dissabte, 29 de desembre de 2012

Esperant 2013


Aquestes festes poden suposar una pausa en la voràgine diària que podem aprofitar per dir-nos, que ens recordem els uns dels altres, però també per pensar, que hi ha una cosa important que salvar: a nosaltres mateix i la nostra dignitat com persones.

El meu desig per 2013? Que nosaltres, els ciutadans, tingam la lucidesa i el coratge suficients per canviar l'esdevenir de les coses.
Volem acabar aquest any amb un video realitzat per un grup de joves a Aielo, amb el nostre reconeixement a la seua creativitat, il.lusió i treball ben fet.13 comentaris:

 1. Vatja que aquestos xics i xiques son artistes de veritat!!! Enhorabona

  ResponElimina
 2. M'agrada molt el video, desprén positivisme i esperança. Pel que fa al teu desig, gràcies per expressar-lo, jo el compartisc. Salut a tots i totes.

  ResponElimina
 3. M'ha quedat en la boca oberta, i no puc tancar-la. Enhorabona.
  Gracies aielonera per compartir este video.

  ResponElimina
 4. S'acaba el 12 i encara no ha dimitit, ni ho farà en el 13,ni en el 14... Ni en el 2500¡ Pero el mon no s'ha acabat! Felicitats!

  ResponElimina
 5. Molt bon missatge per acabar l'any, Aielonera.
  Bonic vídeo, fa goig!
  A vore si estes xiques i xics peguen més canya, que motius no els en falten.

  Feliç any nou (i ple de combativitat) a Aielonera, Esperança, Scarlett, Plaerdemavida, Hdez., i als que escriuen de manera anònima però amb trellat.

  Als reaccionaris, no vull desitjar-los mal any humanament, però sí que els desitge que reben tot allò que ells defensen per a la resta, mitjançant la seua ideologia, però multiplicat per tres. No hauria de ser roïn, no? :)

  Continuarem en peu!

  ResponElimina
 6. Quatre anys de espolis
  Quatre anys després que el jutge Baltasar Garzón desarticulés una trama de corrupció massiva a institucions governades pel PP en almenys quatre comunitats autònomes, cap dels principals responsables de la xarxa corrupta roman a la presó i la instrucció està lluny d'acabar. El cas ha deixat ja dos condemnats per suborn: l'exvicepresident Víctor Campos i l'exalt càrrec del Govern valencià Rafael Betoret, que van acceptar haver rebut regals de la trama corrupta-vestits, fonamentalment-per la seva tracte de favor en diferents contractes. En aquesta mateixa causa, el jurat va absoldre per cinc vots a quatre dels delictes de suborn a l'expresident valencià Francisco Camps i l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa. Les ramificacions de la trama que dirigia Francisco Correa són múltiples i la instrucció de les diferents operacions delictives segueix el seu curs. Aquestes són les principals.
  Corrupció a AENA. L'Audiència Nacional investiga i manté imputats a exalts càrrecs d'AENA, l'organisme aeroportuari i de navegació aèria dependent del Ministeri de Foment, per adjudicar contractes a dit a les empreses de la trama Gürtel a canvi de comissions il · legals. El ministre de Foment en l'època en què van ocórrer els fets, Francisco Álvarez Cascos, no està imputat en aquesta causa.
  Espoli en la visita del Papa. El jutge Pablo Ruz ha aconseguit testimonis clau per a El jutge Pablo Ruz ha aconseguit testimonis clau per acreditar el tripijoc d'un concurs que la televisió valenciana va convocar per adjudicar la instal · lació de pantalles de televisió i altaveus als carrers de València durant la visita del Papa . Una constructora lleonesa sense cap experiència en aquests treballs es va emportar el contracte de 6,4 milions d'euros; va gastar tres milions en pagar a empreses subcontractades i expertes i la resta ho va repartir suposadament entre la trama corrupta i els polítics que van facilitar la feina.
  Centenars de contractes il · legals a la Comunitat de Madrid. Els últims interrogatoris duts a terme pel jutge Ruz durant el mes de desembre a l'Audiència Nacional tenen a veure amb l'adjudicació de centenars de contractes a dit, molts sense un mínim expedient, a les empreses de la trama Gürtel per organitzar actes d'autobombo en què intervenia la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre. Totes les declaracions dels tècnics autonòmics davant del jutge apunten al mateix culpable: Alberto López Viejo, exconseller d'Esports i mà dreta d'Aguirre per als seus actes institucionals.

