diumenge, 18 de desembre de 2011

NO ES QÜESTIÓ DE DESPESA PÚBLICAA la nostra comunitat autònoma, de tots, i de sobra, és coneguda la desídia amb la que es tracta l'atenció de les persones amb situació de dependència .


A NIVELL LOCAL el que ens sorprèn és com es nega a una ciutadana l'accés a un centre de dia públic com és L'Aljar, al no atendre la necessitat de desplaçament, els dies de pluja, per poder accedir i ser atesa . Davant la negativa a la utilització del transport que el centre té , la família de la persona afectada , trobant-se indefensa, va presentar una queixa al Sindic de Greuges.
L'Ajuntament indica a la Sindicatura de Greuges de València que "....Com podran entendre, és una qüestió d’organització del servici. Si el transport s’oferira també al migdia, el centre veuria interrompuda la seua activitat. I, el més important, tal com podran comprovar, en cap moment se li ha negat el transport, ja que si fóra així no se li estaria prestant el servici”.

Per la seua part la Sindicatura recomana "que l’Excm. Ajuntament d’Aielo de Malferit adopte les mesures escaients, a través del suport o de les ajudes complementàries necessàries per a garantir l’assistència continuada de la Sra. (...) al Centre de Dia l’Aljar d’aquella localitat."
I sugereix "a l’Excm. Ajuntament d’Aielo de Malferit que estudie la possibilitat d’ampliar el servici de transport del Centre de Dia l’Aljar per a totes aquelles persones que utilitzen el recurs indicat en horari de mitja jornada."

Hem consultat la pàgina de la Sindicatura , que es pública , i sembla que aquesta petició del sindic no ha segut solucionada per part de l'Ajuntament.

Al nostre parer , en temps de crisis, tant important és no fer despeses extraordinàries com aprofitar al màxim els recursos que es tinguen. I en el cas d'Aielo és al menys sorprenent i poc decorós que tenint una furgoneta adaptada per aquestos malalts no s'utilitze el que es deuria i sense motius justificats.Falta sensibilitat en qüestions socials o quina és la qüestió?

53 comentaris:

 1. PINTER DIMISSIO JA. ¿A QUE ESPERES? I MENTRETANT QUE PORTE LA FURGONETA DEL CENTRE DE DIA PER A PORTAR ELS VELLETS, SI NO VOL PAGAR UN XOFER.

  ResponElimina
 2. Puedes seguir confiando18 de desembre de 2011 a les 9:28

  Deu ser un problema per l'alcalde, la regidora i la directora del centre de dia (tres cabets pensants) organitzar la vida del centre per a que una de les auxiliars, que condueixen la furgoneta, deixe d'observar a la major part dels usuaris l'hora que estan fent la migdiada o vejent la televisió. 
  No crec, que a les tres de la vesprada estiguen a la dutxa, realitzant gimnàstica o fent tallers de manualitats o de teràpia cognitiva. Encara que si així fora, torne a dir que una auxiliar, inglus la mateixa directora, podrien organitzat-se per utilitzar els 15 minuts, que costaria anar a per l'usuària (no vivim a València, on les distancies i el tràfic son altres), a més de no ser tots els dies.
  Si un centre que tenim, que a costat molt, que dona un bon servei a les persones i a les seues famílies, no pot adaptar-se a una població reduída, donar resposta a una necessitat ben concreta: utilitzar el trasport adaptat en moments puntuals (dies de pluja). Alguna cosa no està fent- se bé, perquè senyor alcalde, con voste va dir al seu programa electoral, els més majors "se lo merecen".

  ResponElimina
 3. Financiación ilegal

  DOMINGO, 18 DE DICIEMBRE DE 2011 ANTONIO MIGUEL CARMONA inShare.

  En el caso de la corrupción de miembros del Partido Popular y la inherente presunta malversación de las Administraciones dirigidas por estos -especialmente la de Madrid y la de Valencia-, serán los tribunales los que diriman la pena.


  Sin embargo, se han de exigir responsabilidades políticas a aquelllos que eligieron a los malhechores. Hay entonces tres tipos de responsabilidades que dirimir : las responsabilidades penales, las responsabilidades de partido y las responsabilidades políticas.

