divendres, 8 de juliol del 2011

ESCRIT EN 1950.

El 2 de febrero de 1905 nació en San Petersburgo la filósofa y
escritora estadounidense (de origen ruso) Alissa Zinovievna Rosenbaum,
más conocida en el mundo de las letras bajo el seudónimo de Ayn Rand,
y falleció en marzo de 1982 en New York .

Nunca más oportunas las palabras de la autora de esa magnífica
novela que es Atlas Shrugged, traducida al español como La rebelión de
Atlas, una suerte de anticipo de lo que nos está pasando :
 "Cuando advierta que para producir necesita obtener autorización de
 quienes no producen nada; cuando compruebe que el dinero fluye
 hacia quienes trafican no bienes, sino favores; cuando perciba que
 muchos se hacen ricos por el soborno y por influencias más que por
 el trabajo, y que las leyes no lo protegen contra ellos sino, por el contrario,
 son ellos los que están protegidos contra usted; cuando repare que
 la corrupción es recompensada y la honradez se convierte en un
 autosacrificio, entonces podrá afirmar, sin temor a equivocarse,
 que su sociedad está condenada."   Ayn Rand (1950)
--
No coment.............tschuss

32 comentaris:

  1. Vaig fer una intervencio en este foro,opinant sobre el articul censurat al llibre de festes,crec escrit per MIQUEL MOLLA,aon es preguntava si mos pareixia correcte que el haveren censurat,la meva opinio va ser i la mantinc que no era el lloc mes apropiat per este tipo de publicacions,pues be he estat mirant el llibre de festes i he llegit un articul del llibre escrit per RAFAEL VIDAL,i la meva opinio es que sel haguera pogut ahorrar perque tampoc crec que siga un articul per publicarse en este llibre,es mes un articul de campanya electoral,i crec que la junta de festes no el tenia que haver publicat,tambe he trobat a faltar el articul al que mos tenia acostumats FERNANDO GOVERNA,en aso aplege a la conclusio que aielo esta un poc masa politisat i hauriem de cambiar un poc el rumbo,perque aixina no aplegem a cap lloc,sense mes dir que paseu unes bones festes tots i a vorer si aso fora posible.

    ResponElimina
  2. Ja sabem qui maneja els fils de tot el que es fa en este poble, el llibre de festes la puja de l'aigua.......

    ResponElimina
  3. Unes paraules com bè diu el que ho ha penjat, mai mès ben escrites per a reflexar el que està passant en aquest país, esta comunitat i en este poble.

    ResponElimina
  4. He llegit l'escrit que ha decidit repartir Miquel Mollà Egea per les cases , entre altres coses perque la junta de festes no ha sigut capaç de publicar-li en el llibre de festes. Un escrit històric, sense aprofundir molt però suficient , un home que ha sigut fester com el que més en els millors anys de la seua vida.
    Al pas que va es quedarà sense escriptors(goberna ja no ha publicat res per 1ª vegada) ni lectors perquè no tindrà cap interés si el que interessa als veins no es publica.
    Trobe inexplicable la decissió de no publicar-ho. Ara ho llegirà més gent i és comentarà més.
    Anim Miquel, Com diu Llach: “Si m'heu de fer callar, que sigui ara …
    No em sap tan greu dur la boca tancada, SOU VOSALTRES QUI HEU FET DEL SILENCI PARAULA.

    ResponElimina
  5. He llegit el programa de festes. Coincidisc en un anònim anterior quan diu que l'article de Rafael Vidal té molt de contingut polític.
    Si la Junta de festes va voler censurar l'escrit de Miquel per dir que era polític , hauria de'haver fet el mateix en el de Rafael.Com no ho ha fet és veu quina és la politica que defenen.
    I n'hi ha d'altre també fortet i sectariste com el de... endevineu-ho.
    He de dir que el llibre el subvencionem tots en els nostres impostos. Si no volen publicar el de tots que no vullgen agafar la subvenció.
    A pesar de tot bones festes a tots !

    ResponElimina
  6. Estic d'acord que'l llibre de festes no es un lloc per a escrits politics, però hem de ser justs, si critiquem el escrit que s'ha publicat de Rafael Vidal, perquè no critiqueu el escrit de la familia Castello? O es que eixe escrit no es politic? a més dir que l'Anjuntament no te res a vore en la publicació del llibre, ja que crec que l'associació ja es prou majoreta per a deixar-se influenciar per ningú.
    Bones festes a tots.

