diumenge, 9 de desembre del 2012

S.O.S.


El cap de setmana passat milers de persones amb discapacitat, les seues families i amics, així com professionals que treballem amb elles, han eixit al carrer en Madrid. Aquesta manifestació és la culminació de de diferents marxes i manifestacions: a la nostra comunitat les persones amb discapacitat van realitzar una marxa que va eixir des de Sant Vicent del Raspeig fins arribar a València el dimecres 28 de novembre, on és van manifestar.

Hem escoltat retallades en educació i sanitat, però ens oblidem del serveis socials. Els serveis socials han estar els germans menors del Sistema de Benestar Social, amb un insuficient i desigual creixement. Amb la llei de dependència de 2006, que ha suposat el naixement d'un nou dret de ciutadania, semblava que es garantitzava el dret a tenir uns mínims d'atenció a les persones amb situació de dependència, però amb els pas d'aquest anys el que s'ha evidenciat és la poca voluntat política, més preocupada en alguns casos, per afavorir un sistema de serveis socials privats, o en el pagament d'un deute que no ha estat responsabilitat de la ciutadania.

 El 20% dels centres d'atenció a persones amb discapcitat estàn en perill de tancament; el copagament de serveis; la paralització de les polítiques de creació de llocs de feina per persones amb discapacitat; la desaparició de programens d'atenció primerenca; atrasos en els pagaments de prestacions econòmiques dins del marc d'atenció a la dependència; reducció de les quanties d'eixes mateixes prestacions; eliminació de la cotització a la seguretat social dels curadors familiars no professionals (cotitzacions que el Ministeri de Sanitat no ha pagat a la Seguretat Social); o la reducció del finançament per al Pla Concertat, que és el garant de l'atenció de prestacions bàsiques com la teleassistència, l'ajuda a domicili o les ajudes d'emergència, gestionades des dels Ajuntaments. 

Tot un llistat de retalls amparats en una crisi, que son tot un " museu dels horrors" per milers de persones i les seues families, perquè els retalls condueixen a l'exclusió social. 

 S.O.S. Discapacitat, S.O.S. Serveis Socials.

14 comentaris:

  1. Lamentable, penos, trist, no se que dir mes.
    Peró no ens creguem que es cosa de la crisi. Ja fa temps que el problema s'arrosega en les autonomies on governa el PP, com deien en El Intermedio, no es questió de diners, es IDEOLOGIA.

    ResponElimina
  2. Pense que s'està fent un atentat contra l'estat de benestar.
    Respecte al que diu Plaerdemavida, no és qüestió de diners, és ideologia. Hem de saber que Rajoy pertany a un partit de dretes, i hi ha una població de centre-dreta i conservadora en Espanya que avala les seues polítiques. Polítiques liberals, que tenen com a prioritat el benefici privat i la propietat, el domini i els privilegis de les èlites poderoses. Per tant està aplicant la seua ideologia, clar que si. El que no entenc és perquè ens estranyem tant.
    I com que en la població ha calat el missatge difós per la dreta de que "tots el polítics son iguals i que estàn en política per a trincar", pense que tindrà que passar molt de temps per a que és produixca un canvi de govern.

    ResponElimina
  3. S'acumulen els maldecaps...

    http://www.lasprovincias.es/rc/20121212/mas-actualidad/sociedad/alcaldes-cobraran-funcion-poblacion-201212121921.html

    ResponElimina
  4. Dels imputats no diu res la noticia,. També cobraran ?

    ResponElimina
  5. La Asociación Española de Banca dice que la burbuja se creó con el PP
    Miguel Martín, presidente, señala que el Ejecutivo de Aznar propició los excesos inmobiliarios

    ResponElimina
  6. Ahir dos dones a València es van encadenar al Palau de la Generalitat, com a mesura de protesta, revindicació i exigència per a palar amb el President i la nova consellera, sobre la mort de la llei de la dependència. Al senyor President sols se li va ocorre enviar-los un contxe, això si adapatat, per a que anaren alli on ell estava.

    "Governar, a veces, es reparti dolor".... i a fe que ho estan repartint, potser siga l'única cosa que són capaços de repartir, dolor, sofriment i desesperança.