  ResponElimina
 7. Espanya ha estat buidant sigilosament la major guardiola del país, el Fons de Reserva de la Seguretat Social, que ha usat com a comprador d'última instància dels bons del govern, una operació que planteja dubtes sobre el paper del fons com a garant de les futures pensions .
  La maniobra, que ha passat gairebé desapercebuda, està per concloure ja que queda molt poc diners disponibles. Almenys 90% del fons de 65.000 milions d'euros, uns US $ 85.700 milions, han estat invertits en deute espanyol cada vegada més perillosa, d'acord a xifres oficials, i el govern ha començat a retirar diners per realitzar pagaments d'emergència.
  Pensionados assisteixen a una manifestació contra les mesures d'austeritat.
  Tot i que la tendència ha generat poca atenció o controvèrsia, preocupa els relativament pocs analistes financers independents que estudien el Fons, que indiquen que el govern es quedarà amb un lloc menys on anar per finançar quan s'enfronta un altre any de recessió i severes mesures d'austeritat .
  Alguns analistes opinen que aquesta pressió podria obligar el govern encapçalat per Mariano Rajoy a sol · licitar un rescat aquest any del fons de la Unió Europea, una gestió que comporta un alt risc polític i que busca evadir.
  També hi ha preocupacions que les reserves de la Seguretat Social per pagar als futurs pensionistes s'estan esgotant més ràpid del previst.
  El govern va retirar el novembre 4.000 milions d'euros del fons de reserva per pagar pensions, la segona vegada en la història en què ho ha fet. La primera va ser al setembre, quan va treure 3.000 milions d'euros per cobrir necessitats no especificades.
  Els dos retirs d'emergència combinats van superar el límit legal anual, de manera que el govern va haver de augmentar temporalment.
  "Estem molt preocupats per això", ha indicat Dolors Sant Martí, presidenta de la major associació de pensionats a Astúries, una regió que compta amb un dels percentatges més alts de jubilats d'Espanya. "Simplement no sabem qui pagarà les pensions dels que ara són més joves", ha afirmat.
  En els anys previs a la crisi mundial del 2008, alguns països com Espanya, Finlàndia i França van crear fons d'estabilització de les pensions amb els diners sobrants del pagament d'algunes pensions. Les reserves serien guardades per anys futurs.
  Després del començament de la crisi, alguns d'aquests països van començar a utilitzar els fons per a altres fins, com compensar la caiguda en la demanda dels inversors estrangers pels seus bons sobirans.
  "El fons [català] és un truc comptable", va dir Javier Díaz-Giménez, professor d'economia de l'escola de negocis IESE. "El govern està prestant diners a un altre poder del govern".
  Els funcionaris espanyols defensen la inversió en els bons sobirans per part del Fons de Reserva de la Seguretat Social. Asseguren que la pràctica és sostenible sempre que Espanya no perdi accés als mercats de capital.
  Però alguns analistes indiquen que a Espanya no li serà fàcil trobar compradors per als prop de 207.000 milions d'euros en deute que planeja emetre el 2013 per costejar les operacions del govern central, els venciments de deute de 17 governs regionals i les factures d'energia endarrerides . "Mentre els inversors estrangers es marginin del mercat de deute espanyol, necessitaran tot el suport que puguin reunir de les empreses locals", va puntualitzar Rubén Segura-Cayuela, de Bank of America-Merrill Lynch.
  ResponElimina
 8. pinter:espere que en el 2013,per fi, mos ensenyes la auditoria que feres cuant entrares d`alcalde,
  vares fer molta campanya publisitanla i diguen que esdebien mols euros,la veritat es que han pasat 5 anyas i encara no saben el poble la cuantia de lo que es sosialistes disaren en deutes,en e`ajuntament.
  per favor publicala i repartisla per el poble,per a saber la veritat.

  ResponElimina
 9. sr. alcaldë:le agradeceria mucho que coincidiendo con el fin de año,publicara un triptico esplicando los ingresos y gastos que ha tenido en el año 2012.
  al mismo tiempo si no es mucha molestia,tambien le agradeceria que publicara los ingresos y gastos de los años 2010,,y ,,2011.
  esto se lo pido para que mi cabeza se aclare,hay quien dice que se deben entre facturas por pagar y prestamos mas de cinco millones,otros dicen que solo se deben dos y medio,y yo como ciudadano de aielo que pago mis impuestos no se na, de na.
  por favor aclare este tema para que podamos dormir tranquilos a pesar de la dichosa crisis.

  soy un ciudadano de aielo que paga religiosamente sus impuestos,y creo que tengo derecho a saber como se administra el dinero que pago

  ResponElimina
  Respostes
  1. A hores d'ara encara no hem aprés que l'alcalde no dona cap explicació que no li siga ventajosa?
   Pel que dius de pagar impostos i dret a saber, no guarda cap relació, aixina que continuem pagant i perdent drets.

