dijous, 19 de maig del 2011

S'ha repartit hui per les cases d'Aielo

CARTA OBERTA AL VEÏNAT D’AIELO DE MALFERIT
Francesc Martí Barber

           Estimats veïns i veïnes, em veig obligat a dirigir-me a vostés després de huit anys d’haver deixat l’alcaldia degut a que s’està utilitzant el meu nom dins de la campanya electoral, posant en qüestió la meua honradesa per tal d’intentar guanyar unes eleccions.
            M’he pensat molt si traure esta carta, ja que el meu temps d’estar en primera línia política ja ha passat, i no tinc ganes ni intenció de participar en la confrontació política.
            Crec que he contribuït suficient al benestar d’Aielo després de huit anys com a regidor i huit com alcalde. Crec també que em meresc un respecte per la dedicació i pel treball fet, encara que tot el que vaig fer no haja agradat a tots. Igual que mereixen un respecte totes les persones que han sigut alcaldes, alcaldessa i regidors o regidores, que han estat treballant pel poble.
Aielo és com és i té els serveis que té gràcies a la feina de moltes persones durant molts anys.
            En l’escrit que ha repartit l’alcalde em nomena repetidament, acusant-me d’haver concedit llicències de manera il.legal a Serratella, manipula la sentència donant entendre que el tribunal ha acordat obrir expedient per depurar responsabilitats als tècnics i polítics que van intervindre en el procés i arriba a parlar de presunta corrupció socialista.
            Han hagut dos sentències sobre el tema, la primera del Jutjat Contenciós Administratiu en 2007, i l’altra del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en 2009.
En la primera sentència, l’Ajuntament tenia advocat que va explicar al tribunal les actuacions que havia fet l’Ajuntament, i si lligen la sentència voran que el tribunal arriba a dir: “En el presente caso como alega la Administración demandada, y ha sido expuesto en el fundamento 2º de la presente resolución, se han cumplido por parte del Ayuntamiento los tràmites procedimentales y la normativa aplicable”
La segona sentència es produeix quem José Luis Juan Pinter era alcalde. En esta ocasió l’Ajuntament va retirar l’advocat que defensava a l’Ajuntament, cosa que demostra la mala intenció de l’alcalde. És en esta segona sentència quan apareixen una sèrie d’afirmacions que no s’justen a la realitat dels fets sobre informes tècnics i concessió de llicències.
            Els puc afirmar que sempre que vaig donar una llicència d’obres era perquè tenia un informe favorable del tècnic municipal. Si no ho havera fet així podria haver acabat en els tribunals.
Però han de saber que, tant  en la primera sentència com en la segona,  els tribunals no accepten la pretensió de que s’obriga expedient als tècnics ni als polítics.
            Sóc conscient que en la meua gestió no ho vaig fer tot perfecte, per suposat que puc haver comés errors, sobretot tenint en compte que van haver continus canvis de secretaris i de tècnics, però els puc assegurar que sempre he intentat complir la legalitat.
           De fet, els tribunal no han vist motius  per anar contra els tècnics i polítics que vam tindre que tramitar la documentació durant tot el procés, i això que el Restaurant la Vall li havia demanat al jutge que ens obriren expedient.
           Vaig dedicar molt de temps a atendre a les persones, sense tenir en compte la seua ideologia política, i a aconseguir infraestructures i serveis que han quedat per a l’ús de tots. Vaig fer el millor que vaig saber i vaig poder per millorar el poble. El propi José Luís Juan Pinter em va dirigir una carta d'agraïment, després de ser reina de festes la seua filla, en la que alabava la gestió que estàvem fent en el poble.
           Crec que en política no val tot. No es pot tirar per terra la dignitat d’una persona o amargar la vida a una família per guanyar vots.
           Hem assistit a quatre anys on s'ha governat des de la mentida, l'insult i la crítica a tot el que han fet els anteriors governants. S'ha practicat la persecució d'aquelles persones que l'alcalde considera enemics polítics, s'han pres mesures contra moltes persones concretes del poble i contra treballadors de l’Ajuntament que han suposat sofriments, depressions, i fins i tot ruïna econòmica.
          S'ha governat des de la prepotència i s'ha inculcat la por. La gent ha perdut la llibertat de parlar lliurement.
          Aielo és un poble xicotet en el qual tots ens coneixem. Els polítics han de contribuir a que hi haja  una bona convivència entre tots.
Jo així ho vaig fer sempre mentre vaig ser alcalde.