  En primer lugar las penales, tras la instrucción, llevarán al banquillo de los acusados a alcaldes, diputados, consejero, y un lamentable y largo etcétera ; serán pues los magistrados los que tengan que dirimir cada caso.

  ¿Y las responsabilidades de partido?, ¿la existencia o no de fair-play a la hora de competir electoralmente? De nada vale el y tú más, poner el ventilador, sino que cada palo aguante su vela. En ese sentido hay toda una serie de hechos que no ofrecen ninguna duda. En relación a la financiación irregular del Partido Popular de Madrid, el Informe de la Unidad de Delitos Económicos y Fiscales de la Policía señala en su informe del 31 de julio de 2009 que cuando los técnicos lograron desencriptar los ordenadores de Correa estos contenían la prueba de la financiación irregular del Partido Popular de Madrid, de tal manera que descubrieron en su contabilidad varias columnas tales como Fecha, Factura, Cliente, Importe, Concepto Real y Concepto Factura ; ¿Concepto Real y Concepto Factura? Efectivamente en la columna de Concepto Factura anotaban“transporte”, “guía”, “formación”, y, a continuación, en la columna correspondiente al concepto Columna Real señalaban : Elecciones Autonómicas 2003. ¿Hay financiación irregular?

  Debemos ser capaces de asumir responsabilidades políticas. Si un miembro de un Consejo de Gobierno, un consejero, se corrompe, se trata de un error político, de un fatal engaño o de una casualidad indeseada. Pero cuando presuntamente la mayor parte de las Consejerías de la Comunidad de Madrid están contaminadas por la trama Gürtel, cuando hay unos quinientos contratos a las empresas de la trama, alcaldes implicados, la mayoría de la dirección política, diputados, el responsable -en este caso la Presidenta del Consejo de Gobierno-, por poner un ejemplo, o es responsable política por conocer la trama, o es responsable política por desconocer que se sentaba encima de una fosa séptica. De nada sirve apartar a unos diputados o retirarle el carné de partido a un exalcalde. Hay que asumir responsabilidades políticas, no todo en esta vida se dirime sobre la alfombra de la función pública y el coche oficial : hay que saber irse a su casa.

  El hombre público es por lo tanto responsable de sus actos, en primer lugar consigo mismo, y después o al mismo tiempo con sus semejantes. Restar competencias a la política para luchar contra la corrupción es corrupción en sí misma. Es desconfiar en la capacidad del ser humano de hacer el bien de forma desinteresada, o pensar que todos somos iguales o poseemos los mismos e inconfesables vicios privados.

  ResponElimina
 4. Anònim de les 10:35, que pesat es fa tenir que veure com algú es dedica a penjar noticies aparegudes a mijans de comunicació. A més sense cap relació amb l'entrada. Me aburres.

  Sobre l'entrada crec que poc més se pot dir, la petició d'aquest dona em sembla perfectament asumible per el centre de dia.
  Per altr costat, Rajoy i els seus presidents de les comunitats autonomes en mans del PP, volen mosegar les persones més necessitades,  als que menys es poden defendre, i per extensió a les seues families. Es a dir a les persones amb situació de dependència i als col.lectius que s'atenen en sereis socials (tant públics com conertats).
  Volen endurir les condions d'accés i fer-ho per procediment d'urgència abans de febrer. És curios com els defensors de la família volen deixar a més de 165.000 persones reconegudes amb una situació de dependència sense cobertura, sense l'atenció de les seus necessitats mitjançant les prestacions garantides per una llei.

  La Consellleria de Benestar social  no paga als centres, no abona les ajudes económiques i subvencions aprovades per al funcionaments de les diferents intitucions d'atenció social, entre d'altres vulneracions. Açò no sols provoca que els treballadors estiguen mesos sense cobrar, sinò que les persones deixen de ser atese perquè els centres tanquen les seus portes. Un exemple el podem trovar prop, a Alcoi, on els passat 1 de desembre el centre rehabilitació i integració social (CRIS) per a malats mentals va tenir que tancar per els impagaments de la Conselleria.