   Elimina
 10. Alcalde i regidors del PP de este poble, podrieu apendre una mica de regidors i alcaldes del mateix partit de Castella la Manxa, que no dubten en protestar en contra del seu govern autonomic en favor dels seus ciutadans.

  ResponElimina
 11. Igual que açi: al poble diuen que no estan a favor de la taxa de fem del Consorci, i al ple de la Mancomunitat voten que si. Disciplina de partit, per damunt de tot.

  ResponElimina
 12. DEUDA AUTÓNOMOS
  El PSPV acusa al Consell de engañar a los autónomos con el pago de la deuda de las subvenciones de 2011


  19/01/2013 La Sindicatura de Greuges revela que el Ministerio realizó los pagos periódicos a la Generalitat de las ayudas de 2011 que, sin embargo, aún no han sido ingresadas en el Servef ni recibidas por los autónomos


  El PSPV-PSOE ha acusado al Consell de engañar a los autónomos con el pago de la deuda de las subvenciones del año 2011. Así lo ha señalado la secretaria de Empleo de los socialistas valencianos, Rocío Briones, quien, junto al diputado portavoz de Empleo en Les Corts, Jordi Serra, han mantenido una reunión con la Plataforma de Autónomos que no cobran subvenciones, al frente de la cual se encuentra Miguel Pacheco.  En dicho encuentro, los representantes de este colectivo trasladaron a la dirección del PSPV-PSOE su “indignación y desesperación por el impago del Server de ayudas que ascienden a más de 40 millones y que afectan a más de 7.000 autónomos beneficiarios de las ayudas de 2010, 2011 y 2012”. Asimismo, tal como ha señalado Briones, “nos han insistido en que, animados por la publicidad del Server, sus campañas de fomento del emprendimiento y la falta de empleo por cuenta ajena, miles de personas desempleadas decidieron lanzarse y crear su propio negocio. Al mismo tiempo, también fueron muchos quienes recurrieron a préstamos de su propia familia por la difícil situación bancaria que ya se vivía, dado que el pago de la subvención iba a ser, supuestamente, inmediato”.  Del mismo modo, desde la plataforma de afectados explicaron que, el pasado mes de diciembre, mantuvieron una reunión con la consellera María José Catalá, quien se comprometió a pagar dicha deuda con el dinero pendiente del Ministerio antes de que finalizara el año 2012, “ya que eran fondos finalistas y, obligatoriamente debían ser destinados al pago del programa”, ha apuntado Briones, quien también ha señalado que “por este mismo motivo, los autónomos reclamaron que ya deberían haber cobrado las pendientes de 2010 y 2011, una pregunta a la que la consellera no supo responder, del mismo modo que tampoco ha sabido cumplir con su promesa”.  Sin embargo, para la secretaria de Empleo del PSPV-PSOE, “lo más grave del caso es que, tal como se refleja en el informe de la Sindicatura de Cuentas de 2011, la Generalitat recibió en tiempo y forma los pagos del Servicio Público de Empleo Estatal, pero únicamente ha transferido al Server un 16,7% de los recibido, quedando pendiente de transferencia casi 240 millones de euros, un dinero que no sabemos dónde ha ido a parar”. Además, Briones ha recordado que la Comisión de Política Social y Empleo, con representación de todas las fuerzas políticas, incluida el PP, “aprobó por unanimidad una Proposición No de Ley para solicitar al Gobierno Valenciano el pago de estas ayudas, otro hecho contradictorio del PP, que vota a favor del pago de unas ayudas que él mismo debe”.  Ante estos hechos, los socialistas han querido recordado que, a lo largo de 2012, han llevado a cabo todas las actuaciones posibles para pedir explicaciones sobre este tema en las Cortes Valencianas, “unas explicaciones que nunca se dieron”, ha apuntado Briones. Del mismo modo, durante su encuentro con la Plataforma de afectados por los impagos, desde el PSPV-PSOE se han comprometido a renovar la Proposición No de Ley para instar al pago de la deuda, al mismo tiempo que “hemos solicitado ya la comparecencia del nuevo Conseller para exigirle que dejen de engañar a los valencianos y valencianas y paguen de una vez la deuda”, ha incidido la secretaria de Empleo socialistas, quien también ha insistido en que “nos hemos comprometido a reclamar al Consell, a través de las diferentes vías posibles, presentando además de la Proposición No de Ley en Les Corts, mociones en los distintos ayuntamientos para instar al Consell al pago inmediato de la deuda”.

  ResponElimina