Gràcies per la seua atenció.

34 comentaris:

  1. Gràcies Paco. Per una part lamente que t'hagues vist obligat a fer esta carta però crec que tal i com estan les coses era necessari fer-la.
    Jo no et conec massa però sempre m'ha paregut que eres una bona persona i un polític honrat.
    Tens la meua confiança.
    Molta sort al teu partit el diumenge.

    ResponElimina
  2. Paco: el conec des de l'època dels juniors i em consta la teua vocació per servir al poble.

    Per a mi sempre seràs un polític decent i honrat.

    ResponElimina
  3. Paco a mi no em feia falta la carta,perque conec la teua honradesa, però davant de tanta provocació és imposible contindres i molta gent esperava algunes paraules teues.
    També he rebut junt a la teva carta una de la Serratella supose que en resposta a la del dia anterior de l'alcalde.
    Resalte el que diu :que un auto del 13 de mayo en que un jutge els concedis permís ,mentres hi hagen recursos interpuestos, i l'Ajuntament no pot impedir l'´us de les instalacions.
    Així que el diumenge comunions en la Serratella?

    ResponElimina
  4. COMUNICADO DE LA PLATAFORMA X LA TRANSPARENCIA

    Plataforma x la Transparencia, rechaza la crispación de la política local que tan solo lleva a alejar al ciudadano de sus gobernantes.

    Rechazamos el espectáculo ruin basado en la venganza política y los panfletos que intentan manipular nuestras conciencias.

    Somos espíritus libres, gente que piensa y no borregos conducidos a las urnas a votar a políticos rencorosos y prepotentes de un signo y de otro.

    Exigimos transparencia pública, que empieza por aplicar las nuevas tecnologías de la sociedad de la información a los actos de nuestros políticos.

    Queremos libre acceso a la información de nuestro ayuntamiento, queremos los plenos verdaderamente públicos y alcance de quien tenga internet y que la sala donde se realizan no sea un gueto de incondicionales de los dos partidos.

    Votemos a los políticos que se comprometan a ello públicamente. Esta noche de mítines nuestros políticos tienen la oportunidad, y se lo exigimos, de posicionarse claramente en un tema muy importante para la libertad de información y que no lo incluyen en sus programas.

    Y si no lo hacen, que el pueblo se lo exija.

    PxT (Plataforma x la Transparencia)

    ResponElimina
  5. PxT es un grupo de gente indignada por el tratamiento al que es sometida por sus políticos. Es una mayoria silenciosa pero que puede despertar y conseguir avances democráticos utilizando las nuevas tecnologías.

    PxT exige a JL Pinter y JR Espí que esta noche, en los mítines que van a celebrar, se posiciones DE MANERA EXPRESA Y SIN GÉNERO DE DUDAS respecto a la propuesta nº1 de nuestro grupo:

    ¿Se comprometen a retransmitir por internet la grabación en audio o video de los plenos municipales?

    PxT, plataforma apolítica por la libertad de información, proclama que la información nos hace libres y que todos tenemos derecho a ella.

    ¡Exijámosla!

    ResponElimina
  6. Solo unas palabras para agradecer a Paco Marti el gesto que ha tenido de, en una carta abierta a todo el pueblo, dar las explicaciones qué ha considerado oportunas, acerca del tema Serratella, contestando al panfleto que el Sr.Alcalde había dejado por todas las casas un dia antes, claramente manipulador y sectario (como los que nos tiene acostumbrados) donde da su particular "visión" de todo el asunto y que ahora podemos comparar y ver quien de verdad hace daño en Aielo.
    La carta me ha parecido sincera, reconoce los errores que como humano pueda haber cometido y a la vez expone con razonamientos, talante y educación lo que por aquel entonces, tan lejano ya, tuvo que llevar a cabo.
    Nunca he dudado de su honradez, a pesar de no pertenecer a su circulo intimo de amigos y conocidos. Gracias por aclarar las cosas.