  ResponElimina
 5. pinter encara no has dimitit?

  ResponElimina
 6. Jo pense que aquesta furgona està infrautilitzada, i no entenc com és pot negar el servei a les persones que ho necessiten.

  ResponElimina
 7. Es posible que l'explicació de tot estiga en l'oblit de la declaració universal dels drets humans, per part de l'ajuntament:
  "Toda persona tiene los mismos derechos y libertades proclamados en esta Declaración, sin distinción alguna de raza, color, sexo, idioma, religión, OPINION POLÍTICA o de cualquier otra índole, origen nacional o social, posición económica, nacimiento o cualquier otra condición".
  No està de més recordar-li'ls.Dona la casualitat que la persona afectada , o en tot cas part de la família, no comparteix ideologia politica en el pp.
  Una canallada més.

  ResponElimina
 8. Pinter,en que piensas para oponerte a que la
  furgoneta recoja a una persona mayor y enferma de su casa.¿Pero que acaso es tuya?,¿pero que acaso la pagas tu?,mira pinter vas por un camino muy equivocado.
  Solo quiero que sepas que el cortijo no es tuyo,el cortijo es del pueblo que es quien paga y tu obligación es servir siempre al ciudadano,
  por que paga,que la petición es justa,y que es tu obligación,como Alcalde.

  ResponElimina
 9. Es una vergonya que ha un centre on treballen quasi tantes persones com usuaris hi ha no atenguen les necessitats. Tinc clar que se li nega a la persona per les idees politiques de la seua filla, que havera passat si ho havera demanat la mare d'una persona que va a la llista del PP?. En que poc podries callar la voca al poble Pinter, no tens sentiments?

  ResponElimina
 10. Pel veix este blog esta monopolitzat per la familia de la persona mayor que diuen que no li donen el servei de la furgoneta del centre de dia. Pregunte: perque no plantejen a la'juntament que el servei que demanen pagaran el que val?. Si paguen el servei extraordinari que demanen l'ajuntament no es deu de negar. Ara si volem el servei com es diu a la carta, sense pagar el que val, això ja es un altra cosa. Bon nadal.

  ResponElimina
 11. pinter, les festes de nadal son una bona excusa per dimitir. a que esperes?

  ResponElimina
 12. Estimada furgoneta:

  En primer lugar agradecerte el servicio que durante estos años estás prestando al pueblo de Aielo.

  Empezaste a trabajar hace ya algunos años para dar un servicio más a los usuarios con movilidad reducida del centro de día, que era el traslado desde su propio domicilio hasta el centro de día y viceversa.

  Cuando te adquirimos se trató de un impulso importante de atención a las personas mayores, mirando por la seguridad y comodidad de los vecinos y vecinas que acudían diariamente a dicho centro. Impulso que todo el pueblo aplaudimos.

  A mi particularmente me enorgullece verte todos los días circulando por las calles de nuestro pueblo. Me gusta observar la plataforma elevadora (con sus anclajes, guías y cinturones) y ese peldaño eléctrico lateral con el que cuentas, que tanto nos facilitas la vida.

  Entiendo también que no quieras ser motivo de discordia entre los vecinos de Aielo. Sé que si fuera por ti té revelarías con el que es ahora tu jefe, y harías el servicio. Pero también entiendo que no quieras ir a parar al desguace y que una máquina té machaque sin piedad.

  Sin otro particular, me despido atentamente.
  Una vecina de Aielo

  ResponElimina
 13. Este ( Pinter ) te molt poca vergonya ,aquest mati ha fet una reunio als treballadors de l ´ajuntament i els ha dit que hi ha que apretar-se el cinturo. Podría fer un poc de memoria i pensar que no fa molt estaba fent esmorçars, fanfarries, orquestes, ferro per tot arreu i demes despeses. Jo li demanaria un favor . Pinterin si de veres vols estalviar tinc la solucio . Dimiteix i vesten a Sort o a Anna o on tu vullgues pero deixanos tranquils d´una vegada que prou ens has enfonsat ja. Que et paguen aquestos ajuntaments i nosaltres ens estalviarem el teu sobre sou i totes les teves genials idees. Bie , Bie, Pinteret.