    ResponElimina
  7. no sols no han publicat escrits politics com diuen,si no tambe escrits d´altres asociacions del poble a les que han demanat colaboracio i san quedat al caixo de l´imprenta.

    ResponElimina
  8. Que el llibre de festes no te res que vore l´ajuntament estas mol equivocat.Aci es fa lo que l´alcalde diu i en l´asociació tambe, perque del contrari No hi ha subvenció ni tampoc local per estar.
    Qui no heu tinga clar que li pregunten al president i li contestara aixo.
    Es una continuitat a la politica sectaria de pinter ( l´associació de festes )

    ResponElimina
  9. Dir com a festera que sóc, que darrere de la censura dels escrits està José Luis Juan Pinter, i els seus acòlits de la junta de festes. Però com molt bé diu "llimera": sou vosaltres qui heu fet del silenci paraula.

    ResponElimina
  10. Que pena que aquest home ho controle tot. Pareix ser que no hi ha subvenció sense que ho revise avans de publicar-se.
    No és deixeu manipular, i que el llibre de festes torne a ser el que era. Un llibre on sempre s'han publicat articles històrics, culturals i ens han presentat d'una manera atractiva el programa d'actes de les festes. No podem oblidar-se que en la venda del llibre de festes és preten financiar la festa de moros i cristians, i aixi gravar menys la butxaca de l@s fester@s. I per aconseguir-ho la junta de festes no pot actuar d'una manera autoritaria, reaccionaria i feixista, practicant la censura d'una manera discriminada.
    Recapaciteu.
    Una cordial salutació.

    ResponElimina
  11. Creo que Miquel Mollá ha hecho muy bien en tratar de que su escrito censurado llegue a cuanta mas gente mejor, pues tan solo señala en él unos hechos históricos verídicos y estimo que si en su dia se decidió a publicarlo, estoy seguro que lo hizo en desagravio a como se trató el tema de aquellos terribles años en el famoso libro "histórico?" que el Sr. Alcalde en dias preelectorales se le ocurrió repartir gratuitamente a cada casa. Tanto el autor de dicho tomo, como la misma Corporación con su Alcalde a la cabeza no tuvieron ningún escrúpulo en editarlo sin pararse a pensar siquiera el mal que estaban haciendo a diversas personas; manipulando la historia a su antojo y al parecer recabando información de descendientes del bando vencedor de aquella maldita guerra, sin tan siquiera contrastar la veracidad de los acontecimientos y de esta manera recordar y por consiguiente agrandar aun más el enorme daño que estas familias arrastran desde hace tantos años. ¿porqué se queja ahora esta gente de que seamos muchos los que pensemos que ya era hora de que alguien tratase de informar con rigor de la verdad? ¿No creen los detractores del escrito del Sr. Mollá que son ellos los culpables de que se les conteste de la manera que este señor lo ha hecho? Ya que removieron cosas del pasado, al menos hubiesen sido honestos e imparciales. Además la familia Castelló no es la autora del escrito, como señala un contertulio anterior, pero sí tiene todo el derecho a sentirse agraviada por el tratamiento indigno, que en el libro "histórico-propagandístico" que el Ayuntamiento repartió dias antes de las elecciones, se le dió a un familiar muy directo. Mi respeto, cariño y admiración a toda la familia por tantos años de entereza y resignación ante las tremendas injusticias que tuvieron que padecer y como es natural al resto de afectados. Y mi felicitación a Miquel Molla Egea por esclarecernos con rigor meticuloso la historia de aquellos fatídicos dias. Y como bien dice "Llimera" emulando a Llach "sou vosaltres qui heu fet del silenci paraula"

    ResponElimina
  12. Me parece que no son tan santos ahora como quereis que parezcan. En tiempo de guerra es cierto que hubieron muchas injusticias, pero no hay que olvidar que tambien se mataron a gente inocente del bando azul. Tenemos que tener presente que los personajes que se citan tambien hicieron cosas malas y es por eso que se les ejecuto. Hay que recordar que no a todos los rojos se les mato, simplemente porque no hicieron nada. Esto nos ha de hacer reflexionar que la guerra afortunadamente hace muchos años que termino y que ya es hora que empecemos a enterrar tanto odio y tanto rencor, porque todos tenemos algun familiar de un bando o de otro que a lo mejor fue ejecutado injustamente.
    Y no me vale que digais que es Pinter que ha removido el tema con el dichoso libro, porque le pese a quien le pese la historia no se puede cambiar, simplemente se tiene que aceptar.