    ResponElimina
  7. que aclaración Hdez.?, de aclaración nada, solo unas palabras con sentimiento y ya..., que poco conocen a los poetas de las letras....., pero, Un aplauso señor Paco Martí, su carta está escrita con sentimiento y astucia¡¡¡

    ResponElimina
  8. Aqui, en el pueblo, el más habilidoso para engañar y manipular es el Sr. José Luis Juan Pinter. Y tu lo sabes mejor que nadie.

    ResponElimina
  9. "Los astutos vencen siempre en el primer momento y suelen ser vencidos antes del fin".

    ResponElimina
  10. Si tan poca culpabilitat tenia per què no ens ho ha explicat abans?

    Crec que ara actua a la desesperada i fins i tot preten donar-nos llàstima, que poca vergonya.

    ResponElimina
  11. Ya era hora que la juventud reaccione ante tanta injusticia, parecemos un país dormido esperando que PP nos solucione los problemas, si lo supieran resolver ya lo hubieran hecho,porque en valencia estamos a la cabeza de incultura, de deudas y despilfarro, pero siguen prometiendo soluciones irreales. Animo para los del 15M, me recuerda a mis primeros años de trabajo (año 75). No os desaniméis porque la unión hace la fuerza.

    ResponElimina
  12. En Valencia estamos a punto de aupar a un PP podrido corrompido hasta la médula, manirroto y mal gestor de lo público para varios años más, que lo sepan todos los españoles. O sea, la mafia se instala en Valencia y lo vamos a permitir, con el beneplácito de Génova. Ante este panorama sólo puedo decir que me siento: INDIGNADO.

    ResponElimina
  13. En senc orgullos de ser d'aielo, pero ultimament he vist moltes males cares, molta gent que calla per por.... aço es semblant al que els meus pares en contaven pero que mai en la meua vida havera pensat reviure en primera ma.

    Espere que el diumenge tots tornem a la democracia en la que me criat.

    Paco la teua carta molt explicativa.
    Serratella, esta clar que aquest home no te rao,

    El diumenge tots a fer força.

    ResponElimina
  14. si paco marti ho a fet tot be en el cas serratella,perque els abogats de toni barber,que de segur que seran dels mes bons de valencia,ja que te molts diners,no han pogut fer res.3 magistrats del tribunal la sentenciat com a ilegal,i despres li tiren la culpa a pinter per no lagalitzaro.en cuant paco marti i cristina no san atrevit a fero.tingueu un poquet de dignitat i asumiu els vostres errors.toni sempre ha sigut un chulo i ara vol donarmos llastima.

    ResponElimina
  15. poco pan para tanto chorizo20 de maig del 2011, a les 20:40

    Molt be Paco, no hi ha color entre el teu discurs i el de Pinter.
    Està més que clar qui t'ha difamat per escrit i publicament ha buscat la confrontació, sense que tingues més remei que eixir a la plaça.
    Les grans batalles es guanyen en actes valerosos.
    Valor i al toro.

    ResponElimina
  16. poco pan no saps valorar en ki diu la veritat en papers i ki li dona la culpa as tecnic municipal ay ke sego eres o fanatic yo no savia aki votar pero ya eu tinc clar a pinter per el be del poble

    ResponElimina
  17. Yo lo que no comprendo es por que tiene tanto interés en cerrar serratella cuando el vidrio ibermanta y otros negocios de ayelo estaban ilegales y los legalizaron, un alcalde deberia querer el bien para su pueblo y que sea prospero.

    ResponElimina
  18. Conocerlo es padecerlo.
    Quienes no lo conociamos no podiamos imaginar cuánto odio podia albergar y guiar sus actuaciones.
    Se nota como quiere agarrarse al vil metal.No imagino a que se dedicará si pierde. Por supuesto que su consorte hace campaña, mantener el estatus es lo primero.