  ResponElimina
 14. El pesado que dice pinter dimite no sabe hablar de otra cosa o tambien hablas de la furgoneta y la vecina yo tambien quiero que pasen alas doce el otro alas once y el otro ala hora de comer que este servicio no es de cinco estrellas que lo pagamos todo el pueblo y no seas tan pesado

  ResponElimina
 15. Pues a mi em pareix be que s´apreten el cinturo , ja que pareix que a alguns no els afecta la crisis. L´altre divendres vaig passar per el Tatys i els treballadors de l ´ajuntament estaven celebrant un sopar d´empresa . Estaben d´allo mes be , ben contentets . Aixo pareixia una bacanal romana . No faltaba ni el Cesar.

  ResponElimina
 16. Crec que el primer que deuria de apretar-se bén fort el cinturó és el Sr. Pinter. Jo li propose que és baixe el sou de 50.000 € fins a 20.000€, que ja ho té bé. I que no despilfarre contractan a gent que pot ser prescindible, ni ara en dificultats ni tampoc en temps de bonança. Qui no aguarda quan té, no menja quan vol. Si haguera administrat bé els diners de tots, ara no es veuriem en aquesta situació.

  ResponElimina
 17. Pinter encara no has dimitit? Que venen es de Sort,i no es en loteria!

  ResponElimina
 18. Quina classe de persona és l'alcalde per mantindre que portar a una persona amb movilitat reduïda des de el centre de día fins a sa casa, quan plou, és un gasto extraordinari.
  I és gasta un potissí de diners públics amb orquestres, soparets clientelars, contractacions de candidats del Partit Popular,...
  Espere i dessitge que ningun altre veí d'Aielo es veja en aquesta situació tant injusta.
  Bon día i bon nadal.

  ResponElimina
 19. España comienza a andar hacia adelante. Rajoy genera confianza. La primas de riesgo ha bajado a 311 cuando con el psoe estva a 470. La deuda publica del estado se esgta vendiendo a mas de la mitat de los intereses que pagaba el psoe para colocarla <8 el pp vende deuda y la agota al 2,50 de intereses i el psoe ni siguiera a 5,2o de intereses la podia vender) Europa, el mundo comienzan a confiar en españa. Los españoles comenzamos a ver la luz. Y eso que rajoy tan solo hace un dia que es presidente. Enhorabuena a todos los españoles que hicimos que el pp ganara las elecciones generales.

  ResponElimina
 20. Estic content,la loteria no me ix,pero rajoy ma dit que no en preocupe que ell te faena per a mi.Ara ja tot anira be.

  ResponElimina
 21. i pinter sense dimitir. a que espera? quizas a reixos. a vore si tinquem sort

  ResponElimina
 22. Esta esperan que arriben es de Sort!!!!

  ResponElimina
 23. pero encara no ha dimitit?

  ResponElimina
 24. al anonim de les 23-39. del dia 21 12 2011.
  si que tingueu poder,encara no era president i
  ia estaba cambiamt la economia de europa,xe cuant poder te el senyor rajoy,ara cuant la prima puje vorem com en cara la culpa la tindra
  zapatero........ai ....ai.....ai....no se que
  pensar,si es que sou analfabest,tonto,as o lo
  pijor,persones de mala fe.

  ResponElimina
 25. Que no dimitisca! Ara? ni pensar.ho ,que apexugue!

  ResponElimina
 26. jo pense que pinter te que dimitir ara en el mes de gener. el poble ja li ho demana.

