diumenge, 19 de juny del 2011

Jose Luis Sampedro GENIAL!

81 comentaris:

  1. Este home serà molt major d'edat, però ja voldrien molts joves tindre la seva il.lussiò i ganes de cambiar les coses i sobretot els politics, començant per els dels pobles menuts com el nostre.

    ResponElimina
  2. La pasió per la politica està començant a resurgir en el poble també.La democracia no consistix soles en votar cada 4 anys, hem d'estar informats i participar tots i cada dia.

    ResponElimina
  3. Per a estar informats hi ha que saber que es fa en la pilitca local, com per exemple, la convocatoria del Ple Extraordinari per la dijous dia 23 de juny a les 21 hora ( 9 de la nit).
    Es necesari participar i acudir per que de moment no son televisats, mentres l´alcalde no vullga. aixo es la seua democracia, cap ni una.

    ResponElimina
  4. La informació més objectiva ,hui en dia, està en internet com diuen els "quincemayistas".

    ResponElimina
  5. Al comentari de 21 juny a les 11:57
    Sols dir-te que en els temps qu'estem pense que hi ha que ahorrar i televisar els plens suposa un cost mol elevat per al poble. Ara que si els que vullgueu això ho pagueu de la vostra butxaca... I si es retransmitix en diferit quin sentit te? A mes el que cal es acudir als plens, perque de segur encara direu que la televisio l'ha comprada l'anjuntament per al que retransmitixca el que els vullguen.

    ResponElimina
  6. Al del comentari de dalt, televissarlos sencers i encara que fora en diferit, seria molt bo vore com es retrata cadasqú, el que pareix a tú no t'interessa gens.
    D'un altra banda el alcalde com li agrada tant la transparència ha canviat l'hora del plè serà dijous a les dos del migdia, agafeu el dinar.

    ResponElimina
  7. Passar els per internet no costa un euro.Pobles menuts han retransmitit els mitings ,aquesta campaya,a través de la web.No es tracta de fer una tele.
    Així la web de l'Ajuntament serviria de algo, no sols per a inaugurar-la, i fer-se propaganda barata.

    ResponElimina
  8. A mi en ves de retransmetre els plens m´agradaria mes que retransmitiren els partits del Aielo.

    ResponElimina
  9. Es poden transmetre els plens i també els partits de l'Aielo.

    ResponElimina
  10. Un sugeriment a l´alcalde ,que utilitze la pagina web de l´ajuntament per a la transmisió dels plens encara que siguen en diferit.
    Per a que serveix la web municipal sino per fer-se propaganda l´alcalde i inagurar tot alló que li pasa per davant. Per que no possa la pressa de posessió de la nova corporacio enla web municipal, al fi i al cap tots els regidors tenen dret a estar representats en ella. Pinter no vol ser ni democratic ni respetar al demes, sol es ELL mateixa.

    ResponElimina
  11. És deveres que l'alcalde ha canviat l'hora del ple del dijous?
    Per què si aixó és així, demostra la mala fe en que actua aquest alcalde.

    ResponElimina
  12. En el meu poble diguem "mala llet", que és la que ell té. Ho demostra diariament. Sembla que vol continuar sent incorrecte i poc respectuós.

    ResponElimina
  13. El ple es ara a les 2 del migdia, hora de dinar , que casualitat, per a qui fa el ple

    ResponElimina
  14. Lo que tindria que fer si vol un ple a les 2 del migdia es cridar a galbis i fer una paella gigante i convidar a tots a dinar, perque en la calor que cau els unics que aniran seran els asiduos de la primera fila i les mosques, jo posaria una ambulancia de la creu roja per si es de la primera fila agarren una lipotimia que no tenen edats per ixir de casa a ixa hora.

    ResponElimina
  15. si la actgual corporació municipal ho hagés pogut fer ja estrien televisats els plens.
    si li digeren de televissar-los deseguida diria"on firme" està massa clar, voleu que d'una mentira fer-nos a tots mentirosos.

    ResponElimina
  16. poder es querer televisarlos es més fàcil que agafar cita en el alcalde pa parlar en ell

    ResponElimina
  17. un teleban costa menos diners de mantindre que els sms als movils que envia i si tinguera el teleban s'enterariem de tot lo que diu per sms i damunt voriem els plenos igual que en ontenient i ni ha molta gent major que no te movil ni ix de casa i el teleban podria posar coses de festes de aielo i o vorien tots

    ResponElimina
  18. Ellos hacen el pleno a esa hora por que como no tienen oficio y en esta caso si que mucho beneficio pueden asistir sin problemas, pero el resto de mortales tenemos obligaciones que no podemos desantender y nos es imposible asistir.