    ResponElimina
  19. Que fort tot el que ha passat estes últimes dies, pero de quina pasta esta fet qui ens governa?

    ResponElimina
  20. Ja heu llegit el "Auto Judicial de fecha 20-5-2011" on el tribunal ha donat la raó a l'Ajuntament i ordena de nou i definitivament el tall de l'aigua, llum, gas i telèfon al saló de banquets La Serratella?.
    Crec sincerament que Paco ens ha enganyat a tot el poble i per molta llàstima que vulga transmetre ja no el podem creure.
    Fins ara has estat callat, no tenies que haver-ho fet si realment tenies credibilitat ja que qui calla otorga.

    A hores d'ara et dic que em dones molta llàstima i et desitge molta sort.

    ResponElimina
  21. I jo em pregunte; per que tantes ganes el ayuntament de tancar serratella?

    ResponElimina
  22. Suponc perquè les coses han estat mal fetes.

    Suponc perquè el de la Vall tindrà raó.

    Suponc que l'ajuntament haurà de fer complir una sentència ferma e irrevocable.

    Suponc que Paco Martí i Toni Barber no tindràn massa raó i crec que no haurà segut per falta d'abogats i diners.

    ResponElimina
  23. Ayer mostré mi solidaridad, en este espacio, con Paco Martí, después de leer su carta abierta dando explicaciones del contencioso de la Serratella; Hoy, y después de encontrarme anoche en el buzón el panfleto que, aprisa y corriendo, lanzó el Sr. Alcalde contra Toni Barber y su familia respecto al mismo contencioso, mi conciencia me obliga a mostrar a Toni todo mi afecto y consideración (máxime en estos dias tristes para él) pues estoy convencido que al final conseguirá que la animadversión y persecución que está sufriendo por parte de este individuo que acaudilla Aielo se vea frenada. Después de leer los razonamentos de Toni en su escrito explicando detalladamente todo lo acontecido desde 1986 respecto a este litigio pienso que el tiempo pondrá a cada uno en su sitio. Animo Toni, en estos dias tan tristes para ti, en todos los sentidos, (que ni eso ha respetado este señor)piensa que somos muchísimos en Aielo quienes te conocemos y te apreciamos (en mi caso a toda tu familia desde que era un niño) y aun estamos perplejos como pueden existir todavía personas que lleven dentro de sí tanto odio y maldad.

    ResponElimina
  24. Jo ara no visc a Aielo, però conec un poc a Paco i he de dir que es una de les persones que mes m´han marcat en esta vida, tant políticament com a culturalment, ell em va fer vore que que léscola no era tant mala com jo em penssava gràcies a mestres com ''Don Pascual'' i ''Doña Pepita'' que em varen marcar molt negativament.
    Sols he de dir-te que ànim i gràcies Paco per les teves classes a Porçons, quant era xiquet i tu mestre.
    Se que eres una persona sincera i sencera, i se que no has actuat mai de mala fe.

    ResponElimina
  25. La meua solidaritat amb Paco i sapies que tens la meua consideració. Jo no crec les mentires de la ultra-dreta d'Aielo

    ResponElimina
  26. pero d qines mentires parleu si tot aço be per cualpa de vosaltres!!! q permitireu una obra ilegal per tal de omplir les butjaqes d uns, (i els vostres ex-alcaldes) perq dime tu ami com per cusualitat de la verge maria tenen tots els chalets juntets, como pot ser aixo? Ni FET APOSTA!!! vergonya em dona ami!!!

    ResponElimina
  27. Falte 20 minuts per saber definitivament quin va a ser el futur d'aquest poble.

    Molta sort per aquells que lluiten per fer un poble millor i pa tots.

    ResponElimina
  28. El poble ha parlat a les urner i a les places. Estic molt contenta!