  ResponElimina
 27. Tot ple de pancartes.esta el poble i no seas tan pesado ke no va a dimitir te kedan 3 años imedio y creo ke caeras enfermo porque no hablas de como sulucionar el pueblo

  ResponElimina
 28. señores funcionarios de aielo de malferit.
  vuestro gefe el sr. alcalde esta contando mentiras a vosotros, referente a la bajada de sueldo vuestro.no consintais que hos bage el sueldo,que se lo bage él,pues el sueldo que aconseja la federación de municipios y provincias para los alcaldes de pueblos como
  aielo,es apoximadamentede unos 33.000 E. al año
  y el esta cobrando 25.000 E.de más,por eso le teneis que decirle que el que tiene que bajarselo es él.
  que se bage el sueldo,que trabage más,que malgaste menos los dineros de todos y que no sea
  tan prepotente con las personas que no piensan como él

  ResponElimina
 29. Sr. Alcalde por que no paga a todas las empresas y personas que les debe dinero por
  trabajos,y suministros,las personas quieren cobrar,por que no paga,¿ a final de mes el Alcalde cobra?,si,pues mire sr. Alcalde primero
  pague a quien trabege para el Ayuntamiento o
  suministre ,pues el ultimo en cobrar tenia que ser el Alcalde.
  Hombre de DIOS,pague pague,que las personas les hace falta para que sus empresas funcionen y las
  familias puedan comer y en paz.

  ResponElimina
 30. CUANTO DEICES QUE COBRA EL SR.ALCALDE,CUANTO
  63.000 E. PUES YO CREIA QUE COBRABA 37.000 E.
  POR FAVOR QUE ALGUIEN QUE SEPA LA VERDAD QUE
  LO DIGA POR QUE ESTO ES UN PITORREO.
  SABEMOS TODOS LO QUE GANA EL PRESIDENTE DE LA
  GENERALITAT,Y NO PODEMOS SABER LO QUE GANA EL ALCALDE DE UN POBLUCHO COMO AIELO

  ResponElimina
 31. Aixo es vergonyos!!!!! en la de gent que viuria i acabaria de pasar el mes si ell cobrara la mitat.

  ResponElimina
 32. pinter por favor,enseña tu hoja de salario ya, y
  complementos para ver si sabemos para siempre
  lo que cobras. Unos que 63.000--otros que 62.823---otros que 54.971--otros que 33.000---
  por favor Jose Luis,dinos tu difinitivamente cuanto cobras,en sucio por supuesto.

  JORNAL--------------

  DIETAS--------------

  COMPLEMENTOS--------

  DESCUENTOS IRP------

  DES.SE.SOCIAL-------

  TOTAL COBRAR-------

  GRACIAS POR LA INFORMACIÓN QUE NOS DARAS.

  ResponElimina
 33. Desde el INFORMADOR deseamos a todos los lectores de Ayelo Noticies2 unas felizes navidades y prospero año nuevo.

  ResponElimina
 34. Sinverguenza eres tu porque antes no sabiamos lo que cobraban los anteriores alcaldes i sacar temas positivos

  ResponElimina
 35. El alcalde no dimitira,ell ha estat vint-i-cinc anys criticanvos,i ara per cuatre anys de res que el cretiqueu a ell ha de dimitir,jo no heu faria.

  ResponElimina
 36. Podia cobrar la mitad del sou, ja que governa per a la mitat de la població. A la resta els fa la vida impossible.

  ResponElimina
 37. Pinter no debe dimitir por que es alclade elejido democraticamente y no hay motivos para ello.sedebe aceptar los votos y de aqui 4años veremos.
  se debe saver perder

  ResponElimina
 38. Pinter baixat el sou de una vegada i no lleves diners als treballadors de l´ajuntament que cobren sols 400 o 600 €, vergonya en donaria a i cobrar els 54.000 .-€ ara aço es un insult a la democracia, pareix que siga el CHERIF.
  Que no es presente la baixada dels salaris com un consen amb la opasició que es una mentira.
  Pinter per a comptar mentides es un artista.
  La baixa dels sueldos es cosa d´ell i el seu grup de partido popular.Bon any 2012

  ResponElimina
 39. pinter, pero encara no has dimitit? no veus que no el vol ningú? Vete ja. Amunt Juan R. ell si que sap portar el poble.

  ResponElimina
 40. pinter baixat el sou. fa cinc anys que el poble te ho demana y tu sense fer cas. com te ho tenim que demanarteu?