    ResponElimina
  19. El Sr. Jose Luis Juan Pinter amb aquesta forma d'actuar en fa pensar que no li importa la democracia, i menys els regidors socialistes. Ha perdut l'oportunitat de comportar-se de manera respectuosa i civilitzada.

    ResponElimina
  20. no et preocupes perque vosaltres tambe hi teniu molta gent de la vostra corda que tampoc te ofici ni benefici i podra anar a vore el ple , encara que siga a hora de dinar. Aixo si tenen valor d´eixir del bar. Eixos ahi en la bicicleta si que estan be.

    ResponElimina
  21. A mi no en preocupa el que la gent no puga acudir a eixa hora al ple. El que en preocupa és que el regidors socialistes no puguen anar, ja que són els que tenen que controlar i supervisar les accions del Sr.Pinter.
    I el que més en disgusta és pensar que el canvi de l'hora del ple haja estat per a fastidiar-los.

    ResponElimina
  22. Se que hacer una television cuesta mucho dinero, pero creo que igual que en otros pueblos hay television aqui en aielo se podria intentar y ya no hablo de un teleban como el que salia antes en mitad de un partido de futbol en eurosport jeje

    Creo que se podria hacer una television de aielo pero ya no solo para televisar los plenos, tambien para los partidos de futbol ( como ya ha comentado alguien ), hacer tipo un aielonoticies sin cosas raras ni manipulaciones ( sin faltar al respeto de nadie si le ofende ) y actos festivos en aielo ( teatros, fiestas del pueblo, etc ).

    Seria una buena forma de inversion aunque tambien se que es cara y que cuesta mucho dinero ( como ya he dicho antes ). Ademas ya no solo eso, pensad que detras de eso debe haber gente trabajando y por lo tanto se puede crear empleo para gente parada. No solo hablo de personas que tengan titulacion en periodismo sino gente del pueblo sin mirar de que lado son. Seria un buen ejemplo de sensatez y de harmonia ademas de una cierta alegria para algunas familias que lo estan pasando mal por culpa de esta maldita crisis.

    ResponElimina
  23. algu pot posar un resum del que ha passat hui al ple?

    ResponElimina
  24. el Sr. Alcalde nega qualsevol tipus de representació al partit socialista, menyspreant a quasi la mitad dels veïns del poble. No accepte cap de les propostes dels regidors socialistes.

    ResponElimina
  25. A estes altures, no es pot esperar menys d'un governat que ha demostrat el seu talant: "això és la meua paradeta i no necessite que ningú en moleste".
    Legal aquesta postura? si, ja que té majoria, però contradiu les seues paraules de "participació". Bo, d’aquell tipus de participació en les que la presa de decisions és compartida, on s’ha d’escoltar a totes les parts, i en la que ell no creu.
    Als regidors socialistes el ha donat regidories sense pressupost, i sobre les que no poden prendre cap tipus d’acord amb ningú. Ha de ser la seua paraula l’única i última.
    Delega en una junta de govern funcions que tenia el Ple per a fugir del possible control. Deu ser difícil reunir a 11 persones, millor que en siguen 4. Per eixa mateixa regla, podria ser sols ell.
    Altre exemple, que mostra les contradiccions en les que viu, parla que era un descontrol això del centre social , per la qual cosa era necessari un reglament de funcionament. Però qui ha estat governat aquests 4 anys? Per què no s’ha controlat abans?.
    I sense ninguna intenció que es veja en les cases. El futur és obscur.
    Ja se sap, on no hi ha no es troba.

    ResponElimina
  26. dictadura dura i pura, que es pot esperar d'un personatge amb bigoti i ulleres de sol negres, sabeu a qui s'assembla? efectivament a un dictador que vam tenir que aguantar els Espanyols durant quaranta anys.

    ResponElimina
  27. Amb eixos comentaris et descalifiques tu sols.

    ResponElimina
  28. Si home si!

    Ara resultara que aço es una dictadura! No exagerem les coses per favor.

    ResponElimina
  29. No fa falta exagerar, es una realitat, no vol que l´oposicio socialista treballe per al poble, els ha donat arees que no son regidories ( ecoparc no es una regidoria es un area dins de fem i reciclage )sense pressupost , i segons ell de sobrants.
    Mol be , esperem que es puga donar participacio en els plens i no canviar d´hora quan li vinga en gana sols per fastidiar .
    Altre assumpte es l´aprovacio dels reglaments de presa i corregen quan ha tingut 4 anys per fero.
    ALtra noticia bona , no puja els impostos segons els mitins peperos, pero resulta que ja ha pujat el rebut d´aigua un 40 % , aço o es puga d´impostos o ens fa estar bobos o tontos.