    ResponElimina
  29. Hola som la plataforma Joves d'eaquerres per Aielo, neixcuda el dia 23/05/2011 i amb una gran acceptació, on estem començat a movilitzar als joves amb iniciatives propies, on estem informant dels plens a la població, la cual pretenguem que faça una oposicó activa a peu de carrer.
    Ja estem farts dels vostres insults, de les vostres descalificacions, de les vostres gravissimes acusacions.Desde la plataforma Joves d'esquerres per el nostre poble, volem començar a cambiar les coses, volem conseguir que la veu del poble es fassa escoltar, volem que tinga clar el Sr. Pinter que estos 4 anys no van a ser d'ell.
    Ens podeu trobar al Facebook, alli tenim la nostra pagina,la cual no te la posibilitat de deixar un comentari en anònim, perque nosaltres donem la cara, estem ven orgullosos de ser qui som.
    QUE LA LLUITA ENS UNIXCA. QUE LA LLUITA SIGA LA NOSTRA VEU!!

    ResponElimina
  30. Si de veres volgueu que la veu del poble es faça escoltar i arreplegar l'esperit del 15m que algú ja ha escampat ací, heu de sumar el màxim de voluntats i una etiqueta com "d'esquerres" crec que no seria l'adequada, encara que les reivindicacions si que ho siguen.

    Pq no joves per la dignitat?, o per la transparència?

    Podrieu fer un moviment més participatiu i vertaderament democràtic, demanant opinions aprofitant els blogs i la red.
    Ací s'ha expressat gent disconforme també,units es poden conseguir llibertats negades pels politics

    Des d'ací el meu suport.

    ResponElimina
  31. desde luego que publiques el que el dona la gana es veu que tu eres prou partidista de color rotget veritat que es així? que vergoña de blog...............

    ResponElimina
  32. "POR SUS FRUTOS LOS CONOCEREIS"....
    Unos construyen con sacrificio y abnegación
    Otros destruyen lo que y a quién les conviene a sus intereses

    y otros que ven de lejos se atreven a juzgar a quién no conocen...
    Ay qué pena me da.¿ Hasta cuando conviviran en aielo las dos Españas?
    "Dad al César lo que es del César y a Dios lo que es de Dios". Que digan la última palabra los tribunales y que callen los que despues de ocho años fuera de la Alcaldía de aielo cuestionen la honorabilidad y el buen hacer de Paco Martí Barber, muy oportunamente en vísperas de las elecciones
    Que pena me da...Dejadlo en paz!

    ResponElimina
  33. lo de aielo noticies 3 si ke es vergonyos,,, açi e vist comentaris de tots els tipus, akell sembla un club de fans de pinter....pense k les persones pugem ekivocarnos, i ke mai plou a gust de tots, pero el k esta clar es k la campanya de desprestigi, manupulacio i atacs personals cap a politics del psoe, gent treballadora del ajuntament etc.... rebasa els llimits de la vergonya, l'etica i la dignitat humana. crec completament en l'honestitat dels antics socialistes pero akest personatge abans anomenat hem repulsa i hem fa sentir k es hora d'actuar ja a aielo. de veritat no es doneu compte k esta consegin dividir a un poble??? i k ell nomes pensa en omplirse les butxaques?? o esk ja ningu recorda els astronomics sous k s'endu el senyor akest?? hi ha gent parada a aielo k esta pasanto mal... pr a mi una total falta de respete en els temps k corren..................................
    aixo si k es corrupcio!!!!! tot el nostre apoyo per a eixes persones k estan patin l'ira d'akest personatge.....des de akesta plataforma diguem no a l'intolerancia, no al desgabell, no als insults no al trafic d'influencies no a les males formes no a la manipulacio no a la corrupcio no a j. l juan pinter!!!! signa; joves d'esquerre d'aielo.

    ResponElimina
  34. L'Aielo3 no es un club de fans de Pinter, pq pa ser un club es necesita un grup de gent i en ixe avorriment de blog son soles uno o dos escribint els mateixos comentaris tots els dies.
    Com es tan avorrit no deuen d'entrar ni els mateixos pinteristes i per aixó han llevat el contador.

    ResponElimina