divendres, 9 de desembre del 2011

El culpable és el deute públic?

Fa unes setmanes a la nostra comunitat apareixia altre cas d'utilització d'un banc, que va ser creat per donar serveis als valencians, les seues empreses i als particulars, per finançar el despilfarro i descontrol d'un govern valencià durant 16 anys.

Inclús un periòdic com Las Provincias, poc sospitós, va escriure un article impensable, davant la situació "El fracaso del banco de Valencia",on diu coses com 
"S’iniciava (amb Zaplana) així una època dominada per la grandiloqüència, pel missatge populista, el de som els millors, els números u en creixement, en turisme, en grans esdeveniments, en camps de golf (la majoria es van quedar en projectes), en parcs d’atraccions, en ciutats de la llum, de les ciències, de les llengües... ",  
"El discurs va anar passant de mà en mà i va arribar al cim quan Francisco Camps va dir allò de que seríem els primers a eixir de la crisi... Fins en això lideraríem, quina felicitat. Ara la veritat és que continuem liderant, en nombre de parats o en deute de la Generalitat,..." , 
"però preferim gastar el temps en el que millor sabem fer, focs d’artifici, llum i so espectacular durant uns minuts", 
"Ens perseguia la maledicció del 'meninfotisme', del em dona tot igual, però vam voler superar el nostre històric handicap a colp de talonari, o, millor dit, de crèdit, quan no teníem possibilitat de tornar-ho." o 
" El fracàs del Banc de València és, per descomptat, el dels seus gestors i el dels polítics que els van nomenar, un fracàs perpetrat en els últims vint anys."

Els diners que s'han evaporat, no han ajudat als xicotets i mitjans empresaris, ni a crear llocs de feina. Ara cal vendre'l, però s'han de posar més diners per cobrir el seu dèficit, diners que venen de Bankia i del FROP, que és un fons del Banc d'Espanya (1000 milions més 2000 milions de la linia de liquidessa). 

6 comentaris:

  1. Però no passa res, com dirien els seguidors del Valencia C.F., la copa a l'any que vè!

    ResponElimina
  2. Una pregunta: quant els bans estiguen salvats i l'austeritat imposada, quines seran les condicions de vida del treballadors i de la resta del " populacho"?.
    Amb el xantage del deute, els " mercats" han aplegat a la fase de l'expoli descarat de lo públic. No es tracta sols que els deutes financeres privades de bancs, assegurançes o altres entitats financeres devinguen públiques; ara volen reduir al mínim inversions i despeses socials. I donat que lo privat és lo que " priva", educació, salut, distribució d'aigua, trasport i energia (que abans pareixien intocables) han deixat d'estar al servei de la majoria, per a convertir- se en font de beneficis obsens per a uns pocs.
    A lo millor algú es dona conte de que l'engany ha estat majúscul, que no es pot donar un xec en blanc a ningú....que la democràcia és RESPONSABILITAT per a totes les parts intervinets i que els discursos buits, sense compromisos reals i sense mecanismes de control, a l'únic lloc que porten és al nepotisme i la corrupció del poder.

    ResponElimina
  3. Hace unos dias tuve la desgracia de tropezarme con un artículo del "señor" Jaime Mayor Oreja, que como sabeis es una de las "lumbreras" del "Tea Party" español, o lo que es lo mismo, fiel representante de la extrema derecha de este pais. Pues bien, este individuo entre los innumerables insultos que habitualmente dedica obsesivamente a R.Zapatero, ahora añade el de acusarle que va a ser el culpable de que la izquierda abertzale vasca pueda llegar a ganar las elecciones autonómicas de Euzkadi.

    A este "señor" le importa un pito lo que los tribunales hayan podido dictaminar sobre la legalización o no de los abertzales. Y lo que es peor, no acepta la democracia o lo que es lo mismo, el dictámen de la voluntad popular, ya que si dicha circunstancia se diera (y conste que personalmente no lo deseo) se debería a la decisión democrática de miles de vascos.

    De todos modos los "democráticos" mensajes que nos transmite este personaje no me resultan extraños, pues no hace demasiado tiempo llegó a "deslumbrarnos" señalando que Francisco Franco no fué un dictador déspota y culpable de crimenes contra la humanidad, sino todo lo contrario, vino a decir poco más o menos que fué un gran hombre, un buen gobernante que se desvivió por el bienestar de los españoles, y un largo etc.. de lisonjas acerca del dictador.

    De verdad es realmente desmoralizador que un partido que se autoproclama de "Centro-Derecha" como hace el P.P. ampare, proteja, respete, e incluso vitoree a individuos que son el ejemplo de lo que cualquier demócrata, dentro y fuera de España, entenderiamos por "fascista".

    A "Aielonera" pedirle disculpas por salirme del guión marcado.

    A Catarata solo darte las gracias por todas tus entradas en este blog, que estos dias he tenido ocasión de leer, pues no puedo estar más de acuerdo con cuanto escribes; Envidio tu exquisito valenciano y por tanto, en sentido docente, me aprovecho de ello.

    Gracias a Esperanza, Ni un pass arrere, y a todos los que utilizais nuestra lengua en vuestros comentarios. En mi caso lo se leer, creo que sin apenas dudas, lo hablo siempre que puedo (aunque piense en castellano, ya que así me educaron) pero todavía no estoy preparado para llegar a escribirlo.

    Hasta siempre.

    ResponElimina
  4. Bueno yo ya hace mucho tiempo que no entraba por aqui y me hace gracia como se establece un dialogo entre Hernandez i Catarata, se nota a simple bueno vista que es la misma persona una y la otra, pero bueno si una persona se entretiene al salir de clase de esa manera pues alla ella que no tiene otra cosa en que entretenerse que alimentar este blog que ya se sabe que finalidad tiene y no es mas que otra que intentar desprestigiar a pinter, cosa que lo tienen dificil, por muchas barbaridades que digan de él.

    ResponElimina
  5. Hdez. abans d'entrar a classe, què vol ser mestre o alumne? Jo en pille ser alumna. Ah, i lo dit, la ignorància és el caviar dels llestos.
    Salut

    ResponElimina
  6. Mari,,,sa,,vist el plumero

    ResponElimina