    ResponElimina
  30. cascu te el q es mereix!!! tmpoc esta tan mal , aixo si, si al grup de "normativa" no li agrada ja saben el q poden fer, d fet es el unic q els qda!!!

    ResponElimina
  31. jo estic dacord d fer una paella d "galbis" per convidar a tots els q van al ple, aunqe sempre serien els mateixos los brothes vase i cuatre mes q estan tot el dia al mur de les lamentacions, q prou lamentables son ells!!!!

    ResponElimina
  32. Que quines regiduries esperaveu que vos donaren,mes o meinys les mateixes que vosaltres donaeu cuant estaveu manant,no?.

    ResponElimina
  33. vaja puja en el rebut del aigua, mosatros pagant contribucio i aigua, i ell en un sou de ministre.

    ResponElimina
  34. No li va pagar mes de 1 millo deuros per adelantat egevasa? pos ara estem paganto tots de la bujaca en laigua.

    ResponElimina
  35. Jo no dic que l'alcalde faja coses mal perque nnngu es perfecte pero compararlo amb Franco es una barbaritat.

    ResponElimina
  36. Per supost que jo no vaig a comparar a ningú. Però el que puc fer és valorar les actuacions del senyor alcalde. Vaig estar en l'últim ple, i el que vaig veure, va ser que a cada proposta de participació dels regidors socialistes, Jose Luis Juan Pinter i el seu grup, dien NO.
    No entenc eixa forma de fer política, deixant de banda a una part important del poble.
    En quan als regidories que ha donat, jo no dic res, però al menys que és deixe treballar, que de segur que ho farien bé.

    ResponElimina
  37. Valorar clar que es pot com fa molta gent pero es que hi ha gent que se'n passa de la ralla.

    I a mi lo que em pareix es que qualsevol que entrara a l'alcaldia faria el mateix perque no seran tan bobos de dixar les millors regidories per a l'oposicio.

    I pense que el PSOE deuria deixar de plorar i analitzar perque han perdut per segona vegada. I en contes de mirar a l'alcalde, mirar-se ells mateix i corregir-se, aixina guanyaran les eleccions al 2015. El que no es pot fer es una campanya politica nefasta per el simple fet de pensar que les eleccions estaven guanyades.

    I no ho negueu perque tots vosaltres sabeu que no es va guanyar per aixo. I fins i tot els alts carrecs del PSOE a Aielo ho reconeixen.

    ResponElimina
  38. La meua lectura és que pp va perdre vots respecte a l'anterior per la mala gestió,enfrontar als veins i a més a més manifesta que no li interesa l'opinió dels ciutadans als qui governa. Entre altres coses va activar el blog3 uns mesos abans de les eleccions, amb 2 temes repetitius i destructors i després (23 de maig)una vegada guanyades ja no l'interedsa mantenir-lo.
    Segurament als plens tampoc deixarà molt la paraula a l'opossició ni els difundirà.
    Per a mi això no son actuacions d'un democràta real. Democracia Real ja !!!

    ResponElimina
  39. como las dan las toman
    24 anys així doncs ara vos tocara estar-ne per lo menys 8 a cop de fals i d'aixà...

    ResponElimina
  40. Eixe pensar no crec que siga ni de la majoria del pp ni de la minoria , sols d'un desgavellat.Alguns que hem votat pp no som ni rencorosos nio vengatius.
    Així que ,Ni cas.