  ResponElimina
 41. com pot ser que el poble estiga demananto cinc anys,i encara no en fa un el van tornar a elegir,com podeu dir que juanra sap portar el poble si no la portat mai?.Tingau un poc de pacencia que heu estat governant 25 anys i la central de cofrents encara esta ahi,i voldreu que la tanque rajoy.

  ResponElimina
 42. NI POR ASOMO UNA TASA A LOS BANCOS O LAS GRANDES FORTUNAS
  El PP busca en el bolsillo de los trabajadores el dinero que le falta para cuadrar sus cuentas

  VIERNES, 30 DE DICIEMBRE DE 2011 MANUEL ARIAS inShare.

  El Gobierno ha cumplido todas sus ´amenazas´. Con la sempiterna excusa de la herencia recibida, esta vez articulada alrededor de un incremento en 2 puntos de la estimación de déficit público, Mariano Rajoy ha enviado de vacaciones a sus -escasas- afirmaciones electorales y ha decretado una subida de impuestos, concretamente IRPF e IBI, así como la congelación de todo lo congelable en oferta de empleo público y remuneración de los funcionarios.


  Soraya Sáenz de Santamaría, portavoz del Gobierno, ha intentado justificar este esperado pero siempre desmentido paquete de medidas en la “excepcionalidad” de la situación económica y el “empeoramiento” de las cifras macroeconómicas previstas por el anterior ejecutivo. Sin embargo, debían ser los estrategas del PP los únicos en no advertir que, a lo largo de los últimos meses, toda Europa está amenazada de recesión y las expectativas económicas no han hecho sino empeorar, indicador, tras indicador.

  Sin embargo, nada de esto parecía llegar a los oídos de los dirigentes del PP, que durante la campaña electoral se esforzaron por explicar –así de cualquier forma- que el PP iba a bajar impuestos y se iba a centrar en crear empleo. Al tiempo, destacados dirigentes derechistas como Esteban González Pons, se esmeraban en convertirse en paladines de empleados públicos y pensionistas, a los que destinaban todo tipo de promesas y halagos.

  Sin embargo, la realidad ha sido la congelación del salario de los empleados, el incremento de jornada laboral (nuevo recorte salarial sobre el anterior) y la hibernación de cualquier oferta de empleo público. O sea, justa y exactamente lo contrario de lo prometido.

  Igualmente, los pensionistas, después de la ‘agit prop’ realizada sobre el colectivo de jubilados por los portavoces de la derecha, a los que anunciaban el fin de todas sus penurias ahora que gobernaba la derecha, se van a encontrar con una pérdida del poder adquisitivo de su remuneración de, al menos un 1,4 %, toda vez que Rajoy subirá las pensiones un exiguo 1% frente a una inflación prevista del 2,4%. También suprimirá las ayudas al alquiler de los jóvenes.

  Igualmente, la ‘gran esperanza económica’ del PP, Luis de Guindos, ha fracasado estrepitosamente, como ya le ocurriera cuando estaba al frente de Lehman Brothers, a la hora de realizar pronósticos. Antes de ayer protagonizó una rocambolesca situación con la Prensa, a la que filtró un recorte de gasto de 4.000 millones, que después desmintió. Y ahora el Consejo de Ministros demuestra que o de Guindos no se entera de la situación real de la Administración o, ciertamente, juega al despiste, ya que el Ejecutivo ha aprobado una limitación de gastos de 8.900 millones de euros, un auténtico hachazo que tendrá serias consecuencias, incluso, para la propia viabilidad y funcionamiento del Estado, según las primeras impresiones recogidas por Diario Progresista.

  Los grandes beneficiados de este paquete de medidas económicas, sin lugar a dudas, serán los bancos y las grandes fortunas que ven alejarse el espejismo de una subida fiscal que pidiese un esfuerzo adicional a los que más tienen para poder salir de la crisis, en línea con las medidas adoptadas por otros gobiernos europeos, también de corte conservador pero no tan radicales como el que España padece. El ‘lobby del ladrillo’ también respira tranquilo, que las ayudas sectoriales e mantendrán y, según parece, con los nuevos presupuestos que elaborará Rajoy en el primer trimestre del año, posiblemente se vean incrementadas.

