mundial!

    Al tanto, tu!

    Jo compartisc 100% la teua opinió.

    I que simptomàtic és que al tema de la llengua de l'institut ja no haja respost el subjecte o la subjecte en qüestió. Quina poca vergonya i quin baix nivell!!!

    ResponElimina
  13. Telemadrid "ha vuelto a sobrepasar todos los límites conocidos de la manipulación informativa" al sobreimpresionar en sus Telenoticias del pasado miércoles las imágenes del presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, y del vicepresidente Alfredo Pérez Rubalcaba con el sello de ETA sobre sus rostros, como denunciaron ayer los comités de empresa de la radio y la televisión autonómica de Madrid (RTVM). Los representantes de los trabajadores, en un comunicado, criticaron "esta burda y zafia maniobra, dirigida a identificar a los dos principales dirigentes políticos del país con la organización terrorista". "Es un desprecio a los valores del periodismo, la ética y la deontología profesional y el mayor atentado cometido contra los principios de pluralidad, veracidad y objetividad", añadía la nota.

    ResponElimina
  14. Es curiós com utilitzen la demagògia en favor de la tendencia ideològica d´aquell que asocia valencianofilia a catalanofòbia...com defensen la cultura valenciana menysprean la catalana de la cual som descendents per molt que no es vullga reconeixer (sobretot per aquells que tant bramen i resulta que no tenen ni el graduat escolar...la ignorància, que es molt atrevida)Jo estime el valencià perque es la meua llengua,la que utilitze i en la que m´he criat i forma part de la meua vida,encara que se que a alguns els sap mal,els historiadors i lingüistes afirmen que el valencia es una variant regional del català...o es que acàs es pot estudiar en la universitat filología valenciana?? Per dir la veritat resulta que sóc una vergonya per a València?? Vaja,quin exercici de respecte,tolerancia i amor a la cultura a la que aquests ``llestos´´ tant anhelen...
    Ah per cert..si vull ser catalanista o creure en la independència com a projecte politic, es una idea tan vàlida i legítima com la de qualsevol altra persona que participa de un sistema democràtic...Ah val,el problema per a vosaltres es ixe...la democràcia...

    ResponElimina
  15. Totalment d'acord.

    El tema de la llengua ja fa temps que vaig deixar de discutir-lo. És que no es presta. La gent és poc humil i molt atrevida: ningú opina de l'IBEX 35, per posar un exemple, però tot el món creu que té dret a opinar sobre llengua. Això sí, sense tindre la més mínima idea lingüística, ni d'origen, ni d'evolució de les llengües romàniques, ni de les teories de la repoblació, ni blablbalbla.

    El tema dels projectes polítics més fort si cap. Eres democràtic si estàs entre A i B. Si, per una d'aquelles, el teu projecte és C, és que ja no eres democràtic.

    Se'ls deixa en evidència molt prompte.

    M'alegre de vore que encara hi ha gent al poble amb dos dits de front, Sant Rock! Em veia a soles!

    ResponElimina
  16. Pinter cuanta mentida contares el dia de l' asamblea.
    Una vegada he sentitd la cinta gravada varies vegades te dic Pinter que eres un mentirds compulsiu.
    Mentiros,cuantes sentencies tens perdudes?

    ResponElimina
  17. SEÑOR ALCALDE,QUE LE PASABA EL DIA DEL PLENO.SI SI SI QUE LE PASABA,LE VI MUY NEVIOSO,SEGURO ESTOY QUE ESTABA ESCONDIENDO ALGUN
    TEMA ECONOMICO.
    ESPERO QUE LA OPOSICIÒN ESCARBE BIEN Y ESTOY SEGURO QUE ENCONTRARAN
    EL GATO ENCERRADO QUE SU EXCELENCIA
    TIENE ESCONDIDO

    ResponElimina
  18. MATI, LO SIENTO MUCHO POR TI,PERO
    REVISA BIEN TODO LO QUE PAGAS,Y COBRAS,PIENSA QUE TU ERES LA RESPONSABLE DE HACIENDA,Y TODO EL LIO QUE LLEVA EL SEÑOR ALCALDE,COMO PRESTAMOS,FACTURAS DEL AÑO PASADO,ESCONDERLAS Y QUERER
    PAGARLAS ESTE AÑO,LA VENTA DEL AGUA
    PARA 25 AÑOS Y COBRAR EL MILLÒN,
    AL CONTADO.
    MATI LA RESPONSABLE DE TODO ESTO,
    ERES TU,NO TE FIES,POR QUE SI LA COSA SE TUERCE, ÉL TE ECHARA ATI LA
    CULPA,OJO MATI TE LO ACONSEJO QUE VAYAS CON CUIDADO POR QUE TE APRECIO,Y SE QUE ERES BUENA PERSONA

    ResponElimina
  19. Propongo que el Sr. Fabra en un futuro, haga visitas guiadas al Palacio de Justicia de Valencia para ver al "molt honorable President" en el banquillo. A esa me apunto

    ResponElimina
  20. L'escola de Pasqua la farà el colectiu d'Aielo "Llombrigol?
    O es que es un altre colectiu preparat a l'exili

    ResponElimina
  21. Sembla que hi ha problemes i els sistema desvia comentaris al correu brossa directament sense intervindre l'administradora.Al donar-li ordre de publicar els elimina.Lamentem estos inconvenients intentarem fer algo.
    No es desanimeu i seguim opinant lliurement.