    ResponElimina
  41. LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ…… PER A QUÍ?
    L’Associació de Festes (Junta Directiva) de Moros i Cristians d’Aielo, no ha volgut publicar aquest escrit de Història del poble i no ha donat cap explicació ni cap raonament convincent de la seua decisió.
    Amb aquesta actitud han violat constitucionalment la llibertat d’expressió i a més a més han perdut tota credibilitat com a demócrates i com a representants de tots i totes els festers i festeres d’Aielo i de la resta de veïns del poble.
    LA DEMOCRACIA SOLS TÉ UN CAMÍ PER PODER ENTENDRE-LA: LLIBERTAT, TOLERÀNCIA I RESPECTE MUTU.
    CAL FER MEMÒRIA?
    Cal fer memòria i recordar allò que va succeir fa anys ? Recordar la memòria històrica no és sols un dret que tenim tothom, és també un deure per a tots/es el no oblidar-la
    Es tant evident recordar quan arribem a una certa edad que tenim la necessitat de reviure allò que ara ens fa il.lussió passar per la nostra ment i el nostre pensament els records i
    vivències d’infantesa, de joventut i maduresa com una pel.licula de cinema.
    El que ens apeteix evocar és tot el que en la nostra vida hem viscut o simplement ens varen contar perquè són rememoracions o vivències agradables o altres no tant feliços, però no per això deixem de voler-los recordar doncs ara els mirem des d’un altre punt de vista i des de l’experiència dels anys viscuts i això fa que els grans problemes que ens pareixien abans ara els evoquem amb un somriure i sense donar-los la trascendència d’aquells anys passats malgrat que hi ha altres que perduren aferrats al nostre pensament com records desagradables per la duresa en que es produïren o ens contaren.
    Recordem fets, persones, accions, llocs, colors, paissatges…..i tot això és un reviure o un rebobinar la nostra vida, les nostres il.lussions, les nostres passions, els nostres objectius aconseguits o aquells altres que s’han quedat pel camí, però malgrat tot, tambè ens agrada retenir en el record altres fets o esdeveniments que marcaren profundament la societat i en particular algunes vides. Aquests fets ens obliguen, d’una forma o altra , a no oblidar-los perquè ningú puga distorsionar-los canviant el seu contingut, la seua realitat i la seua existència.
    Al programa de festes de l’any 2000, pàgina 150 he rellegit un article on es demanava el record i reconeiximent a unes persones que durant la “guerra incivil” espanyola foren assassinades per un dels bandols establerts en aquells anys. L’article feia insistència en que se’ls recordara com a persones que havien donat la seua vida per una causa que creien justa i encertada i que hi ha que recordar-los com herois del nostre temps comparant-los amb els martirs dels primers segles del cristianisme.
    Impulsat per aquell article-comentari, i ara per les afirmacions desafortunades , innecessàries i sense cap rigor històric , aparegudes al llibre que últimament s’ha editat vers la història i geografia del poble, (….segons acusacions arreplegades el 1939….pàgina 286,segon paragraf) no he pogut ressistir la temptació de fer aquest que esteu llegint per tal de recordar la memòria històrica d’altres persones que, per lluitar i defensar idees de justicia i democràcia ,tant vàlides, justes i encertades com les altres ,tambè pagaren OFICIALMENT amb les seues vides i com que aquest llibre-`programa de festes pense que és de tots/es i per a tots/es , permitiume un xicotet record per a tots ells perquè crec que és de justícia.
    Pense que tots no han rebut el reconeiximent que se’ls deu com a persones i membres de la nostra societat.. Uns han tingut durant mès de 70 anys el seu lloc de descans, el seu reconeiximent públic i oficial i a mès a mès considerant-los com a martirs de la tradició.

    ResponElimina
  42. seguimm....

    L’estat i l’esglèsia varen saber fer molt bé allò de portar els cossos i despulles dels assassinats durant la guerra als seus llocs d’origen i donar-los tota mena de reconeiximents públics i amb molta creixença, mentre que l’altra resta de persones han estat els grans oblidats des del dia en que foren afusellats i encara dormen a fosses comunes o, qui sap on estaran soterrats?.
    Reflexionem amb seny i objectivitat per recordar tambè aquestes persones que, en moments de caos i confusió lluitaren per una societat millor i més justa i així serà com farem justicia per a tots/es.
    L’any 1939, l’11 de setembre (feia poc que la guerra havia acabat) es celebrà un Consell, de Guerra contra 7 veïns d’Aielo i el dia 20 del mateix mes i any contra altres 9 veïns més amb els resultats i conseqüències que encara molta gent del poble recorda.
    Els 16 veïns foren ingressats a la presó de Sant Miguel de los Reyes de València i tant sols 2 mesos desprès foren jutjats i condemnats (no sabem encara quins càrrecs i per quins motius els imputaren i condemnaren) a penes entre totes a veure quina era la més dura ,més cruel i vexatòria: privació de llibertat durant molts anys, tortures i menyspreu a la presó, pagament de fortes multes econòmiques i, la que no te retorn, afusellament davant un pelotó d’execuciò arrimats a una de les tàpies del cementeri de Paterna les gèlides matinades dels dies 25-11-1.939 i 19-12-1.939 (1)
    Eren homes de tota condició social i econòmica: metges, llauradors, espardenyers, secretaris, jornalers… i amb edats entre els 33 i 63 anys i situacions familiars diverses com els casats amb xiquets i xiquetes al seu càrrec i solters amb tota una vida per davant..
    Des d’ací, al recordar-los , els donarem un reconeiximent a tots ells que encara no han estat , ni dignificats com a persones ni recordats ( exceptuem els seus familiars més directes) i que sembla mai han estat considerats públicament com a membres que foren de la nostra societat aielonera i ja és arribada l’hora de preguntar-se “ SÓN O NO SÓN FILLS D’AQUEST POBLE ? PER QUÈ HAN ESTAT ELS GRANS OBLIDATS? Perquè l’Espanya de la postguerra era un país de silencis, els silencis dels morts i els seus familiars; els silencis dels presoners, els silencis dels depurats, els silencis obligats per les autoritats.
    Caldrà fer-los justícia i, encara que siga al programa de festes, recordar-los , i perquè tots/es reben el merescut reconeiximent i la adecuada dignificació, impedint , d’aquesta manera, que l’adulteració i, moltes vegades, les falsetats de la nostra història ens confundeixca.
    (1) Ne foren un total de 31 els represaliats després de la guerra, dels quals:
    16 sobreseïments : 7 jornalers. 2 espardenyers. 1 paperer. 1 tinent d’invàlids. 1 obrer de vila.. 1 pastor. 2 llauradors, 1 metge.
    3 multats amb 1000pts. : els tres llauradors
    2 multats amb 500pts. : 1 camperol .1 paperer.
    3 que no se sap el càstc: 1 jornaler. 1 metge. 1 camperol.
    4 afusellats el 25-11-1939. Urbano Diaz Lozano (34 anys) secretari d’Ajuntament
    Rafael Egea Tormo (63 anys) llaurador
    Antonio Castelló Bernat (36 anys) espardenyer.
    José Belda Martínez (38 anys) jornaler.
    3 afusellats el 19-12-1939. Manuel Belda Pérez (38 anys) llaurador
    Francisco Nadal Penalba (38 anys) espardenyer.
    Fermin Martí Nadal (49 anys) empeltador.
    ES POT PERDONAR, PERÒ MAI OBLIDAR PERQUÈ NO ES TORNE A REPETIR!