  ResponElimina
 43. ¡Que peñazo de tio pidiendo la dimisión de Pinter!. Eres más pesado que un muestrario de yunques.

  ¿Crees que por pedirlo varias veces al dia va a dimitir, so cansino?, ¿o acaso lo que pretendes es boicotear el blog con tus aburridos comentarios que no interesan a nadie?

  Deja de molestar y si tanto deseas que dimita, vete a un pleno y se lo dices allí si tienes cojones.

  ResponElimina
 44. Hoy es un gran dia para conocer el sueldo de Rodrigo rato, 2'34 millones de euros al año,viva la austeridad.
  Empezamos bien el año!
  Feliz año! a los que se lo puedan pagar!

  ResponElimina
 45. Fraude electoral y atentado contra el crecimiento, el empleo y la equidad| 31/diciembre/2011
  *
  *
  *
  ½
  6 votos Las medidas Consejo de Ministros y anunciadas al mediodía del viernes por el equipo económico del gabinete, suponen un fraude electoral y un atentado al buen gobierno de la política económica.
  Artículos relacionadosNo hay artículos relacionados
  Hace pocos días, escasas horas, en la réplica de Mariano Rajoy el presidente entrante sentenciaba: “No subiré los impuestos”. Durante los últimos ocho años de oposición la derecha ha defendido reducir los impuestos como salida de la crisis. Cualquier debate al respecto suponía una seria discusión sobre la necesidad, según los conservadores, de reducir la presión fiscal.

  Nos encontramos en estos momentos con el mayor y más ridículo de los fraudes electorales: la primera medida ha sido la de aumentar los impuestos a las rentas medias y, en general, a las menos favorecidas.

  Golpe contra el consumo
  Gravar el IRPF supone un duro golpe al consumo, verdadero talón de Aquiles en estos momentos de la economía nacional. El instrumento excéntrico ideado por el Gobierno, el llamado recurso de solidaridad, supone detraer para el consumo una cantidad suficiente como para meter a España de cabeza en la recesión.

  Especialmente por el incremento de gravamen en las rentas bajas y medias, además de su efecto sobre la equidad, dado que son éstas las que tienen una mayor propensión media y marginal al consumo.

  Demoledor frente al ahorro
  No bastando con ello no se les ocurre otra cosa que añadir tributación -entre un 2% y un 6%-, al ahorro de los españoles. Suman a los tipos aplicables una nueva escala del ahorro que gravará en mayor medida las cantidades destinadas al mismo y declaradas en el IRPF.

  El contribuyente, cercado, rodeado por una Administración que drena su renta, limita su consumo, no tendría más salida que el ahorro. Pues bien, aquí está Montoro y Guindos para no dejarle escapatoria gravando de forma demoledora el ahorro.

  Inequidad: contra los menos favorecidos
  El recurso de solidaridad para los diferentes tramos del IRPF supone que las rentas menos favorecidas y las medias vean elevarse su tipo de gravamen de forma alarmante. Imagínense una base liquidable en el Impuesto sobre la Renta de tan solo un euro; pues bien, en ese caso tributará un 0,75% más de lo que lo hacía anteriormente.


  Efectos sobre el crecimiento
  Se calcula que estas medidas harán resentirse nuestro PIB en al menos un punto. Un 1% menos de crecimiento es un arma de destrucción masiva del empleo, de la ocupación, y un aliado formidable del paro.

  Más desempleo
  A pesar de que el Consejo de Ministros pusiera encima de la mesa el empleo como primera medida a arrostrar frente a la crisis, las actuaciones prioritarias van encaminadas sin embargo a lograr una transferencia de renta desde los trabajadores a los empresarios sin importar el aumento del desempleo y la caída en la ocupación.

  Además de las medidas contra el crecimiento, la ampliación de la jornada laboral de los trabajadores públicos -enfermeros, médicos, maestros, bomberos, policías, etc-, añaden a esto la no contratación, el despido, de un número enorme de interinos, aumentando de forma directa el número de desempleados.