    ResponElimina
  22. José Luis,para cuando nos presentaras
    la auditoria que nos digistes en la
    anterior asamblea que hiciste en el auditorio.
    Mira que yo estoy quedando mal por tu culpa, delante de mis amigos,yo les dige que se debían mucho dinero por que lo digistes tu y que sacarías la auditoria para que lo viera todo el pueblo,veo que me has engañado,si no sacas la famosa auditoria antes de las elecciones,no cuentes con mi voto y el de muchos mas que estamos cabreados con tu manera de actuar

    ResponElimina
  23. Estoy plenamente de acuerdo con los varios comentarios que ha expuesto “ni un pas arrere” , creo que a todos los que han intentado rebatir sus comentarios los ha puesto en su sitio. Ojala yo que soy valenciano pudiera expresarme como vosotros en nuestra lengua, (hablo valenciano siempre que puedo pero sin la corrección necesaria, lo leo bien, pero desgraciadamente no llego a más) pues al nacer en Valencia me educaron en lengua castellana, se ve que era más “fino”, siempre me acuerdo de una frase (creo que era de Vicent Torrent del grupo Al Tall. “Abans ens deien de poble ara ens diuen catalanistes” (no se si lo he escrito con correción), fue una frase que me pareció muy reveladora.Por cierto, y cambiando de tema, creo que el blog aielonoticies 3 progresista, a mi modo de ver tiene muy poco de progresista,pues parece que sólo dejan expresar-se libremente a la “fiel infanteria” Pues en dicho blog puedes burlarte todo lo que quieras de Zapatero, pero te eliminan cualquier comentario que haga referencia a los “presuntos” de la Comunidad Valenciana, Sres Fabra, Camps, y el largo etc...

    ResponElimina
  24. Pues el blog aludido empezó llamandose "progressista i d'esquerres" pronto perdió el segundo apelativo, y del primero no tiene nada.

    ResponElimina
  25. Un valencià de molta monta8 d’abril del 2011, a les 23:48

    Sr. Rajoy: ¿No siente vegüenza de lo que ocurre en Valencia?. Poco valor se otorga Vd. mismo, cuando para aferrarse al ¿liderazgo? de su partido, tiene que comulgar con ruedas de molino.¿Como vamos a confiar en un candidato a presidir el gobierno de España que no se atreve a poner las cosas en su sitio?. Yo a eso le llamo cobardia y desidia, y asi no vamos a ninguna parte. Con Vd. me refiero. Y déjese ya de milongas de presunción de inocencia, que Valencia (la tierra de las flores),!! apesta!!

    ResponElimina
  26. Salutacions! Hernández. També a la resta.
    Sembla que existeix una tendència a intentar, que no aparega cap opocisió o discurs discrepant, que puga fer més visibles les misèries d'aquells, que en l'actualitat, governen la nostra Comunitat(recordem l'intent del PP de que no es fera la manifestació contra la corrupció).

    Açò també serveix per el govern municipal (organitzar assemblees desinformatives, on sempre la culpa la tenen "los Otros").

    Amb els dies aquesta situació anirà "in crescendo".

    ResponElimina
  27. Al comentari de ni un pas arrere del 5 d'Abril quan diu referint-se a mi:.... "que simptomàtic és que al tema de la llengua de l'institut ja no haja respost el subjecte o la subjecte en qüestió".... li he de dir que he entrat al link de l'Institut i jo no veig on figura que hi ha línia en castellà; per tant seguisc mantenint que no és mentira el que jo dic.

    I que si no havia respost no era ni per poca vergonya ni per baix nivell, com ell s'ufana de dir en el mateix comentari, sinó pq no domine els temes de política educativa i no soc d'ixos que ell nomena quan diu: .... " tot el món creu que té dret a opinar sobre llengua. Això sí, sense tindre la més mínima idea lingüística, ni d'origen, ni d'evolució de les llengües romàniques, ni de les teories de la repoblació, ni blablbalbla".

    Se molt bé que si tinguera un fill i volguera que estudiara en castellà, llengua materna meua i per la que tinc tanta "querencia" com tu per la teua, deuria portar-lo pagant a les monges o als frares d'Ontinyent, sense opció a una educació laica, o anar-me a Toledo, on tu, burlant-te, em recomanes que vaja.

    Tinc molt clar que esta batalla la tinc perduda i per això no vaig a continuar en esta polèmica.

    ResponElimina
  28. Un paso adelante: Es nota que no tens fills en edat escolar, perque sino no diries totes les bobades que dius, per a que eixques de dubtes ja d'una vegada, els dos colegis públics d'aquest poble, tenen les dos linies, castellà i valencià, i si volies sabero nomès hagueres tingut que preguntar a pares en fills que van a l'escola.
    Ah! i m'en alegre molt de que esteu per açí, Hernandez i Catarata.

    ResponElimina
  29. Tant si hi ha linia en castellà com si no hi haguera el que es segur que la gent jove tindrà que estudiar les dos llengues com a mínim i coneixer-les, així com un idioma estranger.
    Abans de l'estatut sols es podia aprendre el castellà.

    ResponElimina