    ResponElimina
  43. Llegiu els dos comentaris anteriors i comenteu que us pareix aquest acte, ens dona a entendre que al llibre de festes es posa tot allo que interesa.

    ResponElimina
  44. No a la censura!
    Ja estem preparats per a escoltar totes les veus.

    ResponElimina
  45. Crec que estes persones es mereixen tota,classe de reconeiximent,i per part de la seva familia el hauran tingut,van patir les injusticies de la epoca,perque dels dos costats en van haver,esperem que no torne a passar i recolce als seus familiars.Pero en la meua opinio crec que el llibre de festes no es el lloc mes apropiat per ha fer este tipus de publicacions,perque com be tu has dit hiha que perdonar pero no oblidar,pero tambe crec que no hiha que furgar mes la ferida i les festes son per divertirse i pasar-ho be,crec que no es convenient este tipo de publicacions al llibre de festes.Es opinio particular sense anim de ofendre a ningu.

    ResponElimina
  46. A l’anònim de les 16:38, no podem dir que en els dos bàndols hi van haver injustícies per igual. Mira el que escriu el Premi Princep d’Astúries de història contemporània Paul Preston. En referència a la violència en el bàndol republicà diu: “resulta difícil concebir que la violencia en la zona republicana hubiera existido siquiera de no haberse producido la sublevacion militar, que logró acabar con todas las contenciones de una sociedad civilizada”. Al contrari quan parla de la violència del bàndol feixista diu: “la represión orquestada por los militares golpistas fue una operación minuciosamiente planificada, para en palabras del director del golpe, el general Emilio Mola “eliminar sin escrúpulos, ni vacilación a todos los que no piensen como nosotros”.
    Aquestes son els dos realitats que tu vols igualar.
    Per acabar i no fer més llarg este comentari, mostrar la meua infinita gratitud a aquestos lluitadors per la llibertat, que foren afussellats a Paterna.

    ResponElimina
  47. y las Matanzas de Paracuellos?

    ResponElimina
  48. Reivindicant la Memòria27 de juny del 2011, a les 18:51

    El Llibre de Festes és un llibre de tots, on s'arrepleguen en una secció treballs sobre història local.Per qué no pot anar un article sobre els represaliats de Franco?, és història del poble, ens agrade o no, i es deu contar per a poder passar d'una vegada esta pàgina vergonyosa del nostre passat.

    La Junta Festera, censurant l'escrit, ha mostrat un menyspreu insultant a la memòria d'estos aieloners que alguns encara volen que estiga soterrada, com ha estat durant més de 70 anys.

    Desde ací vull donar-li tot el meu support a l'anònim, diguent-li que som molts els que volem saber l'altra història de estes persones i animant-lo a que no li callen la veu.

    Hi han altres llocs (el blog d'història d'Aielo) on estic segur que podrà publicar els seus escrits sense censures.

    ResponElimina
  49. Paracuellos, fue en plena guerra civil, cuando los sublevados bombardeaban Madrid. Y los fusilamientos que ordenó el dictador Francisco Franco fueron después de la guerra civil. Desde 1939 hasta 1970 asesinó a más de 40.000 personas, simplemente por pensar diferente.