    Em recorda molt les narracions d’alguna persona sobre la seua època d'internat en un col•legi religiós, els càstigs eren dignes de la ment d’un depredador. De genolls sobre pedres, insuportables sessions de braços en creu amb les mans carregades de llibres, els colps en el cap aplicats amb el tall metàl•lic del xiulet que utilitzaven per a donar-nos ordres, per parlar en la fila, per no saber-te una lliçó, per arribar amb retard, qualsevol excusa valia.... "és pel vostre bé" els deien amb un imperceptible somriure de sàdica satisfacció.

    Aquest Govern actua com els religiosos d'eixe internat, ens fan patir pel nostre bé. A mi aquell sofriment, igual que aquest, ni m'ensenya ni m'aporta gens més que menyspreu profund, eixa desafecció i eixa ira continguda que solament produeix desassossec i malestar. Estàvem vivint per damunt de les seues possibilitats, per sobre del que estaven disposats a consentir-nos estar, i han aprofitat la seua majoria absoluta per a imposar l'absolutisme de la seua intransigència, la seua cobdícia i el seu liberalisme que no és una altra cosa que la nostra misèria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira si trobe profun el teu discurs que m'acaba d'entrar una sooooon. Bona nit.

      Elimina
  7. A l'anónim que te tanta son:

    No ofen qui vol, sino qui pot. I en este cas la teua superficialitat, insolidaritat, curtedad mental, etc. no provoca mes que una trista indiferencia. Fins mai. No et molestes en contestar-me.
    Gràcies, Esperança.

    ResponElimina
  8. Esperança acabo de leer tu comentario del pasado 15 a las 10:08, y como señala Plaerdemavida solo puedo agradecer tus palabras, con las cuales coincido en toda su integridad; son esclarecedoras de la cruda, injusta y también cruel realidad que estamos viviendo y no hay mas ciego que quien no desee ver, aunque esta realidad latente antesdicha la tengan ante sí.

    Desgraciadamente aún hay gentes que justifican lo injustificable, y creen, absurdamente, que con las medidas "valientes" y "necesarias" que se están llevando a la práctica en aras a "corregir desequilibrios estructurales" (nunca entenderé porque llaman "valientes" a las actuaciones de estos ¿señores? que nos gobiernan) van a devolver, con el tiempo, el estado de bienestar y solidario que están destrozando, excusándose, para aplicar estas políticas, claramente injustas con los más débiles, en que no hay otra alternativa a lo que se está haciendo.

    Hasta siempre.

    ResponElimina
  9. Els vots que els donen el dret a governar no els donen el dret a convertir- nos en un país de misers ciutadans sojutjats i sotmesos a la tirania d'uns vots, que no se'ls van donar per a sembrar atrocitat. Podran tenir la legalitat, però no tenen el dret a utilitzar-la contra nosaltres, no podem consentir-ho, cal fer-los saber, per exemple, que podem ser islandesos.

    ResponElimina
  10. Assistim al saqueig de Portugal. A una fórmula de debilitar els estats, empobrir als ciutadans i abaratir els actius que són comprats a preus assequibles per part d'inversors estrangers que s'aprofiten de la debilitat de la nació.

    El govern portuguès posa en marxa un procés de privatitzacions que representa el més semblant al saqueig d'un país. La privatització de la línia aèria TAP i l'externalització dels serveis dels aeroports van més enllà de la discussió sobre la idoneïtat de la presència pública: són venuts a preu de saldo.

    Després d'haver estat responsables d'una crisi financera sense precedents, després d'haver estat els autors de la desregulació, la selva i l'estafa, ara el capitalisme vol quedar-se amb les despulles dels menys afavorits: els béns públics, els serveis universals, la propietat col · lectiva.

    Els drassanes de Viana de Castelo deixaran en mesos de formar part de l'estat portuguès i seran d'algun interessat que s'aprofitarà de la debilitat, financera i política, de Portugal.

    Per això li va resultar tan fàcil a l'elèctrica xinesa, Three Gorges, quedar-se amb la portuguesa EDP. Una suculenta operació que va fer guanyar rendibilitat i presència geogràfica al gegant de l'Est.

    Quan els ajustos a Portugal, iniciats per Sòcrates, intensificats per la dreta i impostos per la troica, han deixat el país per l'arrossegament. I, ara, venen els béns públics més estimats pels portuguesos. Debiliten el malalt per devorar-lo.

    És evident que l'estat no s'ha de dedicar a determinades produccions de béns i serveis. Però, més enllà d'aquest debat, el que és més evident és que el patrimoni de tots els portuguesos ara es malvèn.