    ResponElimina
  13. el verdader responsable de la censura al llibre de festes es Tono, el president de la Asoc, festes, que es el que arreplega els escrits i els porta a la imprenta, ell no demana opinió a ningú i fa i desfá tot lo que vol. la prova esta en que desde que está ell de president el llibre va perdent qualitat any rere any.
    Jo, que soc antipinteriste radical, he de dir que la má de l'alcalde no está darrere, com dien alguns. Ha segut Tono que s'ha cagat pensant si açó podria molestar a algú i ha decidit que millor no es publique.
    Espere que els festers, en la proxima elecció de president, tingam en conter tot açó a l'hora de la renovació de la Junta.

    Es una vergonya que este personatge ens represente a tots.

    ResponElimina
  14. Coses males i bones en temps de gerra tots en van fer,pero aixo no justifica la mort de una persona,tan de un costat com del altre,lo que tenim que fer es anar oblidant estes coses i lo pasat pasat esta,perque a este pas heu tenim altra vegada ben a prop,deuriem entre toits posant un poc cadascu intentar cambiar el ritme de crispacio en la politica del poble,intentant el no vore fantasmes aon en realitat no estan.REFLEXIONEM I PASEM BONES FESTES.

    ResponElimina
  15. Tono no es sols el culpable, sino la junta i ahi esta el representant de l´ajuntament que amenaça en fer unes coses del contrari no cobraran la subvenció,darrere de tot aço esta pinter , que vol manipular tot allo que el deixen.

    ResponElimina
  16. A l'anònim de les 0:16 hores eres un mentider, quan dius: "Tenemos que tener presente que los personajes que se citan tambien hicieron cosas malas y es por eso que se les ejecuto". No tens ni idea del que estàs parlant. El primer que tens que fer quan parles d' aquestes honorables persones es llavar-te la boca en lleixiu. Per culpa de persones com tu que acusaven sense proves, van afusellar a més de 250.000 persones, a part dels presoners polítics que van ser al voltant de un mil.lió.

    ResponElimina
  17. Totalmente de acuerdo con el comentario de Hernandez. Suscribo todo lo que dices.
    Con respecto a este tema, pienso que el Sr. José Luis Juan Pinter adulteró la información para conseguir rédito político, sin importarle siquiera el daño que pudiera ocasionar.
    Y este es el que se llena la boca diciendo que le importan las personas.

    ResponElimina
  18. Ke pena mireu el futur no mireu la historia ke no te areglo y lo de castello ya cansa ke altres tame tingem problemes de la historia y no menegem la marda

    ResponElimina
  19. A tots els que posen per açí que la guerra civil i la dictadura franquista ho deguem d'oblidar, dir-li que aquell poble que pert la memòria es en el que la historia, tè tots les paperetes per a repetirla, i al que diu que eixes persones del escrit que van afussellar, no eren tant bones i al molt mal habien fet, o es que no tè ni idea del que diu cosa que dubte, ho es que com tota la dreta del pais, sols eren bons els seus.

    ResponElimina
  20. A Alexandra li conteste que cuan parle la rao menetje, ja que si ho dic es perque se ben cert que per culpa d'ixes persones que tu tan defenses, varem matar a familiars meus simplemen perque eren retors o estaven estudian per a tal, També dir-te que conec a familiars que tambe defensen la seua veritat vixcuda, i que per culpa dixes persones que tu tan santifiques varen ser afussillades per el simple fet de no ser rotjos. Tu si que deuries de llavar-te la boca, perque tan tu com jo i tots els que aci escrivim no varem viure l'epoca i es basem simplement en el que els nostres familiars ens conten, i la veritat cadasquú l'interpreta de la manera que vol, digues tu el que digues.
    Per lo tant pense que ja hi ha prou perque si les persones com tu no escomenceu a enterrar el passat, sempre viureu amb odi i aixo amic meu no es bo i tampoc t'ho aconcetje.