    ResponElimina
  50. más de 40.000 solamente en la comunidad valenciana

    ResponElimina
  51. El llibre de festes s'ha utilitzat altres voltes per fer memòria, recordar. No entenc quin problema hi ha en que continue fent-se.
    Més enllà del tema, que sempre resulta difícil de tractar, el que en sorprèn i en sembla important és el fet de "censurar" una forma o a qui s’ha de recordar. Cada un de nosaltres recorda al seus de moltes diverses formes, i totes son igual de vàlides. Cada un de nosaltres recorda al seus perquè son importants en les nostres vides, i totes son iguals de valuoses.

    ResponElimina
  52. Es cert que les festes són per divertir-se peró no és menys cert que s'han publicat allí(programa de festes) moltes necrològiques de persones individuals i també s'han publicat alguns fets des de l'altre punt de vista (dels vencedors)allí no es va exercir la censura. Qué curiós! Ja va siguent hora que és deixe dignificar la memòria de tots.
    Em sembla anacrònic,desafortunat i lamentable que li neguen la publicació tan digna com altra.

    ResponElimina
  53. Estoy de acuerdo con el comentario de Catarata y de otros contertulios, en relación a la negación de la publicación en el libro de fiestas del hecho tan terrible que se nos ha relatado (y que muchos ya conocíamos). Si nunca se han censurado temas antiguos de Aielo, donde se han glosado hechos acaecidos y protagonizados por personas del lado vencedor, escritos por personas, también, pertenecientes al espectro ideológico de dicho bando (es innecesario nombrar a nadie, pues todos los tenemos en mente, y no vale la pena remover estas cosas). ¿porqué es este caso se hace una excepción? ¿a quién molesta dicho artículo?
    creo que nadie sale perjudicado, sólo se trata de dignificar la memoria de unas personas, ailenses, que dieron su vida por la democracia y la libertad, y por ello se les ejecutó con total impunidad, (escalofrios da pensar el juicio que estas personas tuvieron en aquellos malditos dias). Mi total solidaridad y cariño a todos los descendientes y familiares directos de aquellos, para mí, héroes de un momento crucial en la historia de España.

    ResponElimina
  54. Soc el anonim de les 16:38 de ahir,cuan dic que van haver injusticies no estic digent en quin bando en van haver mes,sols dic que en van haver en els dos costats perque en els dos costats van morir persones inocents que de res tenien culpa,no es pot saber si els guanyadors hageren segut els altres el que havera pasat,pero lo pasat pasat esta i hiha que comencar a oblidar,per aixo dic que crec que el llibre de festes no es el millor lloc,en aso no estic diguent que no niasca que homenajearlos pero hihan altres llocs per fer-ho i jo heu apollare,perque crec que seu mereixen.Y ara la pregunta es al cap de setanta anys perque ara?.

    ResponElimina
  55. Benvolgut anònim de les 17:21
    Més val ara, que mai.
    No entenc quina associació fas entre un text, que pretén recordar, i els morts en els dos bàndols, o preguntar-se sobre el què haguera passat si altres hagueren guanyat (estèril i inútil aquest exercici imaginatiu).
    Per mi eixe no és el tema. Recordar, fer memòria a unes persones, que van ser assassinades per les seues idees, no du intrínsecament la idea (mal intencionada, afegiria jo) de no reconèixer que van morir altres persones. En sembla una manipulació i desviació de la pretensió de l’autor, i del fet del que es parla que no és altre que la censura d’un escrit.
    Pot servir aquest succés, per demanar-li a qui s’ocupa de la publicació del llibre, què es definiren quin son o deurien de ser els temes que és poden publicar?. Jo soc partidària que no s’estableixca cap línea, perquè no tinc cap problema en llegir un text sobre el nom d’Aielo, un retor de 1800, les senyoretes de finals de segle XIX, sobre l’afició colombaire al nostre poble, o les mateixes festes (per a les que queden poc, i desitge que tots i totes les gaudim).

    ResponElimina
  56. A l'anònim de les 17:21 hores.
    Per què ara?
    Si haveres tingut la delicadesa de llegir l'escrit censurat, tindries resposta a la teua pregunta.
    Segons l'autor a més de fer-los el merescut reconeiximent, és una resposta a les afirmacions desafortunades,innecesàries i sense cap rigor històric, aparegudes en el llibre: "Aielo de Malferit: Geogràfia, història patrimoni", editat per l'Ajuntament d'Aielo del que és alcalde José Luis Juan Pinter.
    Així, que aquesta pregunta seria millor que li la feres al editor del llibre.

    ResponElimina
  57. El editor del llibre el tens en la pàgina 9

    ResponElimina
  58. I el censor també savem tots qui es el que subvenciona.

    ResponElimina
  59. Estic totalment d'acord amb l'anònim que reivindica la memòria i acuse al responsable del Llibre de Festes de practicar una censura inadmisible en un llibre que és de tots.