    Una alienació que farà que el govern portuguès només hagi de obtenir 20 milions d'euros per la privatització de la televisió pública, RTP, a més de perdre el seu objecte social i demostrar la incapacitat de gestionar bé un mitjà de comunicació.

    Al mateix temps els portuguesos s'estan quedant sense serveis públics portant les retallades a la més profunda recessió. Acompanyant el disbarat sobrevingut amb una pujada d'impostos que representa un mes de salari del portuguès mitjà.

    ResponElimina
  11. Arre arre arreeeeee, la mari morenaaaaaaaa, arre arre arreeeeee kes la noooooocheeeeeeee es buenaaaaaaaaaa!!!
    Què passeu bona nit!

    ResponElimina
  12. Us deixe un trosset d'un poema de Segarra:

    Si ets net de cor, pastor mesquí,
    no t'has de perdre pel camí
    que et va guiant l'estrella cauta;
    no t'has de perdre, pastoret,
    anant seguint el camí dret,
    amb la dolçaina i la flauta!
    Pastor dels meus somnis d'infant,
    de les meves tristeses de gran,
    pastor menut del meu pessebre,
    tant és que fem com que no fem,
    sempre es troba el camí de Betlem,

    Per tota la gent que busca un camí, tant si es a Betlem o a Itaca, Bon Viatge i Bon Nadal!!!

    ResponElimina
  13. DESNONAMENTS
    El PSPV lamenta que "Fabra no adopti mesures tot i ser líders en desnonaments"
    2012.12.27 La secretària d'Habitatge alerta que "el lloguer social de Rajoy no pal · liarà el drama social" que afecta tantes famílies, ja que disposa "unes condicions d'accés molt restrictives"
    La secretària d'Habitatge del PSPV, María José Salvador, ha lamentat que Fabra no adopti cap mesura tot i ser líders en desnonaments ", i alerta que" el lloguer social de Rajoy no pal · liarà el drama social "que afecta tantes famílies. Salvador ha insistit que "es fa necessària una política integral pública d'habitatge, no pegats ni mesures que, davant d'un drama social com són els desnonaments, no tindran cap impacte positiu".
    En aquests termes s'ha pronunciat Salvador, després de constatar que la Comunitat Valenciana és l'autonomia amb més nombre de desnonaments produïts fins a setembre 2012, un 23,2% més que el 2011, en total 12.464, segons un estudi del Consell General del Poder Judicial . El tercer trimestre del 2012 s'han dut a terme fins 3094 (297 desnonaments més respecte mateix trimestre 2011).
    La dirigent socialista ha recordat que el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, va plantejar una sèrie d'iniciatives per afrontar aquest drama social, en concret, ha apuntat, "va demanar una moratòria als bancs i que aquests oferissin els habitatges en estoc per lloguer social ".
    Lloguer social de Rajoy
    Sobre els lloguers socials anunciats per De Guindos al Senat, la dirigent socialista ha assegurat que el parc d'habitatge amb lloguer social "haurien de poder accedir totes les persones que hagin estat desnonades del seu habitatge habitual i s'hagin quedat sense habitatge" però que tal i com va exposar el ministre d'Economia, amb criteris tan restrictius d'accés, tindrà "un impacte mínim, igual que els reials decrets del PP en matèria de desnonaments", ha lamentat. En aquest sentit ha assegurat que "el lloguer social de Rajoy no pal · liarà, és a dir, tindrà tan poc impacte" com els reals decret sobre la dació en pagament i la moratòria, ja que té "unes condicions d'accés molt restrictives".
    Sobre el decret que regula la dació en pagament i el codi de bones pràctiques, només el 4% de les persones amb risc d'execució hipotecària poden accedir. "Només hi ha hagut 42 casos de dació en pagament en el marc del codi de bones pràctiques de Rajoy des de l'entrada en vigor del Reial decret", ha insistit Salvador.
    Quant al que regula la moratòria, és un ínfim nombre de persones les que es poden acollir, a causa dels requisits acumulatius de renda que no poden ser superior a 19.200 euros a l'any; igualment són molt restrictius els requisits familiars acumulatius com ser família nombrosa , nen menor de 3 anys a càrrec, o persones dependents.
    València, 27 desembre 2012

    ResponElimina