  Salarios de miseria
  La congelación del Salario Mínimo Interprofesional en los 641,40 euros al mes nos acerca más a los países del Tercer Mundo. España es una de las naciones de Europa con menor SMI. Pero lo peor son los fundamentos económicos del gobierno: ¿alguien puede creerse que un empresario va a dejar de contratar a un trabajador porque le cueste 650 euros en vez de 641,40 euros?

  Mentiras como excusas
  Como era de esperar la estrategia seguida por el PP no es otra que falsear las cuentas públicas para presentar unas medidas cuyo coste pretenden imputar al gobierno anterior. Así lo han hecho desde comunidades autónomas como la de Castilla La Mancha, hasta ayuntamientos como el de Alcorcón.

  ResponElimina
 46. pinter, pero encara no has dimitit? no veus que no el vol ningú? Vete ja. Amunt Juan R. ell si que sap portar el poble.

  ResponElimina
 47. ya esta be de tonteries y preocupeuse per donarli faena a tota la gent que heu necesita,la gent te que pensar que te que gastar els poquets dines que te en comprar en el seu poble y no anar a donarli riquea a atres pobles,compreu y gasteu en el vostre poble y voreu que i doneu riquea y es creen llocs de treball,uniuse pp y psoe y voreu com aielo va millor, gracies y feliz any nou 2012 a popular y socialistes,tots units per aielo

  ResponElimina
 48. tots units per aielo , aço ho pague jo. Almorçars populars , matinals moteres en entrepans de bades , concurs de paranyers, camp de motocross, ludoteca, orquestes , orquestes , orquestes , farandula i caxondeo , llibres d´historia d´aielo que valen mes de 50 E. Els han repartit a tota persona que estaba empadronada en el poble , donava igual si estaba un mes o menys. Quan hi ha persones que son d´Aielo ,pero no estan empadronades per motius familiars açi i eixos no tenen dret a llibre. anim aieloners compreu llibres d´aielo que en l ´ajuntament en queden de sobra. Hi han mes de 8 caixes plenes. No mes en lo que val un llibre es poden fer varios puxeros per a poder menjar.

  ResponElimina
 49. Pinter quan eixques de l ´ajuntament i et façen una auditoria com la que vas manar fer tu , tindras que amagar- te en la caseta de camp i no podras eixir al carrer.

  ResponElimina
 50. Les retallades del Govern afecten a la Comunitat a 11.000 dependents
  02.01.12 - La moratòria d'un any en la incorporació dels nous beneficiaris al sistema de dependència acordada pel govern de Rajoy afectarà més de 11.000 persones a la Comunitat. Les plataformes en defensa de la llei consideren que aquesta mesura d'ajust que afecta els dependents moderats «ataca a un dels col · lectius més febles».
  En concret, 11.779 dependents valencians hauran d'esperar a 2013 per rebre els seus drets. «A la Comunitat la gran majoria té el seu reconeixement mitjançant dictàmens oficials des de fa més de dos anys però se'ls va comunicar que havien d'esperar a 2011. Avui cap dels dependents moderats ha rebut servei o prestació econòmica », lamenten des de les plataformes, que agrupen a afectats, familiars, treballadors, entitats i sindicats.
  Les associacions consideren que aquesta mesura suposa un "gran pas enrere» i exigeixen que es consideri la Dependència no com una despesa sinó com una inversió, «que fa possible la creació d'ocupació, que reinverteixen ingressos».
  Les mateixes fonts assenyalen que aquest retard en la incorporació al sistema no suposa un gran estalvi. «A nivell estatal, uns 100 milions sobre els 6.000 que costa la Dependència anualment. A la Comunitat suposa uns 10 milions », concreten.
  Des de les plataformes demanen que a tots els dependents que té reconegut el seu grau moderat amb anterioritat a aquests ajustos econòmics, «se'ls atorgui com més aviat millor les prestacions que els pertanyen».
  Insisteixen que la Llei de la Dependència «és viable». Per això, exigeixen voluntat política tant a Mariano Rajoy com el president de la Generalitat, Alberto Fabra. «L'aplicació correcta de la norma suposa més justícia, més drets, més llocs de treball i més cohesió social», asseguren des de les plataformes.

  ResponElimina