    També crec que l'anònim deuria eixir de l'anonimat i firmar l'escrit.

    ResponElimina
  60. Soc el anonim de ahir a les 17:21,dirte que he tingut la delicadesa de llegir el escrit censurat,dirte que igual la meva cultura no aplega per entendrelo com tu,pero desde el primer moment he dit que en solidarise en els familiars de estes persones i que en mereixen tots els respetes del mon,igual jo no heu veig desde el mateix punt de vista que tu,pero tambe dic que el meu animo es no ofendre a ningu,dirte que no tinc el llibre de la historia de aielo,bueno esperant no haver ofes a ningu en este tema tan delicat.Podrieu vorer una altra forma de publicarlo si en el llibre de festes no vos deixen.Pero tanpoc crec que al final totes les culpes de tot sempre les tinga el mateix que algo fara be no?

    ResponElimina
  61. Supose que de tot no tindrà la culpa.
    Açí sols parlen de que Pinter és el editor del llibre d'Aielo.
    De l'article censurat en el llibre de festes, l'únic responsable és el president i la junta de festes. Encara que hi han rumors que diuen que darrere està el Sr. Alcalde. Al final tot eixirà.

    ResponElimina
  62. Que vos pareix el que bildu estiga governant l´ajuntament de san sebastian,que pensaran els pares,mares,dones,fills que sense cap motiu,nomes que pensar diferent a ells els han mort un familiar?

    ResponElimina
  63. Anònim de les 20:17
    Quina opinió tens sobre la utilització de cèrules mare per al tractament d'algunes malalties?

    ResponElimina
  64. Com veig per açí que algú l'interessa mès l'autor, que el text, que no tè desperdici, que sapies que l'autor es Miquel Mollá Egea, ara ell no ho ha penjat açí, he sigut jo, que vaig a seguir en l'anonimat.

    ResponElimina
  65. Crec que es durien valorar més els fets en si mateix i no tant de qui venen.
    Però per desgràcia,i comoditat de no parar-se a pensar masa jutgem qui ho ha dit més que EL QUE s'ah dit o fet.

    ResponElimina
  66. Ahir estava en casa una amiga en Ontinyent i vaig vore com es retransmitia el ple d'investidura, en directe. Tota la gent ho podia vore tranquilament desde sa casa!!!
    També poden vore els plens des de casa tot l'any, mentres era alcaldesa Lina Insa(pp).
    Va prendre posessió de l'alcaldia el socialiste Jorge Rodriguez,(7) amb l'ajuda de 3 vots de compromis i 1 d'esquerra unida. L'esquerra es va mantindre unida, la dreta ja va tota a una(9), menys 1 que no va anar al ple.
    Ja tenim veins socialistes!

    ResponElimina
  67. A estos que feien preguntes estos dies enrrere per açí i als demès, que vos pareix que mos hagen pujat l'aigüa un 54%?, en tant que es queixa la dreta de les pujes que diràn ara?, Ah! i no val dir que ho va fer Cristina, perque el senyor Pinter ho ha dit en plens i assamblea informativa, que la concesiò de 25 anys , la feta ell.

    ResponElimina
  68. I si l'aigua lan puja es pq ell volia dinerets avançats que ningu s'enganye que si laigua la pugen es per orde de l'ajuntament

    ResponElimina
  69. la gent q escriu asi em pareix cada vegada mes idiota, o parleu o no parleu " diuen" e "escoltat" "hi han rumors" sols feu q amagarse darrere de altres, el llibre d festes esta a carreg de la asociacio i jo vos dic d 1º ma q son el president i la junta els responsables d tot el q en el llibre es publica

    ResponElimina
  70. Al del comentari de dalt, a lo millor l'idiota eres tú, pareix mentira que al cap de mès de quatre anys que està manant, i dic bè, que no gobernant, no sapies que res oficial en el poble es fa sense que done el vistiplau l'alcalde.

    ResponElimina
  71. I si es pública algo que ell no vol no ni ha subvencio o es fa més curta la subvencio pareix que no sabeu com funciona tot aço,ningú vol posarse a males en ell per que ja se sap com son les represalies.

    ResponElimina
  72. Ja vam tindre veins socialistes i que.Mos van donar algo,que van fer cuan manaen en ontinyent,els van tirar al carrer,ara que si nomes es conformeu en tindre veins socialistes pues vale, aixina vos va,al final aneu a caure malalts es gitareu a dormir i no podreu , nomes voreu que a pinter,no cregeu que clavanse tant en ell cada vegada li doneu mes inportancia,deurieu fer mes coses i no pensar tant en ell, que al final es posareu malalts dels nervits i vos queda encara prou de temps de aguantarlo.Feu cas i agarreuse la vida mes tranquila que al fi i al cab un litro de cervesa val mes que 1000 de aigua i que per a pagar a tots els que treballen en l´ajuntament se han de arreplegar diners dels pobres ciutatans perque els diners, ni mols els dona zapatero en el plan e, ni mols els dona camps en el pla confianza , els diners ixen dels que hui en dia tenen la sort de tindre un lloc de treball,aixina que agarreuseu en calma que queda pa temps i intenteu pasar unes bones festes,en tranquilitat i disfrutant al maxim.BONES FESTES A TOTS.