    ResponElimina
  21. Perfectament pot no tindre idea perquè història en ha estudiat poca

    ResponElimina
  22. Les teues afirmacions reflexen la teua ignorància i/o desconeixement de la vida d'estes persones i desl fets històrics d'aquella època. Quan afirmes gratuitament que “hicieron cosas malas” hauries de preocupar-te de saber quines són eixes coses (si es que existeixen)per a nomenar-les. No sé a tu que t'han contat, ni que són per a tu coses roines, però el que és segur que ells no van matar com tu dius. Probablement no t'han contat bé la història, per aixó crec que la història ha de ser més rigorosa quan s'escriu, i no permetre per exemple que un llibre d'història diga que Franco no va ser un dictador, per que algú pot acabar creguent-seu.

    ResponElimina
  23. Tu vols enterrar el passat,
    segurament per què eixiries molt mal parat.

    ResponElimina
  24. Estas mol equivocat, a mi ni en va ni en ve el que va pasar fa mes de 70 anys. No vaig a permetre que en condicione la meva vida, perque a la fi el passat es passat, i per a mi el que mes m'importa el el present i mes encara el futur, que si be vejeu es prou negre.
    A mi el que en preocupe es tindre feina i poder tirar endavan amb la meva familia, i no estar sempre penssan el que va passar o deixar de passar en temps de guerra. Crec que eixe temps va ser mol dur per a les nostres families i no vaig a permetre que eixe passat m'ompliga d'odi. Vos aconsetje que feu el mateix.

    ResponElimina
  25. Si parlem d'odi i de resentiment es veu que el major resentit és l'alcalde, que ha actuat ple d'odi al atrevir-se a difamar per escrit a persones que no es poden defendre, ja que fa més de setanta anys que no estàn entre nosaltres.

    ResponElimina
  26. No entenc com parlar de història pot dur a ningú a creure que aquells que hi parlen senten odi. El recordar o contar que moltes persones van ser assassinades injustament, no té res a veure amb en odi, jo no conec a cap familía dels que han tingut un injust mort que senta odi, venjantça ni res que se li parega.
    Aquells que voleu que no es parle de història, amb eixes excuses o amb els arguments que de que s'ha d'oblidar, dir que si no fos per la història moltes de les coses que tenim o que celebrem no tendrien cap senti. 
    La història és part de la identitat dels pobles i de les persones que els formen i els formaran, així que menys por a recordar, parlar i honrrar.

    ResponElimina
  27. Totalment d'acord amb tu, pero escolta les teues paraules, l'historia es l'identitat d'un poble, nop vullgueu a acabar amb tot el que identifica tan la guerrra com la dictadura. No vullgueu borrar el que vos interesa, perque l'historia es tot, el que agrada i el que no agrada.I contestan a tots vos dic que ho se ben cert eixes persones varen ordenar matar a familiars meus, aixi que no en digueu que no varen fer res perque si que varen fer. Al igual que en l'altre bando tambe varen fer coses males no dic que no, pero pense que tal volta estaven vengan-se dels que primer varen començar. I si voler tirar endavan esta mal mirat, no se que voleu la veritat.

    ResponElimina
  28. Eixes acusacions tant fortes les tindràs que provar.

    ResponElimina
  29. La voz publica,como sabemos, es capaz de jurar lo que no vo y afirmar lo que no sabe, incluyendo creer en historias que nunca existieron. Compensaria el esfuerzo en recurrir a los datos històricos y no basarse en la rumorologia.
    Por eso la historia tiene que ser rigurosa y seria cuando se escribe y acudir a todas las fuentes.
    Por que se corre el peligro de ser muy parcial y hacer mucho daño,

    ResponElimina
  30. Camps se convertirá en el primer Presidente Autonómico que se sentará en el banquillo de los acusados, por la causa de los trajes. Triste. Muy triste para nuestra Comunidad.

    ResponElimina
  31. Més que trist, greu,molt greu.
    Avui tots els periòdics tenen com a titular que el president de la generalitat serà jutjat per corrupció.
    Jo pense com la plataforma 15M "cap imputat deu anar en unes llistes electorals"encara que se'l vote.

    ResponElimina
  32. President a Picassent! Això és de vergonya el que passa en aquesta comunidad.Ya fa temps que ho vinc dient que hauríem un president que ens governaria des Picassent

    ResponElimina