    ResponElimina
  73. Tens raó, hi ha gent que per culpa del Pinter estan passant un autèntic calvari, i no podem parar de pensar en ell, dia i nit. Jo es comprenc.

    ResponElimina
  74. Que m´han dit aquest cap de setmana, ala nº 7 de la llista del PP, com no ha pogut entrar de regidora a l´ajuntament ,l´alcalde la contrata de secretaria particulat seva.
    Que cara mes dura te pinter, en quins diners li pensa pagar? será del seu sueldo 60.000 € ? o mes be sera apart d´ell ?.
    Quina vergonya en dona esta alcalde gastan-se dinars en plena crisis, a!!! no recordaba que heu pagen enel rebut de l´aigua, per cert ha pujat al voltant del 45 %, quin negoci a fet esta alcalde.
    Ens ha hipotecat per a 25 anys pagan la puja del rebur de l´aigua a canvi de cobrar ell 1 milio d´euros al comptat. QUINA POCA VERGONYA

    ResponElimina
  75. Si aixo es deveres,ell tindra la cara mol dura,pero ella no te gens de vergonya,perque si en tinguera no aceptaria ixe puesto de treball,pero bueno Paco Marti tenia al cunyat i Cristina tenia a Isabel,al final paguem sempre els mateixos.Fa uns cuants anys havia gent que tenia vergonya de treballar en L´AJUNTAMENT perque dien que ahi treballaen els que no volien faena i hui en dia la gent es pelea per treballar en el AJUNTAMENT aon mos han portat esta gent que mos ha governat ultimament,igual al pais com a la comunitat.

    ResponElimina
  76. Esta tot dificil de entendre,pero les coses son aixina

    ResponElimina
  77. I encara en vorem de mes groses!!! per eixe motiu haura pujat l'aigua per necesitat de diners.Jo gaste lo que tinc i no lo que no tinc lo mateix tindria que fer lalcalde sino te pa un rioja que compre un don simon.

    ResponElimina
  78. Tirado: “Blasco debe mostrar urgentemente las facturas de la construcción de su mansión”
    La diputada exige al portavoz del PP que “despeje todas las dudas que se ciernen sobre la multimillonaria infraestructura familiar mostrando que la pagó con el dinero de su sueldo y el de su mujer”

    La diputada socialista Clara Tirado ha pedido al portavoz del Grupo Parlamentario del PP, Rafael Blasco, que “muestre urgentemente las facturas de la construcción de su mansión en Alzira para disipar las dudas de cómo se pagó”. Tirado ha calificado de “muy extrañas” las coincidencias que refleja la información publicada en el periódico Levante-EMV, y ha instado al ex conseller a que “no deje espacio para las especulaciones y haga públicas las pruebas de que su vivienda la pagó con el sueldo que él y su mujer han cobrado del erario público y no de ninguna otra forma”.

    Tirado ha recordado que la trayectoria de Blasco “está llena de nubarrones”, y el dirigente del PP “debería centrarse ahora que ya no es conseller en ir despejándolos si puede”. “En lugar de eso vemos como nuevas sospechas y dudas se ciernen sobre la multimillonaria infraestructura familiar, y afloran informaciones que podrían derivar en nuevos escándalos”, ha apuntado.

    La dirigente socialista ha calificado de “muy extraña la cadena de coincidencias” que relata la información, y que urge a una “clarificación inmediata”. En este sentido ha criticado que Blasco eligiera para su proyecto de entre todas las empresas constructoras a la que le había adjudicado como conseller un contrato de 33 millones de euros, y que el arquitecto fuera la misma persona a la que su mujer, Consuelo Císcar, había organizado una exposición como directora del IVAM.

    Tirado ha recordado que Rafael Blasco y Consuelo Císcar “son cargos públicos y deben dar cuentas ante la sociedad valenciana”. “Con el desfile de diputados y dirigentes del PP que van a pasar en las próximas semanas por los juzgados valencianos con los casos Gürtel y Brugal, no estaría de más que el ex conseller zanjara este asunto compareciendo y ofreciendo todos los datos”

    Share Infórmate
    Mail
    Localidad

    Flickr




    www.flickr.com

    ResponElimina